mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

mi przysłali pierwszą fakturę i za śmieci mam 39zł. A pytanie czy Wam też wliczyli powierzchnię piwnicy do całości metrażu ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Anka Ja na początku pamiętam prawie 60 PLN. Podejżewam, że chwile obecną mają podpisaną umowę z PUK na wywóz od każdego bloku i gdzie są remonty tam częściej pewnie muszą wywozić stąd takie a nie inne koszta. Takie moje przypuszczenia a jaki jest stan faktyczny tego Ci nie powiem bo nie wiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

ciekawe jakby było 8zł za osobę to ok niech jest nawet te 19zł ogółem ale kurde ja na serio sie dziwie oni pewnie biorą kase jak za kontenery a stawiaja zwykłe pojemniki na odpady bo jeżeli nawet jest w 3 budynku 13 mieszkań to ile oni za ten wywóz płacą prawie tysiąc złotych w poniedziałek sie tam przejedziemy chyba i ogarniemy sprawę odezwę sie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

no 65 zł powaznie tez mnie to dziwi a ty belwi nie miałes nigdy tak duzo za ten wywóz?? Ktoś nas robi z nas wała;/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Anka nie wiem skąd u Ciebie kwota 65 PLN za wywóz śmieci, ale u mnie teraz jest ok. 19 PLN za cały miesiąc (budynek pierwszy).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

jeżeli chodzi o rolety robiłem rozeznanie w Rumi na okna pokojowe (nie balkonowe) i ceny idą od 155 do 170 za okno. Ja skorzystałem z oferty gościa który chodził po mieszkaniach i zbierał zamówienia. Jego oferta z montażem okazała się najkorzystniejsza przy dobrej jakości materiałów. Za okno z montażem brał 135 zł. Jak coś to jego numer 502-067-648.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

drodzy sasiedzi,gdzie kupowaliscie rolety na nasze okna
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

z tego co widze to kończy sie prad darmowy dla pierwszych 3 budynków ciekawe kiedy beda liczniki wkoncu. oDNOSNIE WYZOZU NIECZUSTOSCI ROZMAWIAŁEM Z TA BABKA Z MERITUM INFORMOWAŁA MNIE ZE GDY BEDZIE MNIEJ SMIECI OBNIZĄ SIE KOSZTA CZYLI PO WPROWADZENIU LOKATORÓW ZE WZGLEU NA REMONTY TAK TO WYGLADA JAK DO TEJ PORY
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

TEŻ nam się wydaje że 65zł to jest dużo. Dzwoniliśmy do Meritum i odpowiedzieli że jak będą oddane wszystkie budynki to będzie zebranie i wtedy będziemy o tym rozmawiać.

Nie wiem czy u Was też to się zdarza ale u nas już ze dwa razy ok północy dzwoni ktoś do mieszk a potem nikogo nie ma. Albo ktoś sobie jakieś jaja robi albo myśli że otworzymy bo ktoś inny nie otwiera? nie wiem ale wolałabym żeby to się nie powtarzało.

Odkąd tu mieszkam ani razu nie poczułam żadnego smrodu.

Moim zdaniem w sprawie wywozu śmieci trzeba pogonić administratora budynku o jak najszybsze podpisanie umowy z PUK i wtedy każdy będzie płacił ok. 8 PLN od osoby zameldowanej w mieszkaniu. Pierwszy budynek już cały a nie wiem ile jeszcze ma podpisane akty notarialne więc nic chyba nie stoi na przeszkodzie do podpisania stoswnej umowy z PUK.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja bym była zadowolona z nowej oferty dla wywozu śmieci 65 zł to chyba dość sporo nie wiem jak inni uważają i czy wychodzi to u was mniej wiecej tak samo? Nigdzie gdzie dotąd mieszkaliśmy nie było aż takiej przebitki co o tym myślicie? Proszę o opinie:)

napiszcie jak wygladaja miesieczne koszty ogrzewania?

Witam. Mieszkanie z antresolą jest atrakcyjne cenowo ale jak dla mne trochę "ciemne" i niefunkcjonalne. Łazienkę pewnie się da u góry jakoś wmontować (i tak wszystko leci na dół). Zapachy?? przed zakupem przyjechałem kilka razy powąchać i chyba dramatu nie ma ;)

Witam, mam zamiar kupic mieszkanie na tym osiedlu. po 1 chcialbym sie dowiedziec czy jest na forum ktos kto kupil mieszkanie z antresola i czy jest problem aby zrobic lazienke u gory? po 2 poczytalem troche i sporo osob w redzie narzekalo (zazwyczaj stare wpisy) na brzydki zapach z masarni albo oczyszczalni, moze napisze ktos czy jest to uciazliwe a moze problemu juz nie ma?

Witam prowadzimy firmę sprzątającą w Rumi. Chciałem się zapytać czy macie wybrany już zarząd bym mógł złożyć ofertę na państwa osiedle. Mieścimy się może z 500 metrów od osiedla więc na pewno ten czynnik pozytywnie wpłynie to na cenę oferty. Czy jest na forum ktoś z mieszkańców zarządu ?? Pozdrawiam

Mój mail : locoes@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

hmmm.solidny ogarnięty i godny polecenia....zastanów sie troche!!!nie ma opcji,nie może być tani gdyż przeczy to solidności lub ogarnientości lub nie jest polecany....krótko,za luksus trzeba płacić,nie ma inaczej....reszta to CUDAKI
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

a ja firmę od zabudowy kuchni i szaf

Modernbox
793715114
modernbox@wp.pl

ja mam solidnego kafelkarza
aryjczyk1981@o2.pl napisz i sie dogadamy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

witam, szukam pilnie kafelkarza solidnego i taniego...godnego polecenia ,
jak macie jakiś sprawdzonych fachowców to proszę o odpowiedz ...pozdrowienia z bud .nr 3

Witam serdecznie,
w kwestii opóźnień to co z energą? Dostałam jakieś śmieszne formularze na skrzynke e-mailową. Jak się okazuje mamy odgórnie narzuconą taryfę. Czy to jest prawda? Bo chyba MBud Uprawia sobie wolne żarty w tym temacie.