mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

Według informacji z PEWIK pracują już nad usunięciem awarii wodociągu - naprawa usterki może potrwać do godzin popołudniowych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

Do sąsiadów z budynku czwartego i piątego, rozumiem, że bardzo cieszycie się z odbioru nowych mieszkań, nie zapominajcie jednak, że nie mieszkacie w domkach jednorodzinnych oddalonych od najbliższych sąsiadów o kilka kilometrów,mieszkacie na osiedlu, wśród ludzi którzy nawet w weekend pracują i mają małe dzieci, a co za tym idzie, w nocy chcą odpocząć i się wyspać , a nie denerwować, bo sąsiedzi mają wszystko w nosie i imprezują na balkonach nie licząc się z nikim innym.Do sąsiada z klatki A bloku nr. 4 dałeś wczoraj popis, nawet po interwencji straży miejskiej nie dałeś za wygraną. Gratulacje, świetnie zaczynasz.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Powieście kartkę na tablicy informacyjnej, a jak nie pomoże trzeba zwyczejnie zadzwonić na straz miejską czy policję, cisza nocna obowiązuje wszystkich
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie wiemy jak powiedziec sasiadce,ze nie spimy od kilku dni do 2 w nocy bo ona przestawia cos w swoim mieszkaniu,rozumiem dwa trzy razy kazdemu sie zdazy ale od poltora miesiaca 5 dni w tygodniu
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

KW. Art. 145. Kto zanieczyszcza lub zaśmieca miejsca dostępne dla publiczności, a w szczególności drogę, ulicę, plac, ogród, trawnik lub zieleniec, podlega karze grzywny do 500 zł albo karze nagany.

może jak dotrze to do świadomości nie odpowiedzialnych właścicieli
czworonogów to zaczną sprzątać po pupilach ....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

dzięki, za informacje o odgromówce

masz na domofonie chyba trzeci przycisk od dołu takie jakby pół słońce.
Ja widziałem instalację odgromową.

mam pytanko do tych co juz mieszkaja jesli ktos chce wjechac z rodziny na posesje ale niema pilota jak z domu otworzyc brame jesli ktos zadzwoni??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam, czy ktoś widział na naszych blokach instalację odgromową?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

można też dostać place gotowe w marketach budowlanych nomi, obi itp. http://www.nomi.pl/pl-PL/produkt/433069/13827/Plac/Plac_zabaw_Lesny_Raj_II_drewniany/search/plac+zabaw
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Rozglądając się za placami zabaw znalazłam moim zdaniem fajny na allegro http://allegro.pl/plac-zabaw-meble-ogrodowe-zjezdzalnia-altana-i2412367446.html licząc, że u nas na osiedlu jest 96 mieszkań to jeśli byśmy mieli zakupić dwa takie place to by wyszło na 1 mieszkanie po niecałe 60zł żeby się złożyć na 2 place zabaw. Może na zebraniu byłoby poruszyć ten wątek, a z reszty pieniędzy jakie by zostały z placów byśmy zakupili jakieś rośliny. Taka jest moja propozycja pewnie nie wszystkim się może spodobać, ale warto zadbać o zabawę i bezpieczeństwo naszych dzieci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

fajnie nam sie mieszka na tym osiedlu,tylko sasiedzi strasznie trzaskaja drzwiami,pewnie nie umyslnie.Dobry pomysl z posadzeniem jakis pnaczy na plocie a co do czujki na bramie to trzyma sie na jednej srubce bo 2 wisza bo ktos zawadzil autem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

no woda jest nie najlepsza..raz w miesiacu odkamienianie czajnika ;/

a tak apropo..ten nasz plot wyglada troche tak sucho nie myslicie?
moze by tak zasadzic na nim jakas pnaca roslinke nie wymagajaca za duzo pielegnacji i niech obrosnie wokolo osiedla? z iglakami mysle nie ma sensu bo zawsze 50% pada no i kto to bedzie ogarnial, fajnie bylo by chyba cos na osiedlu posadzic jeszcze?
a jesli juz przy zieleni to mysle ze moznaby zakupic jakis tani uzupelniasz trawy zeby ta czarna zieme jeszcze zakryc?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jak u Was z wodą w kranie? U mnie o ile w łazience jeszcze ujdzie o tyle w kuchni sam kamień.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Witam wszystkich w pieknej porze roku LECIE

kilka moich spostrzezen:

