mamusie wrzesień-październik 2011 *30*

Rozpakowane

????? - gwiazdeczka - CÓRKA
25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN
26.09 - izulucha - Londyn - CÓRKA - Nell - 3900g - ok.60cm - CC
27.09 - alicja_82 - Zaspa - CÓRKA - Natalia - 2960g - 52cm - CC
28.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA- Klara- 3240g - 55cm - SN
29.09 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw - 4040g - 58cm - SN
30.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian - 4000g - 57cm - CC
01.10 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia - 4300g - 58cm - SN
01.10 - ewaaa42 - Zaspa - CÓRKA - Liliana - 3190g - 52cm - SN
02.10 - titina - Wejherowo - CÓRKA - Ida - 3420g - 58cm - SN
05.10 - tysiola - Dom - CÓRKA - Emilia - 3800g - SN
06.10 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA - Lenka - 3920g -58cm- SN
07.10 - misiabela - Zaspa - SYN - Łukasz Kamil - 3300g - 54cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
17.09 - maniana - CÓRKA
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

03.10 - rybcia6 - SYNEK
04.10 - cheeringup - Kliniczna
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-29-t276435,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie wrzesień-październik 2011 *30*

nusia sliczne malenstwo :)
kurcze jakie te dzieciaczki sa slodkie napatrzec sie nie mozna :)

nusia jaki słodziak:)

no ja też czekam, dzisiaj się uśmiałam bo mąż do mnie dzwoni i się pyta jak tam?? no to: ja dobrze, on: nic Cię nie boli, ja:nie, on ale nic, naprawdę nic, ja:naprawdę nic, on rozczarowany: łeeee (chyba też się doczekać nie może:))

Miejmy nadzieję, że trzecia próba się powiedzie i Mangolia spotka swojego maluszka :)

Lilo, czekamy jeszcze na Ciebie:)

a to mój Maluszek:):)
image

Czuje ze już tuli maluszka:)
A Ty lilo, już niedługo:)

no właśnie u Mangolii dzisiaj miało być trzecie podejście więc ciekawe co u niej

U mnie brodawki bolą, pokarmu mało ale to dopiero pierwsza doba, więc wszystko przede mną:) Najważniejsze ze mała chce i ładnie ssie:)
Misiabela-bolowo było znośnie, nawet nie krzyczałam, tylko sobie śpiewałam;) parte poszły równie szybko jak przy pierwszym porodzie:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawe jak tam mangolia:)

~ Natalia - te szwy można zdjąć wcześniej i gwarantuję, że poczujesz się lepiej. Moim zdaniem masz je i tak stanowczo zbyt długo. Szwy które mi nie wypadły wcześniej lub sama nie zdjęłam, wyjęła mi położna środowiskowa, siedem dni po porodzie. Zostawiła tylko te, których nie dosięgła, bo były zbyt głęboko, ale ucięła im "wąsy". Od następnego dnia dopiero zaczęło mi się to tak naprawdę goić, wcześniej karmiłam dziecko chodząc, bo nie mogłam normalnie siedzieć.

~ Malinowa - ponoć krwawienie (chociaż nie wiem czy to jeszcze krwawieniem można nazwać) może trwać do 6 tygodni. Ja też nadal mam, coraz mniej wprawdzie, ale ciągle jest i wkurza...

~ Nusia - skąd wiesz, że brakuje Ci pokarmu? Na początku naprawdę potrzeba mikroskopijnych ilości. W szpitalu położna, gdy sądziłam, że mam za mało pokarmu, tylko ścisnęła brodawkę, na której pojawiły się 3 mini kropelki i stwierdziła, że pokarm jest i nie ma się czym martwić. Poza tym, za chwilę pewnie czeka Cię nawał, jeszcze nie będziesz wiedziała, co robić z taką ilością mleka :).
A nawet jeśli faktycznie mleka jest mało, zawsze można rozkręcić laktację laktatorem, systemem 7-7-5-5-3-3.

Dziewczyny - jedna ważna rzecz - karmienie NIE POWINNO BOLEĆ. Może pierwsze 2-3 dni zanim się brodawki przyzwyczają ((używałam lanoliny Avent, szybko pomogła), ale później już nie. Jeśli boli, to znaczy, że dziecko źle łapie brodawkę.
Jeśli któraś z Was myśli o wybraniu się do poradni laktacyjnej, to polecam p. Katarzynę Juskowiak, w poradni w wojewódzkim (I piętro, przy ginekologicznej izbie przyjęć, poradnia bezpłatna). Jak ktoś będzie chciał, to mogę poszukać numeru telefonu. W SR pani Kasia prowadziła zajęcia nt karmienia i to chyba jedyne zajęcia z których coś wyniosłam. Tylko z jej powodu warto było zabulić 350 zeta za SR. Nie miałam żadnych problemów z przystawieniem dziecka do piersi, karmieniem, spękanymi brodawkami itp. Polecam tą kobietę z czystym sumieniem. Zna się na rzeczy.

