mapki

Jak w temacie szukam mapek ścieżek,szlaków itd.
Interesuje mnie trójmiasto-trójmiejski park....,okolice Gniewa,okolice Redy,Rewy ,Kosakowa itd. Gdzie można pobrać lub pooglądać...
szukacz.pl jest bardzo nie dokładny
Dzięki za namiary
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mapki

Witam! Polecam mapę TRÓJMIESKIEGO PARKU KRAJOBRAZOWEGO I OKOLIC dwustronną, wydaną przez EKO-Kapio. Skala 1:25000. Mapę można kupić w empiku lub jakieś księgarni z mapami. Korzystam z niej i jest dośc dokładna. pokazane są drogi polne, ściezki leśne i dukty, zaznaczone szlaki. Pozdro!

mapy eko-kapio sa kiepskie ale z braku laku daja rade jako tako. o ile sie orientuje, jest jakas sciezka lesna w gdyni, nic jej nie odroznia od innych drozek procz znakow. najfajniejsze sa mapy wydawnictwa Via Mercatorum. sa to "Lasy Oliwskie" i "Lasy Sopockie", choc w sumie bardziej do turystyki pieszej sie nadaja.

Dzięki,od czegoś trzeba zacząć.Rano lecę do empiku,zobaczymy.A jakieś dalsze tereny? Gniew na przykład?

gubic napisał(a):

> Dzięki,od czegoś trzeba zacząć.Rano lecę do empiku,zobaczymy.A
> jakieś dalsze tereny? Gniew na przykład?

Jak już kupisz mapę 'Trójmiejski Park Krajobrazowy', to na odwrocie zobaczysz, że Gniew obejmuje mapa Eko-Kapio pt. 'Z biegiem Wisły' czy jakoś tak :-)

Choć do turystyki rowerowej chyba zdecydowanie najlepsze są mapy 1:100K PPWKartu ("Ziemia Kaszubska", "Bory Tucholskie" - prawa strona Wisły nie jest objęta). Niestety PPWKart ostatnio wypuszcza 'setki' w serii Copernicus - mimo że wizualnie są nieco atrakcyjniejsze, to są mniej dokładne, mają sporo mniejszy zasięg i jakoś ogólnie gorzej się z nimi jedzie (to pewnie kwestia przezwyczajenia). Na szczęście mam sporą część Polski jeszcze w starym wydaniu.

pozdr

maciejek napisał(a):

> Polecam mapę TRÓJMIESKIEGO PARKU KRAJOBRAZOWEGO I OKOLIC
> dwustronną, wydaną przez EKO-Kapio. Skala 1:25000.

Również polecam tą mapę, bardzo dobra.

Wszystkie mapy EKO KAPIO można kupić w dobrej cenie w ich siedzibie
na ul. Bobrowej 12 w Gdańsku Oliwie ( na wysokości AWF-u), można spokojnie podjechać rowerem. Duży wybór i do tego już część wydań jest z 2005 i 2006 r.

A jakie są ceny tych map?

Wczoraj "Ziemię Kaszubską" kuiłem za 7.90 w Empiku.

Polecam też księgarnię w Gdańsku na Garncarskiej - duży wybór mapek, również w skali 1:10000 tylko cena też niemała - 12 zł/szt.

wszystko ok fajne mapki,ale gdzie dostać takie troszkę dokładniejsze.Topograficzne,wojskowe jakieś albo co.Przed wybyciem na urlop nabyłem mapę TPK 1:25000 i próbowłem wyjechać z Dabrówki czerwo szlakiem gdzies tam przed siebie i jak zacząłem lookać na mapę,później na oznaczenia na drzewach,to zastanawiałem się kto tu sobie bardziej jaja robi-kolesie od oznakowywania szlaków czy kolesie od map :)

A po co Ci dokładniejsze mapy do jazdy na rowerze. Chodziłes kiedyś w terenie z mapą 1:10 000? Gdzie zaznaczone są najmniejsze ścieżki, polne drogi. Z taką mapą na rowerze to bardzo szybko można się zgubić. Machniesz kilka razy korbą i już przejechałeś 2 polne ścieżki których nawet nie zauważyłeś.
Dlatego też na Harpaganie rowerzyści mają dużo mniej dokładne mapy niż piesi.

Hmm no faktycznie,może i masz rację,ale mnie turystyka piesza też interesuje i pytan sie o takie mapki w szerszym kontekscie-nie tylko rowerowym :)

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...