mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA [RUMIA JANOWO]

jak moze byc pozwolenie skoro brak pradu kłamie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Belwi z tego co wiem to MAT-BUD uzyskał pozwolenie na uzytkowanie bud 1 i 2 około 2 tyg temu, tak mi przynajmniej powiedziala pani Jstyna ale pisma nie widzialam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Co do nocnych remontów to powiem tak. Osoby, które zgłaszały sprawę na Policję powinny się cieszyć, że panowie remontujący nie powiedzieli mundurowym, że budynek nie ma pozwolenia na użytkowanie a co za tym idzie nikt nie powinien w nim mieszkać bo dopiero wtedy byłaby niezła afera :)

Ja wciąż waham się czy odbierać mieszkanie (jako jedyny nie odebrałem w pierwszym budynku) skoro nie ma jeszcze pozwolenia od Nadzoru Budowlanego i pewnie jeszcze troszkę nie będzie a takie cyrki zaczynają się dziać :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

sasiad, Aga mieszkanka budynku nr 1 czy makaron czy jak tam się nazywasz nie zgadłaś to nie my od tych nocnych remontów;)

Jak można chodować w sobie taką złośc, zawiść?? Nie dostałaś Agnieszko jeszcze żadnego pisma, żadnego rachunku a siejesz zamęt.
Nie będę się zniżać do Twojego jakże niskiego poziomu dyskusji.

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

Chyba zartuja sobie z tym rozliczeniem, umowa była inna, absolutnie sie na to nie zgadzam.

NO PROSZE. PRZEGINASZ ROWNIEZ..milcz jak nie masz nic madrego do napisania

mm zajmij sie remontami nocnymi, to najlepiej Ci wychodzi :D pozdro

co do nazwy to Aleja Dębowa to mogła się wziąć z tego, że ulica o nazwie Dębowa jest wizawi naszego osiedla, przy której to Mat-Bud pobudował osiedle :) a poza tym jakby ktoś zauważył w obrębie naszego osiedla są właśnie nazwy ulic zapożyczone od nazw drzew :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Makaron troche przeginasz, tez rozmawialam z pania z firmy MERITUM i za październik bud nr 1 zaplacili tylko za 1 kontener, resztę kontenerów MAT-BUD, od 2 listopada kosztów wywozu smieci dołączy równiez bud nr 2.
Jesli chodzi o sprzataczkę to nie wiem o co ta afera???? sam/a masz zamiar sprzatac klatke schodową?
Każdym osiedlem zarzadza jakas firma, zreszta poczytaj umowę tam wszystko jest napisane, wszędzie sa sprzątaczki ktore sprzatają klatki schodowe. Czego Ty oczekujesz, że dla Ciebie zrobia casting na obsluge sprzatającą osiedle;D Wyluzuj i nie wietrz afery.

Jęsli chodzi o prąd i energę nie wypowiadam się bo tez juz brak mi słów i nie dziwię się że wszystkich ta sprawa zaczyna juz bulewrsować.

Aleja Debowa pewnie dlatego ze na ulicy Dębogórskiej i obok Dębogorza, zreszta co to ma za znaczenie;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja dzwonilam ale ciezka rozmowa z nimi jest na temat wszystkiego. Kontener niby stoi na zewnatrz bo kostki nie mozna popsuc?! jakby nie mozna bylo go postawic na paletach albo cos..pozatym auta jakos jezdza i nie niszcza..szkoda gadac, durne wytlumaczenie maja, a na pytanie dlaczego go na piachu nie postawia to twierdza ze popsuja teren zielony?! jaki teren zielony tutaj jest?! jakas biedna prowizorka zrobiona przez bande dzieci doslownie. Na argumenty ze wrzucaja tu smieci obcy ludzie jakos nabieraja wody w usta..wystawia rachunek nam do konca tygodnia tylko nie wiem kto zaplaci za polowe rzeczy ktorych nikt nie zamawial..powiedzialam ze jak tak dalej bedzie ja sobie prywatny smietnik i wywoz zalatwiam i mam ich gdzies...pozatym chca za kontener 30zl od mieszkania?! 30 X 18?! = 540 zl?! co to za kontener? Z DUBAJU?!
na pytanie tez czemu sobie sami sprzataczke wrzucaja mowia ze oni tym "zarzadzaja" narazie na zlecenie mat budu..tyle ze MAT BUD TU nie mieszka..zarty sie koncza pomalu ;] ja tam jestem spokojna, za nic placic nie bede co uwazam za niezgodne i nieprawne,
trzeba bedzie samemu chyba sie tu za niektore rzeczy wziasc.

