mamy lutowo / marcowo / kwietniowe cz.31

tak naskrobalysmy, ze czas na nowy watek :)

**LUTY**

27 - Edycia32 - synek Hubercik ;-)

**MARZEC**

6/11 - blue73 - synek ;-)
08 - zancia1907 - synek ;-)
12 - slodzinka
15 - Patrycyja
16 - Pomaranczka
22 - anka127
23 - hossanna - córeczka ;-)
25 - smith2002 - córeńka :D
27 - Stokrotka 0_o - synek ;-)
28 - etka - córeczka Lenka ;-)
30 - doka - synek ;-)

**KWIECIEŃ**

07 - Kasieńka79
08 - lalka1 - córeczka Ala ;-)
08 - Agniesja - córeczka Oliwia :-)
13 - gosia111 - córeczka Zuzanna :-)
15 - rudziaczek - synek Michał :-)
17 - asski - córeczka Marta ;-)
17 - dalilia - synek ;-)
21 - ajkaa - córeczka Bianka ;-)
23 - Ewel31 - synek Kubuś :-)
24 - Monika_81
29 - HaniaB - synek Filip ;-)
26 - vespa26 - córeczka ;-)
aganiok79 - córka Aleksandra :-)

ROZPAKOWANE:)

Megi-i - 25.11.2009 - synek Gabryś 41cm i 990g
Weronka - 13.01.2010 - córeczka Zosia 50cm i 3050g - Wojewódzki/Ciechanów
Olaolenka24 - 19.01.2010 - synek Nikodem 52cm i 2880g - Swissmed
Pszczoła - 05.02.2010 - synek i 54cm i 3500g Swissmed
Bratka - 07.02.2010 - synek Gabryś 46cm i 2300g
Andzia z ventki - 23.02.2010 - córcia Martusia 51cm i 2560g
Amadea - 24.02.2010 - synek Gabriel 53,5cm i 3580g
Aaana -25.02.2010 córeczka Dominika 56cm i 3200g - poród SN w Swissmed
Aris - 26.02.2010 - synek
KateK27 - 27.02.2010 synek Ethan 50cm i 3335 g
Kobyłka - córeczka
Kayla - 01.03.2010 - synek 55cm i 3170 g
Magsz - 10.03.2010 - córeczka 50cm i 2850g
Edziawu - 11.03.2010 - córeczka Helenka 55cm i 3500g - szpital Wojewódzki
Inusia - 13.03.2010 - synek Janek 59cm i 3660g
Fiolka - 14.03.2010 - synek Kubuś 50cm i 3180g - szpital Kliniczna
Delka - 14.03.2010 - synek Patryk 3320 g
Brzoskwinka - 16.03.2010 - synek Dominik 50cm i 2600g oraz synek Bartłomiej 50cm i 2580g
Madziaaalenaa - 16.03.2010 godz 19.25 - córeczka Maja,59cm i 4230g - szpital kliniczna
Nusia - 17.03.2010 - córeczka Paulinka 58 cm i 4400g - szpital w Redłowie
Sunny1984 - 23.03.2010 - synek Piotruś

oby jak najwiecej szczesliwych rozpakowan :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy lutowo / marcowo / kwietniowe cz.31

ewel, mnie tez ciagle spina brzuch mimo lekow, szczegolnie jak wstaje czy chodze. jak siedze - jest okey.

rudziaczku, mysle ze co do wagi z usg masz zupelna racje, przeciez to tylko czyste matematyczne dzialanie a przeciez u kazdego dziecka tluszczyk zbiera sie indywidualnie :)

moj maz ostatnio zauwazyl, ze brzuch zaczyna mi sie obnizac z kazdym dniem, pewnie dlatego ze glowka malego jest juz bardzo nisko... mam nadzieje, ze to dobry znak i urodze zaraz po 8 kwietnia :D

u nas znowu cieplutko, ok. 18 stopni ale slonca tez tyle co na lekarstwo...

