mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA [RUMIA JANOWO]

Widzisz Iskiereczko co do Artura napisałem żartobliwie, ale fakt faktem z tego co patrzę po postach to tylko pisze a to chyba nie problem złapać za telefon i zadzwonić czy to do Energi czy też Nadzoru Budowlanego żeby uzyskać jakieś informacje. Zgadzam się z Tobą, że mało osób tutaj się udziela a jeśli już coś napiszą to z reguły jest to pytanie do reszty. Ja staram się pisać o wszystkim o czym się dowiedziałem a co może mieć znaczenie dla tych co dopiero odbiorą czy już odebrali jak informacje od Energi, które uzyskałem po prostu dzwoniąc tam i pytając. Ostatnio jednak się zastanawiam czy pisanie tutaj ma sens bo jak widać ostatnio zostałem zbesztany za to, że czepiam się o niezamykanie bramy bądź niedziałającą bramę od hali garażowej czy też palące się cały czas światło w tejże hali gdzie zainstalowane są fotokomórki.

Co do wspólnoty pożyjemy zobaczymy, wszystko zależy od ludzi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szerze mówiąc też bym się co nieco dowiedziała co dzieje się na budowie, ponieważ niedługo odbieram mieszkanie, ale klimat tego forum bardzo się zepsuł i jak widać właściwie nikt nie pisze, a ważne wiadomości zostawia tylko dla siebie. Więc tak prawdę mówiąc zastanawiam się jak ta nasza wspólnota będzie wyglądała jak każdy będzie chciał tylko dla siebie dobrze nie patrząc na innych. Ale jak wiadomo w świecie jest tak, że jak staropolskie przysłowie mówi grabie grabią zawsze do siebie a nie od siebie. :) Czas pokarze jak to wszystko będzie wyglądało. Mam jednak nadzieję, że pozytywnie się zaskoczę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

beLwi
zastanów się jak niby ktoś ma przekazać jakieś nowiny z budowy jak nie odebrał jeszcze mieszkania więc chyba naturalne jest, że kolega z forum Artur99 wypytuje się bo chce się dowiedzieć jak najwięcej, bo w biurze niestety nie przekazują wszystkich informacji, więc najlepiej zapytać tych którzy mają już odebrane mieszkania i wiedzą nieco więcej. Niestety ale informacje od ciecia czy to co widać z budowy nie zawsze wystarczą. Poza tym kto pyta nie błądzi.

Artur a doczekamy się kiedyś jakiś ciekawych informacji z Twojej strony dotyczących budowy bo jak na razie tylko wypytujesz wszystkich :)

Co do prądu okazuje się, że MB dopiero w listopadzie wystąpiło do ENERGI o zrobienie przyłącza tymczasowego (budowlanego). Czy po przyłączeniu dostaną pozwolenie na użytkowanie tego nie wiem, może być to pozwolenie warunkowe wystawione przez PINB. Co do przyłącza docelowego to po wystąpieniu MB na wykonanie takiego ENERGA ma 12 miesięcy czasu na jego wykonanie. Najistotniejsza informacja to chyba taka, że prąd z przyłącza tymczasowego jest liczony po droższej taryfie niż z przyłącza docelowego.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Olivia

w którym budynku nie odebrałas mieszkania??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja się nie patyczkuję,
zabrałam na odbiór fachowca i nie podpisałam,
znalazło się kilka ustarek, na szczęścia nie dużych, ale chcę żeby mi poprawili,
może zaoszczędzę na podłogach i wykańczaniu,
polecam fachowca: Patryk 505-796-323
pozdrawiam przyszłych sąsiadów

To miło słyszeć,że powoli inwestycja dochodzi do końca ;] już niedługo wszyscy zamieszkamy na osiedlu w swoich m. Miło byłoby odebrać mieszkanie przed czasem a my mamy na 31 marca odbiór w 6 bloku. Dobrze, że pogoda sprzyja bo rzeczywiście pogoda jest wymarzona na wykończenie bloków. Pozdrawiam sąsiadów i do szybkiego zamieszkania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

bo za 2 miesiace beda mieli praktycznie koniec inwestycji

A prąd "ruszył się". Od jakiegoś czasu kładą grube, czarne kable. Za około 2 miesiące będziemy mieć prąd!!!!!

Zadzwońcie do Energi i się sami spytajcie. To jest najpewniejsze źródło informacji. Ostatnio jak dzwoniłem to twierdzili, że na wiosnę 2012 dopiero.

W tym roku pogoda im tak sprzyja że całe osiedle powinno być skończone min miesiąc przed terminem.
Jesli chodzi o prąd to chyba nic się nie ruszyło, przynajmniej nic nie widać, może ktoś inny jest w tym temacie bardziej poinformowany.

witam

sasiedzi wiecie cos juz na temay tych liczników z energy czy w styczniu juz beda??

