mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

Sluchajcie a moze zamiast szukac winnych zglosmy problem do matbudu niech wkoncu zrobią nam dobry wjazd na osiedle to nikt nie bedzie niszczyl czujki. Ja juz sam zauwazylem ze 2 razy jak ktos bokiem otarl czujkę a i ze 2 inne samochody z porysowanym bokiem stoją na osiedlu wiec jak widac to dosc czesty problem. dobrze wyprofilowany wjazd i problem znika. Tylu tu angażujących sie w życie osiedla ludzi (wypisujących pieski s****ące) to moze niech ktos sie wkoncu przyda i ruszy tą sprawę bo mi osobiscie to wisi ze ludzie rysują sobie auta bo koszt czujki rozbity na tylu mieszkanców jest smieszny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

A wczoraj wieczorem panowie ją naprawiali. I kto za to zapłaci - pan, pani - społeczeństwo. Kuźwa, płacić powinien sprawca. A masz numery tego auta?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

24.02.godz 21.10. koleś wsiada do auta i tak mu się śpieszy że rozwala czujkę od bramy wjazdowej może ten pan przyzna się i naprawi czujkę....tym bardziej że jest na monitoringu nagrany
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

JA odbierałem dwa piloty przy odbiorze mieszkania -150 zł za dodatkowy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja nie mam problemow z piecem, ale mam do Ciebie pytanie Lula. Mialas przeglad? Facet Ci grzebal w piecu i ustawial cos? No to pewnie popsul :D juz nie jedna osoba na osiedlu miala z nim problem. To prawda nie mamy najwyzszej jakosci piecow, jest to raczej marny model ponadto okropnie glosny. Nie wiem kto z matbudu wpadl na ten genialny pomysl aby montowac takie cos w lazience no ale raczka raczke myje jak i z notariuszem i cala reszta. Jak sie psuje to lepiej wymienic, wspolczuje tylko kosztow.

Dorabial ktos pilota dodatkowego do bramy? oczywiscie nie z firmy POleconej przez matbud? Jaki koszt tego jest?
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Drodzy forumowicze jak ocenicie działanie kotłów gazowych w które wyposażył nas MB? Ja już jestem po jednej poważnej awarii, zrobionej w ramach gwarancji. Zastanawiam się co będzie za rok jak minie, pewnie wydatek rzędu paru tysi. Moje zdanie jest takie, dostaliśmy najgorsze piece i z problemem zostaniemy sami. Może ktoś posiada wiedzę czy ciągle nawalające piece na gwarancji podlegają wymianie na nowe?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

rudy piesek z 4 bloku z 1 klatki.wlasciciel stoi i pali i sie smieje z tego.mam nadzieje ze jego dziecko depnie kiedys w takie g...o.zeby brudzic na wlasnym osiedlu,chorzy ludzie,patologia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

raczej piesek sobie lata samopas i s****gdzie popadnie a właściciela nie ma bo stoi pod klatką albo siedzi w domu ;]

na pewno z pierwszej klatki a jak chcesz dokladny adres to musisz spotkac pana jak bedzie z pieskiem na spacerku na osiedlu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

poproszę o dokładny adres pana z pieskiem z 4 bloku

Pani mieszkanko bloku 5, może niech lepiej Pani napisze ta prośbę na Onecie - szybciej właściciel psa przeczyta :))) Swoją drogą dlaczego pani mu tego nie powie, czego sie pani boi?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

witam mam prosbe do pana z 4 bloku o wyprowadzanie psa na smyczy i sprzatanie po nim nie jest fajnie jak pod oknem lub pod klatka sa kupki po piesku !
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i wszystko jasne, można również na telefon uzyskać satysfakcjonujące informacje. Wjazdy włączane są na czujkę umieszczoną na zewnątrz budynku, która bierze pod uwagę dwie rzeczy. Temperaturę zewnętrzną (włącza się przy -1 stopnia) oraz wilgotność powietrza. Podgrzewanie wyłącza się również automatycznie. Licznik przeznaczony specjalnie dla podjazdu jest spisywany raz w miesiącu i rozliczany pod względem ilości miejsc w hali garażowej i w ten sposób jest wyliczana opłata. Ponieważ budynek nr 5 jest mniejszy i jest w nim tylko 6 miejsc postojowych to automatycznie opłata za podgrzanie jest większa. Jeśli chodzi o budynek 4 to być może ta czujka jest zepsuta i podgrzewanie jest cały czas włączone i stąd tak wysokie opłaty?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Koszty te zależą wyłącznie od zużycia prądu czyli jak Ty to belwi piszesz od ilości włączeń podgrzewania, każde miejsce postojowe ma właściciela, niewykupione miejsca są własnością MAT-BUDA i oni na pewno też płacą za to podgrzewanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wystarczy pilnować żeby podgrzewanie wjazdu nie było włączone kiedy nie jest to konieczne, tam gdzie są takie wysokie rachunki wjazd podgrzewanie wjazdu jest włączone pewnie przez cały miesiąc 24h na dobę. W bokach gdzie są takie niskie rachunki mieszkańcy pilnują aby to podgrzewanie chodziło tylko i wyłącznie wtedy kiedy jest taka potrzeba, proste. Przy minimalnym wysiłku można sporo zaoszczędzić, wystarczy zejść do hali włączyć albo wyłączyć podgrzewanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witam
u mnie jest za styczeń dokładnie 42,14 zł ,a za poprzedni okres do 31.12.12 czyli za prawie 2 miesiące było dokładnie 124,94 zł i też mieszkam w 4 bloku.Sąsiedzi z 3 bloku mają za podgrzanie teraz około 11 zł a poprzedni był ok. 44 zł u nich.Takie rozbieżności w sumach tylko irytują człowieka ,różnice między blokami są duże jak dla mnie.Pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mieszkam w pierwszym bloku i też miałem ok. 40 PLN. W ubiegłym miesiącu było ok. 20 PLN. Domyslam się, że zależne jest to od ilości włączeń podgrzania podjazdu oraz ilości wykupionych miejsc w hali garażowej. Jeżeli wszystkie miejsca są wykupione to kwota dzielona jest na 16 mieszkań (2 chyba nie mają miejsca w hali), wystarczy że mniej miejsc postojowych jest wykupionych to automatycznie opłata wzrasta. Tak mi się wydaje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

w poniedzialek jade do meritum,bo przez telefon niczego konkretnego nie dowiedzialam sie,tak nie moze byc.pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam
tzn u Ciebie jest za okres całego stycznia 40 zł?? bo ja w 4 bloku tez mam jak sasiadka magda wiec cos tu jest nie tak. skoro placimy za prad wspolny i wszedzie jest równo płacone a za wjazdy sa odrebne sumy do zapłaty ciekawe czym jest to spowodowane jest to śmieszne ja takiego rachunku nie zapłace.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

W którym bloku są takie opłaty i za jaki okres?u mnie było 40zł za podgrzewany podjazd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3