mamusie wrzesień - październik 2018 cz.2

crazy. 2.09 (chłopiec)
~_S_ 2.09 (prawdopodobnie dziewczynka)
~Anna 9.09
~MS 10.09
Karo_lajna 12.09 (dziewczynka)
~żyrafa 14.09
Zochna 01.10
domi.x 02.10 (chłopiec)

ponawiam prośbę o dopisanie płci ;-)

dziewczyny czy macie jakąś super magiczną listę do szpitala? albo jakieś własne doświadczenia do podzielenia się?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: mamusie wrzesień - październik 2018 cz.2

ze względu na przedwczesny poród, Mała trafiła do sali adaptacyjnej, a ja na patologię ciąży, bo na położniczym brak miejsc. I tak nam minęła sobota i większość niedzieli, chodziłam karmić "na telefon", Mała pod obserwacją, miała robione różne badania. Wieczorem w niedzielę zwolnilo sie miejsce na położniczym i dostalam zgodę pediatry, by mieć juz Basię przy sobie. Wiec zostałam przeniesiona, i mogę do woli kontemplować te moją niezwykłą Basię ;) Teraz czekamy na zgodę na wyjście do domu. Pytajcie co chcecie wiedzieć o szpitalu wojewódzkim, mam najświeższe wieści ;) (jeśli chodzi o oblozenie, to jest duże, ale raczej nie odsylaja, tylko po porodzie dzieciaczki idą do sali adaptacyjnej, a mamy chwilowo na patologie, tam.na szczęście jest pusto...)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej, mam chwilę, bo opisać co nieco. Do szpitala trafiłam w piątek wieczorem, gdy odeszły mi wody. Bez akcji skurczowej. Akcja rozkrecila sie po ok godzinie, była szybka i bezpardonowa, tak ze o 1:05 świat powitał Basię

S. gratulacje i zazdrość pełna para, przed Nami jeszcze kilka tygodni, chociaż wydaje mi się, że zaczęła mi mieknac szyjka więc może to prędzej niż później, dziś czuję się fatalnie... Wizyta w piątek więc wszystko się okaże ;-)

Kupilam wczoraj 1ki babydreamy 3paczki (byly w promo cenie) po 26szt. wyjęłam jedna pomacac i wydaja sie ok, ciekawe jak będą chłonac.
Co spakowalyscie do torby dla dziecka zeby ubrac po porodzie. Bo sie mieszam. Mam body z dlugim i polspiochy pieluszke tetrowa i rożek. Na sali to juz sie zobaczy mozna.mieszać i ubrac stosownie.do temperatury. Ale po porodze trzeba miec komplet jakis gotowy

_S_ Gratulacje!! :) Daj znac co i jak :) Duzo zdrowia!

Ojej S!!! Gratulacje! Mam nadzieje,ze z Wami wszystko dobrze. Duzo zdrowka i sil dla Was! Trzymajcie sie dzielnie!

_S_ gratuluje! Ciekawe jak wam sie zaczelo? Gdzie jestescie i jak sie czujecie? Czekamy na relacje. Termin taki sam miałyśmy. 8-)

Ja mam po 1 paczce papmers premium care 1 i 2 narazie. Ooo to już ? Daj znać co z maleństwem i jak poród :)

Z ta polozna mialam szkole rodzenia. Powiedziala ze dojezdza wszedzie wiec mysle jakbys chciala to by tez dojechala :) Starsza kobietka, konkretna :) doswiadczenie ok 30 lat polozna ale nie jakas 'spruchniala' i nie ma takich staroswieckich pogladow jak 'tego nie rob i tamtego'.
Izabela Chromiec

Hej Dziewczyny, ja już rozpakowana; to była szybka, nocna akcja. Jesteśmy obie pod obserwacją, później napiszę coś więcej. Pozdrawiam Was wszystkie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marlen, a ta położna to z Gdańska czy z Gdyni? Też prowadzę ciążę w Medicover i jak jakaś fajna, to chętnie bym skorzystała.

Ja nie kupuję pieluch 1, na razie mam jedną paczkę 2. Moje Maleństwo wcale takie małe nie jest - waży już 3100g, a to dopiero 35tc...
Wanienkę mamy Onda, po starszym dziecku.

