mamusie styczniowe i lutowe 2014 (2)

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia
02.01.2014 Jaagnes, kobitka, Wejherowo
05.01.2014 Dzula, Córeczka
12.01.2014 Nalla
13.01.2014 justi
17.01.2014 Karmelek
20.01.2014 Wilczyca246, Synek, Kliniczna
27.01.2014 Aniaa, CÓRECZKA, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89

LUTY:
02.02.2014 Caroca
05.02.2014 sylwia781122
07.02.2014 Małgosia85; płeć ?; Szpital: Zaspa
10.02.2014 magda
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
19.02.2014 Patrycja89
20.02.2014 mamazosi
21.02.2014 niezapominajka

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWO-LUTOWE-2014-t473681,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie styczniowe i lutowe 2014 (2)

a dr Lenckowska i Tomczyk-Małyjasiak gdzie ci lekarze robia usg?

tak Zabul ze szpitala na zaspie;)

kammcia miałaś swoją glukozę z apteki czy w laboratorium ci dali? Ja mam jutro to badanie na rzeźnickiej w wejherowie, i nie wiem czy tam dadzą czy brać swoją;) a ile płaciłaś za badanie?

i dr Zabul to chyba z Zaspy jest?
A ja planuje na Zaspie rodzic, to moze do dr sie wybiore.

dzieki dziewczyny za slowa otuchy. nie dobrze, ze Wy tez macie podobne problemy, ale jest mi z tym razniej ;-)

dzieki za nazwiska lekarzy. poczytam i chyba sie wybiore do ktoregos z nich, bo mam dosc mojego lekarza.

a z ta krzywa cukrowa, to u mnie nie bedzie tak fajnie, juz kilka razy w zyciu pila te glukoze i malo nie zwrocilam jej calej ;-) a w tej ciazy niewiele moge jesc, mam jadlowstret do wielu potraw, wiec i z glukoza bedzie ciezko ;-)

O! byłam też raz na usg u doktora Zabul w 12 tyg- mierzenie przeziernosci karku dziecka!Też mogę go polecić, w ogóle wspaniały człowiek!

Też miałam problem z TSH, mam za wysoki, nie dostałam żadnym leków, lekarze mówią, że to kwestia ciąży i że nie ma co jeszcze faszerować mnie dodatkowymi lekami(obecnie już borę 6 tabletek dziennie;).
Jestem umówiona na połówkowe do dr. Katarzyny Lenckowskej na 26-go września,jest to specjalista ze szpitala na Zaspie, polecona przez moją Panią Doktor prowadzącą ciążę.Przemiła osoba, koleżanki już u niej były i są bardzo zadowolone. Opowiada co robi,tłumaczy i poświęca tyle czasu, ile trzeba, nie spieszy się.

Witam . U mnie też było nisko osadzone łożysko i o dziwo podniosło się. Nie można dźwigać, ją dużo też leżałam. Na początku wylezalam ( pozbylam ) się krwiaka, który zagrażał ciazy, później to łożysko... Zawsze coś. trzymam kciuki aby wszystko ok.

A teraz właśnie jestem w laboratorium. Wypilam już ta mieszankę. Dziewczyny nie jest źle . To chyba mity. Nie wycisnelam cytryny. Wypilam wszystko na raz. Pani rozpuścila mi to coś w zimnej wodzie. Teraz czekam 2 godziny na kolejne pobranie ;) mam nadzieję że do tego czasu nie fikne ;)

Re: mamusie styczniowe i lutowe 2014 (2

ja miałam połówkowe w Evi med w Gdyni u doktora Piotra Zabul polecam, najlepszy ginekolog od usg prenatalnego i połówkowego jakiego znam... Same pozytywy;)

Dziewczyny trzymajcie się, będzie dobrze i wszystkie urodzimy zdrowe bobasy :)
Caroca ja idę na połówkowe na początku października do dr Tomczyk-Małyjasiak. Opinie ma dobre, ale sama sie dopiero przekonam.