Dziewczyny gdzie jest słonko????
Wczoraj pokupowaliśmy ziemie i cebulki, z rana mieliśmy jechać po tuje a tu pogoda taka że się z domu nie chce wychodzić.
Mąż siedzi i ogląda "szeregowca dolota", jest jakby w innym świecie:) zawieszony nad filmem na maxa.

Z tą wagą to na wydruku z USG widać z jaką to jest dokładnościa-pamiętam kiedyś miałam (mały miał:D) 2100 z dokładnością 850, czyli 40%. Koleżanki które rodziły też miały zupełnie inne wagi urodzeniowe niż wychodziło na USG więc chyba nie ma co się sugerować.

fiolka i mam jeszcze prośbe - sprawdz jaką szczepionke dostał kubus na żołtaczke - euvax czy engerix??? dzieki

hej dziewczyny, u mnie dzis dzien piękności. jestem juz po kąpieli z maseczką na twarzy, a na 10 do fryzjera :)

ewel mnie spinanie brzucha na razie omija, albo tego nie zauważam :) kochana nie panikuj, za tydzien mały bedzie z wami. z reszta mysle ze mail fiolki cie uspokoi :)

fiolka w temacie maluszków to nie jestem ekspertem, ale w SR mowili ze dziecko samo sie powinno przestawic :) kubus na mate to chyba za mały, ale moze taki bujaczek pomoże na nude?? moja kumpelka bardzo sobie chwali ten zakup. jej synek oo początku w nim leżakował. my chcemy dziadkow na to naciągnąć :) powodzenia. a na spacerki juz wychodzisz??

sorki dziewuszki ze nie do wszystkich odpisuje, ale tyle napisłyscie ze połowy juz nie pamietam.

miłego dnia :)

Mała ma juz 4 latka,ale z tego co pamietam to jakos tak sama sie przestawila.Czytalam tez gdzies ,ze w 4 tygodniu dopiero dziecko odroznia noc od dnia.

Ewel - odpisałam na maila;)
Ja sama się cieszę że jestem optymistką, bo inaczej to bym zwariowała... mój mąż nie znosi tego równie dobrze.. ale też chyba przywyknie.
Doka - pocieszyłaś mnie. Mam nadzieję że to samo się unormuje, nie za bardzo widzę takiego maluszka przstawiać teraz ta właściwe tory, przeczekam. Dziękuję za radę. A powiedz jeszcze - to zupełnie samo się przestawiło? Czy np. wpływ miał fakt że jakieś zabawki już były np. mata albo cokolwiek innego? Bo tak sobie kombinuję że mały jak będzie miał się czym zająć w ciągu dnia to i lepiej pośpi a póki co to on nie ma wiele do robienia;)

podziwiam Twoje nastawienie i będę czerpać z Ciebie przykład:)))
Z takim nastawieniem to i nawet nieprzespana noc jest nie straszna.
Mój Jacek generalnie śpiąc czuwa,tak ma zawsze,ma bardzo płytki sen ale zobaczymy jak to będzie.Teraz wystarczy że się ruszę to on juz nie spi.Bardziej się obawiam tego że za każdym płaczem dziecka będzie chciał dzwonić po pogotowie.Jest bardzo wrażliwy!

Cześć.Fiolka obawiam sie .ze musisz p prostu przeczekac,u maluszka ok 4 tygodnia powinno sie unormowac.A na razie pozostaje spanko w dzień:)
Moja mała budziła sie ok 23-24,to tez był koszmar,kiedys nawet na balkon ja wystawilam z wózkiem, o 12 w nocy hihi,ale i to nic nie dalo,sama sie przestawila w koncu.Wiec glowa do gory jeszcze troszke.
Ciekawe jak z maluszkiem bedzie,bo termin juz tuz,tuz

fiolka, myślę, ze doba sie wkrótce odwróci :), ale możesz ciut pomęczyc Kubusia, trzymaj sie, Twoje optymistyczne nastawienie bardzo pozytywnie na mnie wpływa i naprawde dodaje mi sił

