marny gaz w Auchan Gdańsk, Szczęśliwa

Temat dostępny też na forum: Motoryzacja
witam,
ciekaw jestem opinii nt. gazu w Auchan Szczęśliwa w Gdańsku.

Kiedy jeżdżę na dobrym LPG po odpaleniu wozu i po przejechaniu ok. 2 km silnik sie rozgrzewał i wchodził na gaz.

Ale tankując wielokrotnie w Auchan jest problem, instalacja gazowa nie przełącza się automatycznie, czasem dopiero po 15 km albo i póżniej.
Myślałem, że to problem instalacyjny, kiedy jednak zatankowałem gdzie indziej, wszystko działa jak należy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: marny gaz w Auchan Gdańsk, Szczęśliwa

Cos bez sensu piszesz...... Startujesz na benzynie - to co tu ma jakosc gazu do momentu nagrzania sie silnika do przelaczenia na gaz ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

OK, jeszcze raz...
startuje na benzynie, po ok. 2 km instalacja chce przejść na gaz, ale nie przechodzi, pika coś kilka razy i z powrotem wraca w tryb jazdy benzynowej.
Czasem jak ręcznie przełączę to po 10 km (różnie z tym bywa) zacznie jazdę na gazie, czasem muszę to robić kilka razy.

Tankując gaz z innej stacji auto po rozgrzaniu silnika z automatu wchodzi w gaz. Dlatego zgłaszam problem z gazem z tej stacji.
Aaaa, auto stało u gazownika i niczego niewłaściwego w działaniu instalacji nie stwierdził.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Twoja opinia, ja mam odmienną. Ogrom stacji oferujących gaz pozwala Tobie na korzystanie z innej z lepszym gazem, zawsze możesz poprosić właściciela o dokumenty potwierdzające jakość
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

oczywiście.
Lecz pisze to dlatego, bo miałem wrażenie, iż instalacja gazowa zaczyna coś szwankować.
Straciłem czas na wizytę u gazownika, pojawiły się koszty a w sumie problem tkwi w gazie a nie w instalacji w Fordzie Focusie.
Co mnie jednak zastanawia, jeździłem na auchanowym gazie kilka lat i było OK. Ostatnie pół roku to lipa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

wszyscy "fachowcy" piszący o tym, że wszędzie paliwo jest takie same mijają się z prawdą, cena niestety nie idzie w parze z jakością i po zatankowaniu na stacjach typu leclerc, carefour czy auchan spalanie wzrasta o 2-3 litry na 100km, osobiście nigdy juz nie zatankuje na ww stacjach
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

a skąd ma się wziąć niska cena? Z powietrza?
http://www.stacjebenzynowe.pl/search_stacje.php?action=srch&searchstacja_woj=PM&searchstacja_miasto=Gda%C5%84sk&tankowanie_miast=&paliwo=&sort=2

pół roku temu kiedy działał poprawnie pewnie cena była zbliżona do innych, ale teraz średnia to 20 groszy różnicy, a to już musi coś być nie tak.

Tankuje już od paru ładnych lat na Auchan i nic się nie dzieje. Zalewam ropę i autko jeździ bez rzadnego problemu.
Dwa lata temu byłem w naszych górach i tankowalem w Częstochowie też na stacji Auchan.
Auto odpaliło za 1 x na tym paliwie po nocy, termometr pokazywał -18.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

2 lata temu nie było takich temperatur, więc nie ściemniaj.

Rok temu nie było takich temperatur.
Nie zmienia to faktu że jakościowo jest dobra, mówię o ropie.
Najlepiej jednak jest tankować na zmianę tzn np. raz na Auchan a jak wyjezdzimy to zalać paliwo z "pewniejszej" stacji np Shell lub jakiś Lotos. W moim przypadku parametry są bardzo zbliżone, auto na paliwie z Auchan ewentualnie ma trochę gorszy start na biegu jałowym niż na Shellu, spalanie jest takie same.

Za pierwszym razem, przy okazji zakupów, nie oceniałam.
Po drugim razie i buncie maszyny wróciłam do zasady "ciągłości".
Po drodze mi do Orlenu, a że lubię orli dziobek, kolor i standard... nie szukam "na boku" :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Auchan skupuje resztki - bardzo złe proporcje propanu do butanu. W Gdyni na hutniczej przy torach prywatny ma najtańszy gaz w okolicy i do tego wysoko kaloryczny w gdańsku nie wiem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0