Drodzy sąsiedzi.

Nie przeszkadza Wam, że nasze budynki są już tak brudne i te oddane i te które dopiero będą? Mi nie bardzo podoba się to, że w takim stanie są oddawane. Wyglądają co najmniej tak jakby stały już kilka lat.

dostał ktoś z 3 bud. pisemko o odbiorze?? Już widać że sprzątają mieszkania. Wiem że ktoś miał do 20 grudnia odbiór, my mamy w umowie 31grudzień.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brama napewno będzie zamykana jak już wszyscy zamieszkają i osiedle będzie już oddane całkowicie. bo teraz i pracownicy MB tam parkują, ekipy wykończeniowe i my jak jeździmy zatwierdzać zmiany też wjeżdzamy na osiedle i zreguły jest otwarta brama. Puki wszyscy nie obiorą mieszkań i nie wykończą tak będzie, niestety tak jest na nowych osiedlach oddawanych etapami.

Niestety troche już tu mieszkam i ostatnio w ciągu niecałej godziny 3 razy zamykałam bramę, nie sądze, zeby to sąsiedzi otwierali bardziej prawdopodobne to ekipy remontowe lub pracownicy MB, ale nie wiem.

Pracownicy MB mogą chyba wchodzic druga stroną więc zamknięta brama nie jest raczej przeszkodą do wyjścia poza teren budowy, zresztą jest tez furtka.

Mam nadzieje, ze jednak każdy będzie zamykał za sobą bramę bo inaczej to nie wiem po co ona jest ?:( A nie lepiej by było jakby się sama zamykała, tak chyba jest w większości osiedli zamkniętych...

Ciekawe co będzie jak wszystkie budynki będą oddane. Brama wjazdowa na osiedle będzie tylko jedna, wątpię że wszyscy będą grzecznie za każdym razem zamykali bramę. W ciągu dnia rzeczywiście brama jest często otwrta bo na oddanym już parkingu parkuja pracownicy MB a pilota ma zapewne tylko kierownik albo dozorca i nie chodzą za kazdym zeby zamknac czy otowrzyc bramę. Jeśli jakis złodziej będzie chciał cos wyniesc to żadna brama czy zamkneta furtka nie będzie mu przeszkodą, to raczej ma słuzyc temu zeby nikt poza mieszkańcami nie chodzil sobie swobodnie po osiedlu.

Droga sąsiadko nie mieszkam jeszcze na tym osiedlu, powiem więcej nie wykańczam jeszcze mieszkania więc nie awanturuj się. Nikt też nie powiedział, że zamieszkam tam przed uzyskaniem przez MB pozwolenia na użytkowanie bo to ono a nie akt notarialny powoduje, że mogę to uczynić. Co do otwartej bramy to chyba nie każesz mi wierzyć w to, że MB pracuje w niedziele o godzinie 15... poza tym do Twojej wiadomości kolejne budynki są wykańczane i wjazd jest od drugiej strony osiedla więc najpierw sprawdź a potem wypisuj głupoty. Następnym razem proponuje się doinformować zanim cokolwiek napiszesz bo jak sama napisałaś żal to czytać. I mam nadzieję, że takie osoby nie będą mieszkać w Twoim bloku a np. palące się cały czas światło tu i ówdzie, które spowoduje większe opłaty spowoduje, że będziesz z tego faktu zadowolona i szczęśliwa tak jak i z tego, że nie możesz wjechać do hali garażowej czy brama na twoim osiedlu jest notorycznie otwarta i każdy może na nie wejść...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wy się burzycie a nawet nie macie tam prawa mieszkać bo nie ma aktu notarialnego i odbioru technicznego. Pozatym chyba wiadomo, że brama jest otwarta bo jakoś firma MB musi dojechać by pracować na pozostałej części osiedla. Mam taką nadzieję, że takie osoby jak Wy nie będą mieszkać w moim bloku bo aż szkoda, czytać to co piszecie !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśli jesteś rozczarowany ciągłym paleniem się światła w hali garażowej, to nie czekaj aż ktoś to zgłosi, tylko sam to zgłoś.
Poza tym masz rację. Bramę wjazdową i garażową trzeba bezwzględnie zamykać. Proszę również o to wszystkich mieszkańców, mieszkających już, a przede wszystkim jeszcze tych nie mieszkających, a urządzających się.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Rumia Centralna (8 odpowiedzi)

Rumia Centralna, zgodnie ze swoją nazwą, powstanie w centralnej części Rumi, blisko Urzędu...