mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

Witam , tak widok na ten beton nie jest najciekawszy ale bardziej mnie martwi sam wyjazd , tzn od bramy skręt w prawo i do drogi. Przez to , że jest taki ciasny dłuższe samochody dostawcze mają problem z wyjazdem no i pewnie przez to często brama jest uszkodzona. Dalej są dziury no i te krzaki , które zasłaniają drogę. Czy ktoś wie ,czy ten wyjazd będzie robiony w najbliższym czasie ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Razi, wjazd jak do więzienia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli chodzi o TV to jest Chopin i jest na razie z Tygrysa tv satelitarna i internet radiowy (do końca sierpnia mają już mieć Swoje okablowanie i wtedy będzie kablówka i internet po kablu). UPC faktycznie nie ma okablowania i pewnie nie założą jeśli im sie to nie będzie opłacało czyli pewnie minimum połowa osiedla chetnych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam;) Temat się nie pojawił wiec może zacznę... nie razi Was wyglad tego muru przy branie wiazdowej? Wojny na razie nie będzie więc może czymś estetycznym mozna go pokryć albo pomalować ;) a przy okazji zrobić na "gładko" wjazd przed bramą??
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

GENERALNIE Z TEGO CO WIDAĆ WIĘKSZOŚĆ SĄSIADÓW WYBIERA ANTENY SATELITARNE BO CHOPIN TO KIEPSKA TV I NIEZBYT TANIA
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witam , bardzo dobre pytanie , też bym chciał wiedzieć co na osiedlu najlepiej się sprawdza , ponieważ tam gdzie do tej pory mieszkałem miałem UPC i byłem zadowolony. Ucieszyłem się jak pojawiły się reklamy z ofertą UPC w skrzynkach pocztowych ale po rozmowie z operatorem okazało się że nie maja tu okablowania i nie wiadomo czy będzie i to mnie zmartwiło bardzo . Sam nie wiem co wybrać .
Przy okazji mam pytanie takie z innej bajki do sąsiadów z 3 , co się dzieje w hali garażowej ?
Pozdrawiam wszystkich
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

czy ktoś mu ma kablówkę podłączoną ? i od jakiego operatora najlepiej ;) ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Poponuje obudować czujnik przy bramie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Śledzę Wasz wątek od dłuższego czasu i widzę,ze macie problemy podobne do naszych. mieszkamy w blokach wybudowanych przez tę samą firmę u zbiegu dąbrowskiego/janowska/bydgoska. Blok przyu tek ostatniej ciągle jest w naprawie-od samego początku- a to dach przeciekał, a to garaże zalewało, a to przeciekały balkony, teraz kują znowu płytki na balkonach...Tak na wszystkie podawane "przyblizone' terminy wykonania usterek patrzcie z przymróżeniem oka-NIGDY nic nie było wykonane w podanym czasie. Pewnie dlatego,ze częś tych pseudo fachowców firma developerska podnajmuje i nie sprawdza jak należy a chłopaki robią jak chcą i kiedy chcą.Dziwię się ,że Mat-Budowi, bo to psuje im renomę.Tak więc nie jesteście sami:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

oficjalna odp. przekazana do zarządczy jest taka że Mat-Bud Rumia ma wywiązać się ze wszystkimi poprawkami do końca sierpnia 2012, ponoć również z barierkami - zobaczymy ? (mam mieszkanie również w 4)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

w pierwszym i drugim sa barierki mi kierownik budowy mówił ze w dalszych blokach nie bedzie barierek na klatkach poniewaz niema takiej potrzeby bo sa mniejsze szpary niz w tych dwóch pierwszych budynkach.
tak samo czekam na czyszczenie elewacji w budynku nr 4 zgłoszone mam i u mat-buda i u meritum a takze zapisane w protokole odbioru mieszkania informowano mnie z meritum że mat-bud ma czas do końca sierpnia na wyczuszczenie elewacji zewnetrznej bloku bo naprawde jest w opłakanym stanie.

pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam
przy odbiorze mieszkania zgłosiłem fakt braku barierek na klatkach schodowych przed szybami. Do dnia dzisiejszego nie dostałem odpowiedzi od developera. Zgłosiłem ten fakt do zarządcy i Was drodzy sąsiedzi również o to proszę, ponieważ sprawa jakoś przycichła (a zagrożenie dla dzieci jest ogromne jak noga im tam wpadnie lub nie daj boże szyba się stłucze - a szyby nie są "zbrojone").

PS
w pierwszym budynku są zainstalowane barierki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

pytania na temat monitoringu na forum sa zbędne takich informacji sie tu nie udziela zadzwoń człowieku do meritum to sie dowiesz nikt Ci tu nie odpowie ponieważ to jest bezpieczeństwo naszego osiedla troche pomysl nim zadasz pytania
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nic tylko czekać aż z jakiejś hali garażowej wyjedzie samochód bez wiedzy właściciela lub zostanie okradzione mieszkanie przez nie zamykanie bramy wjazdowej do osiedla, furtki, bramy garażowej bo jakaś oferma szuka oszczędności w prądzie wspólnym.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pani GOSPODARZU, a widział to Pan na monitoringu czy w realu? I od razu pytanie: czy filmy z monitoringu są nagrywane?
Od razu chciałbym podziękować za ta uwagę, bo jest naprawdę cenna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

i co bym powiedział, na jakiej podstawie zgłaszać interwencje miałbym, gdybym zauważył ze cos sie dzieje, rabanu bym narobił - i wtedy sasiad liczyłbym na pomoc twą... to sa tylko moje spostrzeżenia - nie pierwsze już, nie o wszytskim sie tu pisac da, mi tylko chodzi,byśmy się na wzajem pilnowali i wiedzieli co się na podwórku dzieje ... pozdrawiam
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proponuję, aby na przyszłość takie "podejrzane" zachowanie zgłosić na policji.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

dzis w nocy w godz 00:40 - 1:00 zauważyłem , trzech młodych mężczyzn w wieku 18-20 lat chodzących od klatki do klatki, jeden z nich zakrył sobie twarz koszulką co wzbudziło me zainteresowanie nie zauważyłem by coś ukradli, wynieśli możliwe że czegoś lub kogoś szukali,ale sygnał już jest - bdajmy o dobro swe bo zainteresowanie ze strony miasta jest, szukanie osczedności na oświetlenu nie ma sensu. kodów do klatek jak nie było tak nie ma, wiec tylko czekam jak ktoś ponownie sie pochali ze mu piwnice zrobili. powodzenia.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

co za debil znowu nie zmiescil sie w bramie i wylamal oprawke od czujki zamykania bramy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

w sumie czesc swiatel przydaloby sie wylaczyc i szkoda ze nie da sie pomajstrowac w godzinach wlaczenia/wylaczenia ich :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11