cześć Ewel:) zaraz sprawdzępocztę i odpiszę:)
życie na parwdę do góry nogami, tylko ja się oczywiście optymistycznie nastawiam:) nie wiem jak to działa, ale nawet nie czuję jakiegoś zmęczenia - wystarcza mi na dobę ok 4 godzin snu. Martwię się tylko jak malutki tak płacze a ja nie mogę go uspokoić. Tyle że wkalkulowałam nieprzespane noce jak planowałam ciążę, za to odkryłam że mój facet niekoniecznie;) biedak musi przywyknąć:)

Kurcze za chwilkę i my będziemy grasować po nocach.Dzieci potrafią przestawić życie do góry nogami!

fiolcia wysmarowałam do Ciebie maila z tysiącem pytań na temat cc:))))

hejka;) assaki - ja też mam za sobą masakryczną noc... nasz synek ma chyba odwróconą dobę, bo ok 19 wieczorem nie można go jużuśpić, w nocy płacze (dziś nie dałam rady nawet się położyć do 2..a i potem kiepsko) i ok 7 rano zasypia snem anioła. co zrobić z tą odwróconą dobą? jak dla mnie to za malutki jest żeby go "wymęczać" w dzień:( eh...

odpoczniemy za Ciebie!faktycznie cały dzień na uczelni w tym stanie musi być już męczący ale dasz radę,my tu na Ciebie czekamy:)

Ja też mam cudowną noc za sobą!Ból krocza przy każdym ruchu stawiał mnie na równe nogi.Do tego ciągle w głowie krąży mi tysiąc mysli.Myślę o porodzie o cc ,czy wszystko pójdzie dobrze i że to już tylko 1,5tygodnia do spotkania z moim synkiem.Czy dam radę?
I tak ciągle mnie to gryzie,od 6.00 leżę i patrzę w okno jakbym wpadała w depresję.
Brakuje tej pewności że będzie dobrze.Ajjjjj pogoda się zmienia i mój nastrój chyba też,meteopatka.

A tak w ogóle to czy Wam się brzuch też tak często "stawia",spina?
Mi jakos ostatnio bardzo często,kilkadziesiąt razy dziennie i przy tym cięzko mi się oddycha:(Robi mi się dosłownie kamień z brzucha i po kilkunastu sekunadach puszcza i tak coraz częściej.

oj asski nie zazdroszcze 10h, dajesz jeszcze radę?? trzymaj sie:)

Cześć wszystkim...jak widzicie mam za sobą "cudowną" noc...jestem "strasznie wyspana" a przede mną "wspaniałe" TYLKO 10 h na uczelni...poprostu BOSKO... :(

Tak więc chciałam Wam życzyć miłego dnia, odpoczywajcie za mnie OK?

A ja nie mam pojęcia ile moja Mała waży...i chyba się jednak na USG wybiore...ehhh już sama nie wiem...lekarka w sumie mówiła że nie ma potrzeby...
A tymczasem idę spać...jutro czeka mnie szkoła...ależ mi się nie chce...

u mnie w klinice celowo zanizaja mase dziecka, bo panicznie boja sie komplikacji u dziecka bo wiadomo, nie sa szpitalem. zdarzalo sie wczesniej, ze kobiety w 37 tygodniu, stale pacjentki, blagaly zeby u nich rodzic a oni odsylali je do szpitala z zanizona waga. bardzo przestrzegaja tego, zeby przyjmowac porody po skonczonym 37 tygodniu. nasz maluszek wazyl w 35 tc 2400g i jak sie urodzi za 2 tyg bedzie mial jakies 2700g a w terminie 3000g. ale spoko, ma duzo malych ubranek-bedzie slodziak nad slodziaki :)

Nie martw się, już niedługo :) Trzymam kciuki, żeby wszystko było OK!

Nusia, fantastyczne jest to co napisałaś :) też już tak chce!!!!!!!!!!!!!

Inne tematy z forum

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?