mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA [RUMIA JANOWO]

Lan.net.pl nie świadczy już usług, sprzedali chyba sieć jakiemuś operatorowi z gdańska (było u nich na stronie), zresztą teraz już nawet nie ma strony tej firmy. Dobrych opinii o nich nie słyszałem...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kuba a skąd wiesz, że Lan.net nie świadczy już usług?? To firma mojego kolegi i nic mi nie wiadomo na ten temat, tym bardziej że mają podpisaną umowę z MB bo nawet p. Justyna na odbiorze mi mówiła o nich.

redacity z tego co wiem UPC chyba na razie nie opłaca się kłaść kabli w tej części Rumi bo już nie raz były zakusy z domków jednorodzinnych a nawet na Królewskim jest tylko Chopin.

Co do Chopina to ostatnio się poprawił z ofertą programową bo kiedyś było kiepsko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiadomo, im więcej operatorów u nas tym lepiej... Dobrze, żeby jak najwięcej operatorów było u nas. U mnie narazie Tygrys dochodzi radiem, ale mam już zamówiony pakiecik (tv+net) i nie wychodzi źle... W upc miałem podobnie (na Pogórzu), a prędkość w Tygrysie ma być dużo wyższa...

Belwi, a skąd wiesz, że UPS nie chce wchodzić? Tak myślisz czy dzwoniłeś do nich?
Bo ja nie chcę Chopina, Tygrysa, bo są drodzy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Telewizje lepiej wziasc z satelity lepszą maja oferte programową niz dziadowska kablówka.
Pozdrawiam sąsiadów

ja już mam Tygrysa, na razie radiowo, działa bez zarzutu

Lan.net już nie świadczy usług, można wziąść Chopina albo TYGRYS.NET... Oni też mają tv ( http://www.tygrys.net ) Z tego co z nimi rozmawiałem mają być na dniach, tylko są jakieś problemy z deweloperem :/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

TV możesz Sobie wybrać jaką chcesz ponieważ okablowanie jest położone prze MB. Na 99% będzie to Chopin ponieważ UPC raczej nie ma ochoty i zamiaru wchodzić do tej części Rumi. Internet też albo Chopin albo

http://www.trojmiasto.pl/Lan-Net-Pl-o12444.html

który ma podpisaną umowę z MB.

Jęsli chodzi o prąd to policzyli tylko za częsc wspolna 10 gr za mert kw., czyli jak ktos ma 50 m kw. to zaplacil 5 zl, za wywoz smieci cos kolo 28 zl od lokalu bo za resztę zaplacil MB, za sprzatanie cos kolo 30 zl o reszcie kosztów mogą wypowiedziec sie ci którzy już mieszkaja.

O zagospodarowaniu akurat nic nie wiem.
Mam za to pytanie do sąsiadów, którzy już mieszkają na naszym osiedlu: jak wysoki jest czynsz i na czym stanęła sprawa ze śmieciami? No i jaki jest tv i internet?
Pozdrawiam

Sąsiedzi, wiecie może na jakim etapie jest zagospodarowanie terenu między budynkiem 3 i 4 oraz 4 i 5?

beLwi
ja na Waszym miejscu to bym po prostu napisała na kartce propozycję spotkania i przykleiła do drzwi wejściowych, może to nie jest idealne rozwiązanie ale chyba każdy przeczyta, nie widzę innego sposobu w jaki mielibyście to zorganizować. Tylko tyle mogę poradzić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odebrałem głównie z jednego powodu a mianowicie kasy na wykończenie. Niestety muszę dobrać trochę do kredytu a od nowego roku zaostrzają się znowu przepisy w bankach i będzie jeszcze ciężej. Zresztą już teraz jak się orientowałem to zarobki muszą być sporo wyższe żeby taki kredyt otrzymać. Druga sprawa to taka, że bez protokołu odbioru mi tej kasy bank nie da na wykończenie. Zanim pewnie wykończę i się wprowadzę to może być styczeń/luty zależy jak to wszystko się potoczy. Może do tego czasu sytuacja z prądem się zmieni zobaczymy. Na chwile obecną jest zrobione wszystko oprócz tego prądu a przy wykończeniu jak wiadomo prądu idzie sporo więc jeśli jest na koszt MB to można powiedzieć na tym w pewnym sensie skorzystam.