Ja narazie kupilam tylko jedna paczke 1 Dada.. ale do szpitala mam ja zabrac. Wiec moze jeszcze 2 paczki jedynek kupie i dwojki. A ja narazie wanienki nie kupuje. Bede w umywalce kapala. Mam bardzo mala lazienke i dopuki wanienki nie potrzebuje to nie kupie. A jak juz to widzialam wakie skladane na plasko. Podobno sa fajne :)

hej, ja kupiłam 1 paczkę "dwójek", zobaczę, jak z rozmiarem będzie; mam tez jakieś próbki "jedynek", które tez zabiorę do szpitala.
Co do wanienki, to polecam 100 i taką na stojaku, bardzo wygodna sprawa :)

A no i oprócz pampersów to jeszcze wanienke musze kupic. Tylko którą? Sa przewaznie rozmiary 100cm lub 84cm. Wsumie nie duża różnica ale nie wiem którą wziąc :-)

Ja tez prasowalam na raty. Mam koniec :-) a słuchajcie kupiłyście pampersy 1? Które i ile paczek? Wiem ze nie za duzo bo dosc szybko na 2 sie przechodzi. Ale do szpitala chyba brać 1??

No ja niby mam upatrzona polozna tylko i chce sie doweidziec czy mam w pakiecie w medicover dziecko tez na poczatku. Jak sie tej poloznej pytalam to wystarczy ze do niej zadzwonie, zapisze i ze ma przyjechac w 48 godzin od zgloszenia.

Calkowicie Cie rozumiem z tym mysleniem i pisaniem. Tak czytam tutaj co piszecie, ale odpowiedziec to juz mi ciezko. A jeszcze sobie darmowa saune od czasu do czasu organizuje przy zelazku :D

gratuluję optymizmu....oby był taki sam przy porodzie...też taka byłam do czasu jak stanełam twarzą w twarz z zamierzeniem się z tym dramatem jaki był poród.... 8 lat temu....i dopiero teraz odzyskalam siły psychiczne aby ponownie rodzić,lecz prywatnie. ponieważ:
-położna jest przy Tobie cały czas nie co 2h po 5 min
- Tak samo asystent anestezjolog jest przy Tobie,
- Nie czekają z decyzją co robić dalej ...indukowana byłam we wtorek,czwartek A w sobotę po 8 h indukcji kolejnej przebili wody płodowe...po 6 oksytocynie przestałam liczyć
- wielki popłoch panował gdy tętno spadło
- i nie można było zrobić cc
- zzo było w ten czas tak silne że nie mogłam przeć bo nie czułam skurcze
- Po 20 h Córka wypchneli- "urodziłam"

U Nas w 2015 położna była raz, jakoś 3 tygodnie po urodzeniu się córki, miałam już gotowa kartkę A4 pytań. Powiedziała, że przynależą nam się 3 wizyty i jeśli będzie taka potrzeba to mam dzwonić, a jeśli nie to ona odhacza, że była. Pielęgniarka środowiskowa natomiast była u nas po jakichś 3 miesiącach od narodzin sprawdzić warunki w jakich dziecko się chowa. Po wyjściu ze szpitala zapisałam i umówiłam mała do lekarza pierwszego kontaktu gdyż taka wizyta powinna się odbyć kiedy dziecko ma tydzień (przynajmniej wtedy) i nie robili problemu, że nr pesel nie był jeszcze nadany. Położna wybierasz razem ze swoim lekarzem, a środowiskowa u nas w przychodni była jedna.

Chciałam pisać wcześniej, ale ledwo oddycham przez te upały, a co tu mówić o myśleniu...

To chyba ta sama osoba ;) Należy się do 6 wizyt w ciągu 6 tygodni od urodzenia a pierwsza powinna odbyć się do 48 godzin po wyjściu ze szpitala. To wszystko w ramach nfz

Inne tematy z forum

Lek. Paulina Przyłucka ginekolog do prowadzenia ciąży - proszę o opinie (34 odpowiedzi)

Witam,l Czy ktoś może się wypowiedzieć o pani dr. Paulinie Przyłuckiej.

Niechciana 3 ciąża (255 odpowiedzi)

Jestem mamą 2 dzieci. Mam synka w wieku 6 lat i córkę 2 letnią. Kilka dni temy dowiedziałam się,...

pozew o rozwód (18 odpowiedzi)

napiszcie mi proszę adres gdzie składa się pozew i mam pytanie, czy na rozprawę koniecznie muszę...