mamy pracujące, którym doskwiera brak koleżanek

Temat dostępny też na forum: Orunia Górna Rodzina i dziecko
Mam 38 lat i prawie 3 letnią dziewczynkę. Doskwiera mi brak koleżanek, również mam, ale nie tylko mam. Mieszkam w Gdańsku od prawie 4 lat. Te koleżanki które udało mi się poznać do tej pory (przede wszystkim w pracy) są zajęte albo swoimi sprawami, rodzinami albo są dużo starsze ode mnie albo mieszkają daleko ode mnie. Mieszkam w Gdańsku Siedlcach (Stary Chełm). Osobiście pochodzę z Podkarpacia. Mam tam sporo koleżanek i utrzymuję z nimi kontakt telefoniczny, ale wiadomo, że to nie to samo. Może jest również jakaś mama która szuka koleżanki dla siebie i dla swojego dziecka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy pracujące, którym doskwiera brak koleżanek

Ja niedługo przeprowadzam się na Chełm i chętnie poznam inne mamy :)

moja mlodsza corcia ma 4i pol roku , ja rowniez mieszkam na starym chelmie.moze jakis spacer zorganizujemy?

Bardzo chętnie piszę się na spacerek. W jakich okolicach mieszkach? Chodzi mi o jakiś charakterystyczny punkt?

Ooo A gdzie dokładnie na Chełm się przeprowadzasz?

Witaj mieszkam na chełmie i podobnie jak Ty mam koleżanki z pracy zajęte lub daleko mieszkają,koleżanki i znajome z osiedla mają dużo starsze dzieci więc kiedy spacerujemy to sami z synkiem ma 1,5 roku.

To znaczy że mnie rozumiesz. Ja też zawsze sama, samiusia. Czekam od dnia do dnia kiedy mój mąż będzie miał na tyle wolne by razem z nami wybrać się na spacerek. Ale tak zazwyczaj to i tak czas szybko ucieka mi w domu.

Ja również mieszkama na Chełmie, i tak jak Ty pochodze z południe Polski, czyli Podkarpacia. mam 3,5 letnia córeczkę

Miło mi poznać koleżankę z Podkarpacia :)

Ale Super!!! W najśmielszych oczekiwaniach nie myślałam, że będzie taki odzew. Cieszę się, że odpisałyście. Może zorganizujemy jakieś małe spotkanie by się poznać bo w końcu jakoś trzeba zacząć znajomość. Napiszcie na które place zabaw chodzicie ze swoimi pociechami, albo którymi trasami uczęszczacie na spacerki? Jeśli chcecie popisać tak bardziej prywatnie to napiszcie na adres e-mail dzikuskadl@interia.pl

Witajcie,
tez dopisuje sie do waszego wątku :) jestem mamą rocznego chlopca i mieszkam na Siedlcach. Najczesciej urzadzamy sobie spacer na Chelm do babci :) albo spedzamy czas na placu zabaw na ul. Szarej.

Zapraszamy http://forum.trojmiasto.pl/Szukam-mamy-do-kolezenskich-spotkan-moze-nawet-do-przyjazni-kto-wie-t390271,1,160.html

mamajasia ja tez mieszkam na siedlcach i tez chodzimy na ten duży plac zabaw na szarej, córcia ma 11 miesięcy i tez mamy babcie na chełmie:-) moze sie spotkamy

Jak najbardziej jestem za tym, zeby sie spotkac :) moze jutro jak bedzie ladnie to z dziecmi na placyk :) hmm, jakos jeszcze chyba nigdy was nie spotkalam, albo nie zauwazylam mamy z 11miesieczna coreczka :)

Witam,
też jestem z Gdańska Siedlec, gdyż mieszkam w okolicy.
Czesto bywam na dużym placu zabaw na Siedlcach na ul. Szarej lub na placu zabaw na ul. Ciasnej (on cieszy się zauważyłam dużą popularnością i jest na nim codziennie mnóstwo dzieciaków).

Super, widze, ze robi sie nas coraz wiecej :)

dziś byłyśmy na szarej ale były większe dzieci, pozatym zaczęły zbierać się deszczowe chmury i poszłyśmy na plac zabaw przed naszym blokiem. na plac zabaw na ciasnej chodzi z nią mąż, ale też muszę z nią tam zajść. my wychodzimy najczęściej około 10

My tez najczesciej idziemy ok 10ej. U mnie podobnie- na ciasna chodzi mąż z małym i to zwykle w soboty. Zazwyczaj drugi raz tez idziemy ok 15ej, ale dzisiaj mokro, a maly ostatnio polubil piasek wiec lepiej zostaniemy w domu:)

My chodzimy z Młod z reguły na Ciasną bądź na Szarą, ale dopiero ok. 17:30 i siedzimy do ok. 19 tej. Wcześniej się nie wyrabiamy, wiadomo powród z pracy wspólny obad i tak jakoś schodzi.

Witajcie dziewczyny. Cieszę się, że jeszcze ktoś tu zagląda. My też zazwyczaj wychodzimy ok 17:30 - 18:00 Po powrocie z pracy i obiedzie. Na Szarą mamy faktycznie bliżej ale mało tam zaglądamy. Może znowu zaczniemy? Teraz jest paskudna deszczowa pogoda i dziś się chłodniej zrobiło. Ale mamy nadzieję, że rozpogodzi. Pozdrawiamy z Emilką wszystkie mamy.

Inne tematy z forum

Odea Park (23 odpowiedzi)

Lokalizacja inwestycji na szczycie położonego niedaleko Śródmieścia Gdańska wzgórza daje...