maraton mtb w trójmieście

Temat dostępny też na forum: Rowery
Od dłuższego czasu zastanawiam się dlaczego w trojmiesćie nie ma żadnego regionalnego cyklu maratonów. I nie mam tu na myśli imprezy organizowane przez miasto, ale niezależny cykl np. 3 maratonów w sezonie. Warunki przecież mamy rewelacyjne. Imprezy można urządać na pasie wzgórz morenowych od Gdańska aż za Wejherowo. Frekfencja przy takich imprezach wydaje mi się byłaby dobra, patrząc na zawsze rekordową skandie. Widać że ludzie chcą się tu ścigać. Zastanawiam się też czemu żaden z klubów regionalnych nie podejmuje próby zorganizowania czegoś?. Czy problem naprawde tkwi w sponsorach czy chęci działania. Podziwiam panów z Kościerzyny, którzy bazują przede wszystkim na chęciach. Organizuja impreze finansowaną z środków unijnych (czy jakiś podobnych). Jakie jest wasze zdanie?

p.s. tylko nie piszcie : "To sam coś zrób!!!" , bo nie o taką dyskusje mi chodzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: maraton mtb w trójmieście

Sam się nad tym zastanawiałem i wydaje mi się, że chyba nie ma u nas osoby, która spięła by to wszystko. Bo przecież można połączyć w jakiś cykl imprezy istniejące:
1. Bytów
2. Kościerzynę
3. Leśny Maraton Wejherowo
4. Gdynię
+ ewentualnie coś nowego
Może przez to forum coś się zacznie dziać w tym temacie

To sam coś zrób!!! W czym tkwi problem? W sponsorach czy chęci działania :P.

Czego się spodziewasz? Że Ci Adamowicz będzie zawody organizował? W Kościerzynie dają radę, w Wejherowie też, cieszę się że dostrzegłeś potencjał Trójmiasta :).

Ps. MTB Bike Tour Gdańsk organizuje właśnie taki cykl.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Od roku chodzi mi po głowie wyjście z inicjatywą, ale jakoś brak mi czasu na sporządzenie dokładnego planu. Cykl "Pomorskie Maratony" miałby się składać z około 10 imprez, które startować mają z miejscowości oddalonych do 70 km od Trójmiasta. Na razie jeszcze nie wystosowałem żadnego oficjalnego pisma, dlatego jeśli ktoś ma jakieś sugestie lub może w jakiś sposób pomóc (organizacja, system pomiaru czasu, kontakt z firmą otwartą na wspieranie imprez sportowych) proszę o kontakt e-mail: thfb@o2.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

z Kolega z firmy MaximusMedia ( my Friend realizuje kolejne zawody Soul Surfing Cup 2010 ) wielokrotnie, choc na razie lajtowo rozmawialismy o zrobieniu zawodow MTB..na razie mamy luzne pomysly..jesli dojdzie do realizacji (niestety, ze wzgledu na brak czasu, dopiero w 2011), to moge zapewnic, ze tego typu imprezy w PL jeszcze nie bylo :) nie chce zdradzic zbyt wielu szczegolow, ale moge juz teraz powiedziec, ze:

1) zawody beda skladac sie z kilku wyscigow,
2) wzorem imprez zachodnich - kilka zupelnie osobnych klasyfikacji w ktorych mozna walczyc;
3) nagrody o ktore warto sie pozabijac:-)

oczywiscie jest jeszcze sporo czasu ale juz teraz zapraszamy do wspolpracy, a kazdy pomysl moze sie przydac.... mala burze mozgu bedzie jak znalazl- czyli jesli sa jakies super-oryginalne pomysly dot. realizacji, to zapodawac...
niewykluczone, ze bedzie to pasowac do naszej koncepcji..

Robert 'Ziarno' Ziarniewicz
robzino@wp.pl
tel. 0-888-127-016

i telefon: 0-888-127-016

:-)

Można, wzorem innych regionów Polski, wprowadzić wspólną klasyfikację na XC i maratony oraz klasyfikacje odrębne

Fakt, jeśli chodzi o cykl zawodów to przydałby się jak najbardziej, bo to co teraz jest to porażka.
Tereny są, ludzie są

Inne tematy z forum

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...