Oczywiście nie chcę żeby to teraz zabrzmiało jak "przejście" na stronę MB :) Na pewno nie odpuszczę wypłaty kary za opóźnienie w odbiorze choćby miało mnie to kosztować trochę czasu i nerwów.

Inna rzecz jaka mnie można powiedzieć boli to taka, że na tym forum tak na prawdę udziela się kilka osób a budynki mają kilkanaście mieszkań i nawet jak się ktoś czegoś dowie to do końca nie napisze konkretnie o co chodzi. Ktoś pisze żeby się zebrać w grupę i walczyć tylko jak tego chcecie dokonać skoro przykład "zwartej" grupy mamy na tym forum taki a nie inny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślałam Belwi, ze jednak nie podpiszesz tego odbioru, teraz jestes wg mnie w takiej samej sytuacji jak pozostali mieszkancy tylko masz prawie 3 miesiace w plecy, oczywiście nie odbierz tego jako krytyki, bo wiadomo że nie byla to zapewne łatwa decyzja dla Ciebie. Byłes najbardziej wytrwały z nas wszystkich tylko czy opłacilo ci się to?
pozdrawiam

marcin oczywiście, że mam taki zapis w Protokole odbioru. Inaczej bym nie podpisał. Niby w jaki sposób mieliby dzielić koszta?? Co do liczników i podłączenia prądu w/g prezesów MB mają być do końca grudnia, w/g Energi na wiosnę 2012.

tak jest jak ktoś nie czyta pism ;] puki co robicie jedną wielką afere i zamieszanie.

Belwi masz taki zapis w protokole?pisząc o kosztach miałem na myśli ewentualne koszty jakby chcieli podzielić cały blok na wszystkich, bo już i o takim pomyśle słyszałem parę dni temu. Ja tam nie dam sobie tego wcisnąć, nie moja ani żadnego mieszkańca, że nie ma liczników. Jak będziesz miał jakieś nowości z biura to poinformuj, chociaż powoli też się do nich wybieram. PS, a wiesz może kiedy wg. MB podłączą te liczniki?

Ale o jakiej zapłacie za prąd w ogóle mówicie?? Jest napisane na protokole odbioru, że do czasu podłączenia przez ENERGĘ prąd jest na koszt MB, więc o co chodzi??

marcin ma dobry pomysł mozecie cos zacząc działac my jestesmy z bloku nr 3 jeszcze oddania nie było ale jak cos sie przyłączymy tylko zeby nas w ciula nie zrobili z tym pozwoleniem do użytkowania i zebysmy kasy nie utopili w kredyty i zostaniemy wogóle bez dachów nad głową i pieniedzy;/

Prądu nie ma bo 2 budynki są podłączone do jednego "gniazdka" (nie wiem czy tak to się fachowo mówi) na 3 znajdujące się w skrzynce. Z tego co mi dzisiaj Pani Justyna powiedziała to po weekendzie elektryk ma podłączyć do wszystkich 3 i ma się skończyć problem ze skokami napięcia czy brakiem prądu. Poza tym do czasu podłączenia przez Energę chcą postawić "zastępcze" stacje do prądu.

Ja dzisiaj odebrałem mieszkanie w pierwszym budynku i jestem ciekaw, kto mądry rozłączył bramę do hali garażowej. Odłączona jest linka którą ciągnie całą bramę do góry od napędu...

Oczywiście pisemko o zapłatę kary będę pisał (trzeba samemu sklecić) i nie popuszczę choćbym miał się wykłócać rok.

Inne tematy z forum

Rumia Centralna (8 odpowiedzi)

Rumia Centralna, zgodnie ze swoją nazwą, powstanie w centralnej części Rumi, blisko Urzędu...

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...