1. Bloki wlasnie przezywaja atak KROCIONOGOW - naruszylismy mysle ich spokojny do tej pory teren, zima puscila na dobre wiec powylazily z ziemi. Prosze o zwrocenie uwagi czy na tynku bloku, w bloku a tym bardziej w mieszkaniach na parterze nie ma ich juz. Sa to czarne dlugie robaczki (jak wije) z duza iloscia odnuzy..prosze aby kazdy zwrocil uwage bo jesli sie zalegna gdzies to lipka..potrafia kopulowac 24h na dobe wiec to wszystko wyjasnia :P Okropnie smierdza po zabiciu i moga byc rakotworcze..nie wiem ile w tym prawdy ale ja codzien sciagam je z balkonu w bloku nr 1

2. Kto popsul brame wjazdowa, a dokladniej czujke? sa na niej slady czerwonej farby..latwo mozna sprawdzic jesli ktos nie ma jaj zeby to zglosic zeby naprawili???

3. Co do przystankow autobusowych, zgadzam sie ze cos moznaby sprobowac zadzialac. Szkoda ze sprzedaz mieszkan na krolewskim idzie tak wolno, bo gdyby tam juz wiekszosc mieszkala mielibysmy wieksza karte przetargowa do zkm..mysle ze to kwestia czasu az beda musieli cos zrobic albo zamontowac latarnie na lace i chodnik jakis??? zobaczy sie z czasem jak wszyscy sie powprowadzaja

4. Kwestia placu zabaw..dla mnie jest zalosny i tyle. Dzieci nie mam, ale to nie jest warunek. Chchaialbym abysmy cos wspolnie z tym zrobili..najprosciej bedzie cos ustalic jak dojdzie do spotkania wspolnego..ale chyba bez skladki i samodzielnego zakupu sie nie obejdzie mysle.

5. Posiadam psa ale co poniektorzy tu robia ze sowimi czworonogami to przegiecie..ludzie macie za plotem wielka lake..macie lasy w poblizu. Co mnie to interesuje ze Wasz pies jest wielkosci SZCZURA..prosze sobie z nim wychodzic na lake, jesli ciezko Ci ruszyc 4 litery za plot z psem to po co go brales? Humanitaryzmu torche..dla psa pochodzenie i powachanie to jak dla Ciebie czlowieku wypicie kawy i przeczytanie gazety. Nie rozumiem jak mozna psa wypuscic z balkonu a potem swoje dziecko do zabawy tam puszczac albo co gorsza jesc tam..wspolczuje ludziom co maja balkony na parterze siedziec w WC doslownie. Ja swojego nauczylam leciec za brame i zalatwiac sie, nie zawsze zdazy z siusiami ale 90% robi na lace.nie jest to trudne? NIE

to chyba wszystko jak narazie. Mieszka sie milo, bez problemow, nie ma zgrzytow itd.

moze jakis turniej siatki na lace? :D

pozdrawiamy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ogolnie rzecz biorąc nie jest źle, ale na pewno nie ominą Cię rozczarowania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Poczytaj spokojnie forum, mimo wszystko jest na nim sporo ważnych i pomocnych informacji, gratuluje entuzjazmu, bo może on za długo nie potrwać;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

W nawiązaniu do mojej poprzedniej wypowiedzi , pomyliłem imiona Pani z Mat Budu , nie Iwona tylko Justyna, bardzo przepraszam , po prostu jestem bardzo zaoferowany swoim mieszkankiem , mam nadzieję , że Pani Justyna mi to wybaczy. Pozdrawiam serdecznie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

Witam wszystkich na forum , nie długo będę oficjalnie waszym sąsiadem , ponieważ kupiłem wymarzone swoje własne lokum . Jeśli chodzi o kontakt z Mat Budem , Panią Iwoną to jestem jak najbardziej zadowolony , odbiór mam w lipcu no i moje pytanie do szanownych przyszłych sąsiadów na co wzrócić szczególną uwagę podczas odbioru ? Osiedle wydaje mi się wspaniałe. Chciałbym tez zapytać o pobliską SP i Gimnazium jaki poziom reprezętują , czy ktoś ma jakieś sprawdzone informację ? Z tego co czytam na forum mieszkaćie tutaj od stycznie , moje pytanie jwest proste czy tego sie spodziewaliście i czy jesteście zadowoleni ? Czy są jakieś bardzo istotne wady ? Bardzo prosze o szczere wypowiedzi , z wyrazami szacunku nowy sąsiad z budynku nr 3 .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

juz brama popsuta
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1