mamusie wrzesień-październik 2011 *30*

Rozpakowane

????? - gwiazdeczka - CÓRKA
25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN
26.09 - izulucha - Londyn - CÓRKA - Nell - 3900g - ok.60cm - CC
27.09 - alicja_82 - Zaspa - CÓRKA - Natalia - 2960g - 52cm - CC
28.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA- Klara- 3240g - 55cm - SN
29.09 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw - 4040g - 58cm - SN
30.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian - 4000g - 57cm - CC
01.10 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia - 4300g - 58cm - SN
01.10 - ewaaa42 - Zaspa - CÓRKA - Liliana - 3190g - 52cm - SN
02.10 - titina - Wejherowo - CÓRKA - Ida - 3420g - 58cm - SN
05.10 - tysiola - Dom - CÓRKA - Emilia - 3800g - SN
06.10 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA - Lenka - 3920g -58cm- SN
07.10 - misiabela - Zaspa - SYN - Łukasz Kamil - 3300g - 54cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
17.09 - maniana - CÓRKA
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

03.10 - rybcia6 - SYNEK
04.10 - cheeringup - Kliniczna
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-29-t276435,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie wrzesień-październik 2011 *30*

niusia powodzenia!

Patunga
dziękuję za wyjaśnienie akcji z balonikiem :)

Witam!
niusia - 3mam kciuki za szybką i sprawną akcję!

Tysiola - jesli chodzi o ulewanie to mnie pediatra pytała czy jem nabiał, więc chyba ewentualna nietolerancja laktozy może objawiać się ulewaniem, ale akurat ja bardzo mało jem nabiału.

Ewciuś - ojjj, współczuje, ja czekam aż teściowa zacznie ten temat, na szczęście mój mąż najchętniej w ogóle by nie chrzcił małej, więc teściowa nie będzie go męczyć. My to chcemy dopiero na wiosnę, więc nie wiem czy to się uda....

Nam wczoraj cały dzień uciekł bez akcji - ulewanie! Ale za to mała od 16 do 20 praktycznie nie spała, ciągle chciała być przy cycku i się przytulać, jak ją ok 19.30 wykąpaliśmy i chciałam ją nakarmić na noc to już nie chciała i zasneła w 3min na ramieniu i spała do północy, chyba już była dość najedzona.

Dziś rano nie dałam jej Debridatu (pomyślałam, że dam jej ok 9 a nie o 7) i całe karmienie poszło w pieluszkę tetrową :( górą oczywiście... Podałam Debridat i nakarmiłam jeszcze raz no i śpi, ale robi się przylepa, najchętniej spałaby mi na rękach. Mały stworek!

Powiem Wam, ze jestem do tego stopnia nie przyzwyczajona, ze mala spi np. 3 godzinki i chodze i sprawdzam czy oddycha... Wiem, wiem warjuje ale naprawde Julka nie nalezy do spiochow :)

Nusia85 trzymamy z Julka kciuki! Juz niedlugo bedziesz i Ty miala to wielkie wydarzenie za soba. Nie boj sie, to maluszek juz nie moze doczekac sie az go w koncu przytulisz :)

MoniaER wg. pediatry sen niemowlaka (stekanie, kwekanie, sapanie) nie wyglada jak sen doroslego i jest to normalne.

Izulucha i eveline 22 - wielkie dzięki za info dot. CC. W moim przypadku też kolejna ciąża będzie zakończona CC więc ciekawa jestem jak to będzie wyglądało. Może rzeczywiście na decyzję odnośnie cięcia ma wpływ też to kiedy była poprzednia CC. Pożyjemy, zobaczymy ... Mnie na szczęście nic nie boli, blizna goi się ładnie. Zrobię jeszcze jedno podejście u mojego gina w sprawie ewentualnych maści, bo mojej koleżance też najpierw nic nie kazali stosować a po 7 miesiącach jednak lekarz stwierdził, że maść powinna być i przypisał coś za kilkaset złotych. Wolałabym tego uniknąć i działać odpowiednio szybko.