Caroca ja tak jak pisalam Augustyniaka moge z czystym sercem polecic, usg genetyczne robilam u Zabula ale mimo ze jest sympatyczniejszy to uwazam ze Augustyniak lepiej zna sie na rzeczy.

Oj wiem Aniu, ze u Ciebie rowniez ciagle cos.... Sledze na biezaco rowniez Twoja sytuacje i wcale Tobie nie zazdroszcze, szczegolnie tego krwotoku....
Na te chwile i ja na krwotoki bez wyraznej przyczyny musze sie przygotowac.
Ale nic to, juz 21 tydzien, wiec ciut blizej jak dalej.
DAMY RADE!!!

Ponawiam jeszcvze pytanie, moze bylyscie ju na polowkowym i mozecie kogos naprawde polecic?

Caroca tak to juz jest, u mnie pierwsza ciaza wzorowa, druga ciagle cos i zakonczona tragicznie, a teraz tez ciagle cos nowego znajduja ale staram sie byc spokojna. Uwazam na siebie, oszczedzam sie, musze byc dobrej mysli, oby donosic. Jesli chodzi o tarczyce to w ciazy moze tak byc, duzo rzeczy sie zmienia, czesto po ciazy wszystko samo sie normuje.

a jakiego jeszcze lekarza polecicie do polowkowego usg, ja chcialabym skonsultowac z kims innym to co mowi moj lekarz.

wczoraj bylam na wizycie, okazalo sie, ze TSH mam za wysoki, zostalam wyslana do endokrynologa, no i tableteczki Euthyrox. Jestem mocno zaskoczona, bo z tarczyca bylo zawsze wszystko OK.

Na dodatek dowiedzialam sie w usg, ze mam bardzo nisko lozysko, grozi lozyskiem przodujacym, co jest bardzo niebezpieczne w ciazy i w czasie porodu. Moga wystapic krwotoki itd.... No i oczywiscie zero dzwigania, zero seksu ;-) i innych ciezkich czynnosci.

Powiem Wam dziewczyny, ze sie zalamuje powoli, poprzednie dwie ciaze ksiazkowe, czysta przyjemnosc, a w tej ciagle cos nie tak...

Ania dziękuje za opinie;)

Magda ja polecam Augustyniaka, bylam u niego na polowkowym i jeszcze normalnym usg w ciazy. Nie jest typem gaduly, specyficzny, ale bardzo dokladnie robi usg i widac ze sie na tym super zna i wie co robi a dla mnie to najwazniejsze:) Jak powiesz ze chcesz zeby Ci mowil co mierzy, widzi to Ci bedzie mowil.

Wilczyca, ja tylko znam niepochlebne opinie co do pasa, że pieniądze wyrzucone w błoto, ze nie działa, że szkoda zachodu, że nie jest wygodny.Wiem, że w Mama i Ja są do wypożyczenia różne sprzęty dla mam jak np: poduszka do zapinania pasa w aucie poniżej brzucha. Może i taki pas? Musiałabyś zapytać:)

a i musz umowic sie na usg połówkowe,mozecie kogos polecic
moj ginkolog poleca dr.Augustyniaka ale sa tak rozne o nim opinie ze troche mam obawy.

Witam Was dziewczynki;)
ja dzisiaj po wizycie u lekarza,wszystko wskazuje na to ze bedzie dziewczynka.
Na wadze plus 1 kg,zdziwilam sie ze tak malo bo brzuch mam duzy,nawet położna powiedziala "ale ma pani duzy brzuszek";)
Zawsze jadlam sporo slodyczy a w tej ciazy jakos mnie nie ciagnie,wiec moze dlatego niski przyrost wagi.
Co do zakupów,to wiekszosc mam po pierwszej corce,tylko wozek kupilismy niedawno i pewnie dokupie troszke ubran bo wtedy rodzialam w maju wiec inne ciuszki byly potrzebne.

Dziewczyny, słyszałyście może coś o pasie ciążowym podtrzymującym brzuch i odciążającym kręgosłup? Podobno świetnie odciąża kręgosłup i do tego brzuch po porodzie szybciej wraca do normy. Może , któraś używała , albo zna kogoś kto używał i może polecić jakiś model?