Apropo pradu to niech mat bud skonczy sciemniac bo tu nie chodzi o ENERGE i ich przetargi ....tu chodzi o to ze nie bedzie pradu dopoki nie bedzie pozwolenia na zamieszkanie. niech nie klamia bo to obrzydliwe juz jest, mysla ze ludzie nie podzwonia, nie dowiedza sie i nie znaja sie...rotfl

co do gazu jutro ma byc pismo jakies z ktorym mozna sie w gazowni juz rejestrowac na siebie..

to tyle rewelacji z alei debowej

a w ogole czemu taka nazwa osiedla? tu jakies deby sa?! beda?! :D

A czy ktos kontaktował się juz ztą firma MERITUM? Jesli chodzi o ten kontener to tez mi się to nie podoba że stoi na zewnatrz, nie mieszkam jeszcze na osiedlu ale jestem w mieszkaniu codziennie i kontener ten jest co drugi dzien wypchany po brzegi. Tez mam wrażenie że ktos się do tego kontenera podłącza co chwilę.

W razie czego podłączam się do tematu wyżej. Za kontener policzyli sobie podobno 30 zł od mieszkania, ale tylko od bloku nr 1, co jest kompletnym nieporozumieniem. Ze sprzątaczkami też przegięli, wystarczyło zrobić jakieś spotkanie i zapytać wszystkich o decyzję. No sam jestem ciekawy jak skończy się to całe rozliczanie. Zresztą nie nasza wina , że oddali mieszkania (co zrobili na własne ryzyko, nie mając dopuszczonego bloku do użytku) bez liczników. W umowach kupna nie przypominam sobie by była mowa, że mieszkania oddane będą bez tego.My wywiązaliśmy się z umowy, więc trzeba oczekiwać tego samego i koniec. Jakj coś to też jestem gotowy na zbiorowy pozew.

Z tym pradem to MAT BUD poplynal sam. Oni nie maja po pierwsze mocy prawnej zeby byc jakas elektrownia i rachunki wystawiac :o Po drugie jak oni udowodnia poszczegolnym mieszkancom kto mieszka i ile zuzyl pradu jak w blokach nie ma licznikow zadnych, ani przed blokiem..jest marna skrzynka na kiju i to wszystko, pozatym prad w budynkach jest ale nie o tym napieci co trzeba..non stop awaria albo plyta indykcyjna nie dziala bo za male napiecie specjalnie puszczaja..zreszta jak ma to sie kupy trzymac jak bloki sa podlaczone na kablu do smiesznej skrzyneczki na PALU! wiec ja bym sie tym wcale nie przemowala a jesli juz cos to trzeba bedzie wynajac wspolnie prawnika i do konca wyjasniac to sadownie.
Jest sprawa inna..ze smieciami, firma MERITUM ktora jest ogonie "zarzadzca" naszym z mianowania MAT BUDU zaczyna sobie robic co chce..zamawiaja nam kontener na smieci, ktory wystawiaja przed osiedle i do ktorego ma dostep KAZDY nie tylko z naszego osiedla i teraz cos spiewaja ze ma budynek nr 1 za to zaplacic..no mysle ze tez ostro sobie poplyneli. Jak ludzie maja placic za kontener do ktorego wrzucaja smieci ludzie z domkow z przeciwnej strony ulicy..ktoregos dnia nawet w nim lezaly sare WC i tapczany jakies..no napewno to nie jest z naszej budowy jak tu kazdy wrzuca nowe sprzety a nie wymienia stare! wiec sprawa sie obije o sad napewno. Po drugie wrzucili jakies sprzataczki?! Czy ta firma w ogole cos z kims konsultowala z mieszkancow? NIE..to oni MAJA SIE DO NAS ZWROCIC ze wszystkim a nie dzialac sobie sami..jesli bedzie tak jak do tej pory to beda sami za wszystko placic.

Takze nie ma sie co martwic..skrzykniemy sie jakby co..zbiorowy sprzeciw/pozew i zobaczymy kto tu wygra..tymbardziej ze my jako kupujacy wywiazalismy sie ze wszystkich punktow.. zwlaszcza w terminie bylo zaplacone za lokale..jak narazie to MAT BUD opoznia sie ze wszystkim,,wiec kto tu jest gora? :D

spokojnie sasiedzi spokojnie...przyjdzie co do czego to sie wytoczy dziala! :D

jak macie to na papierze (np na protokole odbioru) to czemu sie boicie?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A nie mówiłem żeby nie odbierać popłyniecie sasiedzi troszke jest to nie sprawiedliwe mam nadzieje ze sie wybronicie z tego trzymam kciuki. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba zartuja sobie z tym rozliczeniem, umowa była inna, absolutnie sie na to nie zgadzam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dla tych co odebrali mieszkania informacja, którą przekazał mi serwisant pieców. Podobno MB szykuje dla nas rozliczenie za prąd co dla mnie jest jakimś nieporozumieniem, bo nie mam zamiaru płacić za prąd , który był używany do wykańczania hali i drugiego bloku. Mam nadzieje, ze pozostali też nie dadzą sobie tego wcisnąć. Zresztą umowa była inna. Pozdrawiam.

Może sobie trochę urwę tej trawki i posadzę przed 3 by nie czekać do wiosny :)

potwierdzam;)

no oby :)

ale komunikuje ze wyrosla trawka przed bud. nr 1!! ;]

Inne tematy z forum

Rumia Centralna (8 odpowiedzi)

Rumia Centralna, zgodnie ze swoją nazwą, powstanie w centralnej części Rumi, blisko Urzędu...

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...