Dziewczyny, czy wasze maluszki też sobie tak czasem "pokwękują" przez sen i posapują ? Dodam, że nosek czyszczę mu codziennie fridą a katarku odpukać też na razie nie ma.

nusia wszytsko na pewno będzie dobrze, super zazdroszczę, że mały taki usłuchany, mój coś się zawziął i wyjśc nie chce, no i kolejny plus spotkasz się z Mangolią, trzymam kciuki

My jeszcze w domu, ale bole sie trzymaja caly czas, rowno co 5 minut... Po kapieli nie przeszly. Powoli sie zbieramy do szpitala. Chyba sie boje...

Gosia Marta gratulacje !!!
nusia chyba jednak maluszek sie mamusi posluchal i wyjdzie tego 20 :) trzymam kciuki :)
my od 2 dni na butelce i tez nam wygodnie pierwszego dnia walczylam z piersiami pelnymi mleka ale juz wczoraj sciagalam nadmiar tylko 2 razy a od popoludnia wczorajszego do teraz nawet nie sa pelne wiec przynajmniej z tym odciaganiem mam spokoj :)
teraz tylko czekac na wizyte poloznej zeby zobaczyc jak maly przybiera na wadze a no i wysypka mu pomalutku znika no a przynajmniej nie jest wieksza :)

Patunga, Mangolia mam nadzieje, ze maluszki jednak zrobia Wam niespodzianke bez ptrzebnyc interwencji :) a moze jakies drobne przekupstwo??
U mnie kilka dni wczesniej w odiwedzinach siostra mowila do mojego brzuszka: Julka kiedy Ty w koncu wyjdziesz? Ciocia chce Cie zabrac na spacer :D
Hihihi mala sie posluchala ;)

nusia85 ten sluz z krwia to pewnie czop Ci zaczal odchodzic :) Trzymam kciuki!

Ewcius wpolczuje moze po prostu idzcie do Kosciola ustalcie date i podajcie ja rodzinie. Zostana postawieni pod sciana a Wy w koncu przestaniecie sie stresowac?

od poniedzialku do niedzieli, lacznie ze swietami niestety :(

marta.gdansk GRATULACJE :)

Czyżby moj synek miał zamiar zastosować sie do prośby? Od 3godziny nie spie, nawiedzaja mnie regularne, silne bole pobrzusza, co 4-5 minut, trwajace ok pol minuty. Tylko czy to juz porod??? Poza tym mnie przeczyszcza stopniowo i pojawil sie podbarwiony krwia sluz... Te bole takie dziwne sa, nie wiem, czy to skurcze, czy nie....ehh

Monia Er mi podczas tej cesarki wycieli starą bliznę więc mam jedną,nic nie kazali/nie polecali do smarowania wcześniej nie używałam ale teraz się nad tym zastanawiam.
Prawdopodobnie mam po cc przepuklinę pooperacyjną ehhhh boli jak cholera.
W moim przypadku już każda kolejna ciąża będzie się kończyła cc,w tej ciąży próbowali kombinować z porodem siłami natury ale nic z tego nie wyszło,do tego mała była 3x okręcona pepowiną

Witam Dziewczyny,
jestem mamą z wątku lipiec sierpień 2011. Mój synek męczył się do końca 3 mc z kolkami. Nam rewelacyjnie pomógł Sab Simplex.

Kończył nam się zapas i rodzina ściągała nowy, no ale było lekkie opóźnienie i okazało się, że mały świetnie sobie daje radę już bez niego.

Obecnie jestem w posiadaniu 4 opakowań świeżo zakupionych w Niemieciej aptece. Cena za komplet to 150 zł. Jeśli któraś jest zainteresowana to piszcie na PRV.

Pozdrawiam,
Mona__g

Mangolia trzymam kciuki aby wszystko poszło szybko i sprawnie i do zobaczenia:) (mam nadzieję:))

no nic mamusie ja zmykam spac do jutra

Ewciuś nie zazdroszczę teściowej, co innego wyrażenie swojego zdania a co innego wtrącanie się i dzwonienie po kilka razy dziennie:(

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

jak poradzić sobie ze sprzątaniem (24 odpowiedzi)

Dziewczyny, jak sobie radzicie ze sprzątaniem dużych mieszkań, gdzie są dzieci i psy? Sprzątacie...