Polozylabym sie w wannie,ale to dopiero po tych 6 tyg.prawda? ;/

Wlasnie.
Szwy mnie zaskakuja, polozna chciala sciagac normalne po 1,5 tygodnia,a ze ich nie mialam... za to rozpuszczalne...chyba nikogo nie zniesmacze, biorac pod uwage,ze jedziemy na jendym wozku;p, mowiac,ze na wkladca zdarzylo mi sie kawalek zobaczyc niedawno wiec jestem zdziwiona,ze rozpuszczanie tyle trwa.
Obawiam sie tez,ze mam strup wewnatrz nieprzyjemny :(

Co do tego,ze "leci" to fakt,wkurzajace,ze tak dlugo,ale mam nadz.sie konczy bo juz sladowe ilosci(krwi nie ma dawno),praktycznie juz...juz... ufff

Czesc Mamusie :)
Cos ostatnio sie ociagam z wchodzeniem na forum ;p
Anielka ma problemy z zaparciami i martwi Nas to strasznie;/ Dopajam ja herbatka na lepsze trawienie i w ogole,a;e nie bardzo pomaga ;/

Jak drugi dzien nie robi kupki to juz mi niewesolo bo wiem,ze pewnie bedzie sie meczyla.

Zaczyna wedrowac po lozeczku, potrafi sie przewrocic z boku na plecki.
No i najwazniejsze ...:) jestesmy po Chrzcinach :)))

Patunga gratuluje serdecznie.
IzZzka a u Was co tam?

Pozdrawiam :) milego dnia!

Kasia
dziękuję za szczegółowe informacje! Mała ma kupki trochę wodniste, ale w szpitalu powiedzieli mi że są ok. Do tego nie płacze (odpukać) więc może nie o laktozę chodzi.
Powiedz mi jeszcze gdzie, jak i za ile bada się kał dziecka. Może dla pewności spróbuję?

Lipuszka
chyba już nie będę wariować z zakupem wagi. Jutro rano idziemy do pediatry to zobaczymy jak nam idzie z tym przybieraniem, jeśli będzie nadal coś nie tak, to na pewno pediatra zaleci kolejną kontrolę wagi w przychodni. Ogólnie widzę, że więcej je, bo zjada 2 cycki (jak ja to mówię) i wtedy idzie spać, a dziś o 1 w nocy zaskoczyła mnie z kupą :P

malinowa mandarynko
u mnie trwało 3tyg, a i nadal coś leci, ale nie jest to już krew, też mnie to już wkurza... A najbardziej wkurzają mnie szwy rozpuszczalne, jeszcze się skubane nie rozpuściły, mają jeszcze 3tyg i mam nadzieję, że pójdą, bo nie wiem jak będzie wyglądać mój drugi "pierwszy raz" :P

ja też zęby zaciskam i karmię.. czasem aż syknę z bólu.
Moi chłopcy śpią. Mateusz wstał dziś wcześnie rano i zasnął bawiąc się autami. Ja przygotowuję obiad.. moje pranie też się wyprało. A sterta do prasowania znowu urosła..
Też chciałam wyjść ale najgorsze jest to że mąż ma w bagażniku stelaż od wózka.. :/ więc dziś posiedzimy na dworzu w foteliku na huśtawce.

u mnie też masakryczny ból brodawek, ale to tylko na początku jak mała się zassie. Zaciskam zęby i po chwili jest ok :)
Dzisiaj nasz aniołek dał nam pospać w nocy. 2x3 godziny spała. Oby tak dalej :)
Mąż pojechał zarejestrować dziecko, a ja trochę ogarniam w domu i jakiś obiad trzeba zrobić.
Strasznie bolą mnie znowu kości łonowe i spojenie ehhh

Jak długo utrzymuje się krwawienie po porodzie? Już mnie to zaczyna wkurzać :)

milego spacerku, moja juz zaczyna sie krecic w lozeczku, wiec tez pewnie do 13 wybedziemy :D

to ta waga:
http://www.babyono.com/produkty/pielegnacja/waga_dla_niemowlat_i_dzieci/waga_elektroniczna

dobra uciekamy na spacerek polki sloneczko swieci :)

Ja od weekendu znowu karmie piersia nie jem niczego co zawiera bialko (w sumie to od tygodnia nie jem ale od weekendu odwazylam sie mala znowu karmic piersia) na razie jej nie wysypuje ale i tak idziemy do alergologa.
Znowu musze rozkrecic laktacje bo mam malo pokarmu oczywiscie przez ten tydzien oslabila sie produkcja. No i mam teraz dylemat czy ona je tyle ile powinna. Dwa razy w ciagu doby dokarmiam ja jescze tym NAN Pro HA, bo zgodu by mi padla. Mam zamiar kupic sobie wage niemowleca z tego powodu. No trudno 200zl pojdzie ale bede spokojniesza.
I tak sobie pomyslalam o Tobie Natalia, ze moze to dla Ciebie tez jest wyjscie?

Lipuszka a moze chcesz kupic ochraniacz dla Małej?? na cale łóżeczko ? :)

oj z tym samopoczuciem to roznie ja to jestem teraz strasznie nerwowoa wszystko mnie wyprowadza z rownowagi a u nas Sandra od listopada zostaje w domu no zobaczymy jak to bedzie teraz z dwojka maluchow non stop mam nadzieje ze dam rade dzisiaj np Sandra postanowila zostac w domu i polki co odpukac nie jest zle w domu wszystko porobione pranie sie suszy mlody teraz zasypia a sandra usiadla przed tv

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...