mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

to ciesz sie ze masz trawe bo przy 3 i 4 budynku są same prawie chwasty porazka od nowa trzeba siac trawe bo jej wcale niema
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Orientujecie się jak to będzie z dbaniem o zieleń na osiedlu? Trawa nadaje się juz do skoszenia, przynajmniej wokół pierwszych bloków, zaczyna to już trochę nieestetycznie wygladać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

A wystarczy zadzwonić do zarządcy i wszystkiego można się samemu dowiedzieć :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

...

Uwaga sąsiedzi na włamywaczy!
W moim mieszkaniu na parterze w drugim bloku zauważyłem na oknie ślady po próbie włamania - wyważenia okna od strony klatki schodowej. Do włamania nie doszło - może mamy dobre okna, a może złodziej zauważył, że mam zabezpieczenia w mieszkaniu, a może zwyczajnie ktoś go spłoszył. W każdym razie piszę o fakcie aby wzmóc Państwa czujność, zachęcam do obserwowania monitoringu osiedlowego oraz proszę aby sprawdzić okna szczególnie w mieszkaniach na parterze, a podobne fakty jeśli wystąpiły proszę nagłośnić to może wspólnie zabezpieczymy się lepiej na taką ewentualność.
PS:
INFORMACJA DLA POTENCJALNYCH WŁAMYWACZY (jeśli to czytają):
U mnie nie ma nic takiego, co było by warte ryzyka związanego z ewentualną odpowiedzialnością jaką można ponieść za włamanie do mieszkania.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

...

Dzisiaj dzowniłem do zarządcy żeby zapytać o kilka spraw i przy okazji porozmawiałem również na inne temty. Spotkanie z mieszkańcami za maks 2 miesiące. Termin tak odległy ponieważ czekają aż 5 i 6 blok będzie odebrany i akty podpisane tak żeby jak najwięcej mieszkańców mogło wziąć udział w spotkaniu, na którym będzie zakładana wspólnota i wtedy podjęta będzie również decyzja czy nadal współpracujemy z tym zarządcą czy też zmieniamy. Co do wywozu smieci to również po odbiorze będzie sporządzany aneks z PUK i wtedy wywóz bedzie liczony od ilości osób na mieszkanie a nie od ilości wywiezionych pojemników jak ma to miejsce dotychczas. Jeśli chodzi o multimedia to na chwile obecną w grę wchodzi Chopin i Tygrys (oferta TV satelitarnej i internet radiowy), natomiast po zawiązaniu się wspólnoty (jeśli będzie na to jej zgoda) wejdą z okablowaniem i będzie dostępna TV kablowa plus internet stacjonarny. Być może uda się namówić UPC, które jest na osiedlu Królewskim w zależności od zainteresowania. To chyba wszystko. na razie nie wydaję opinii o zarządcy czy jest dobry czy zły bo jeszcze nie mieszkam na stałę, ale od czerwca to się zmieni i wtedy będę mógł się wypowiedzieć.

ogarnij sie człowieku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

złodzieje i tak wiedzą więcej od zainteresowanych mieszkańców.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

lepeij zeby nikt na temat monitoringu tu nie pisał potencjalni złodzieje moga to wykorzystac przeciwko Nas głupie pytania
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam , a co z monitoringiem czy kamery działają i w jaki sposób dzięki za odpowiedzi.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

zgadzam sie ze latarnie troche za ostrym swiatlem dawaja..a niektore juz w ogole sa przy oknach w sypialni..ciekawe czy a sie je sciemnic..lub wylaczyc niektore
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

uwazam ze wyzóz smieci jest chory niema takiej potrzeby zeby 2 razy w tygodniu smieci zabierano tym bardziej ze my płacimy jak za kontener a kontenera niema
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

hm Anka

jako blok pierwszy płaciliśmy przez 3 miesiące takie rachunki, dopóki nie zadzwoniliśmy do Meritum i wyraźnie powiedzieliśmy że ma zabrać ten kontener nam bo nikt tu nie potrzebuje czegoś takiego a za stare kible i telewizory nie mamy zamiaru płacić podrzucane do nas.
teraz jest to rozliczane od wywozu tego pojemnika około 55 zł za jeden 2 razy w tygodniu, i jest to liczone wspólnie dla osiedla i podzielone przez ilość odebranych mieszkań.

Ja mam pytanie z innej beczki, czy ktoś dzwonił z Was do Meritum w sprawie prądu jak zamierza nam rozliczyć prąd za który płaciliśmy a Zarzadca zbierał to na później, bo nie płacił tego do MB??
I co uważacie na temat naszego osiedla czy nie jest one za bardzo oświetlone???

mmm i artur

Wszystko wszystkim tylko ze my jestesmy z 3 bloku i opłaty jak juz jest 3 miesiac za wywóz śmieci sie nie zmieniły a tam kontenerów nie ma gdyby były to okej ale ich nie ma oni nas robią w bambuko pozatym jezeli płaca za kilogram wywożonych śmieci to ostatnio nawet zauwazyłam ze jakiś pan z 1 bloku szedł śmieci wyrzucic do kontenerów w obok 3 bloku czy to jest normalne bo dla mnie nie

Artur u nas na początku też były takie koszty wywozu śmieci, dopóki mieszkania sa wykańczne wyrzuca się dużo i często i to nie zwykłych śmieci tylko niewykorzystane materiały budowlane, których nie mozna wyrzucac do zwyklych plastikowych koszy, potrzebne do tego są cięzkie kontenery, a one juz kosztują, trzeba to przeboleć i tyle. Gdybys remontował lub wykańczał dom sytuacja byłaby identyczna, do takich odpadków potrzebne sa takie kontenery lub specjalne pojemniki do tego przeznaczone. Skonczycie remonty wstawią wam normalne pojemniki na smieci. Belwi ma rację - obecny koszt wywozu smieci to 18, 19 zł.

Pozdrawiam

Witam...widzę że zainteresowanie zebraniem zerowe ! Z ciekawawosci byłem zobaczyć o 19 i niespecjanie mnie zdziwiło że nikogo nie ma.
Moja propozycja jest taka:
1. obecny zarządca organizuje pierwsze walne zebranie (sala z krzesłami, nie garaż) i powiadamia wszystkich właścicieli listownie o terminie.
2. wybierany jest zarząd i nakreślone pierwsze sprawy do załatwienia
3. na tym etapie można dopiero myślec o zmianie zarządcy i obniżaniu kosztów.
Jeśli ktos jest zainteresowany tematem to mój mail tomax34@o2.pl
na tym forum temat chyba sie wyczerpał...pozdrawiam.

Artur to na chwile obecną w/g mnie zależy od budynku z jakiego są wywożone śmieci. U mnie wywóz śmieci za ostatni miesiąc to niecałe 19 PLN. Z tego co się orientuje to na chwile obecną jest to uzależnione od ilości odebranych mieszkań w danym budynku i pewni od częstotliwości wywozu kontenerów przez PUK. Jeżeli w nowo oddanym budynku są remonty to tych śmieci jest pewnie więcej i częściej PUK musi wywozić co za tym idzie koszta są większe. Takie są moje przypuszczenia.