mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

Jeśli uważacie, że aż tak bardzo przegiąłem to przepraszam. Ale śmiać mi się chce jak słyszę pytania "ile zużywasz gazu?". Przecież i tak wszystko zależy od tego czy mieszkanie jest szczytowe, czy ma dużo przeszkleń, ile temperatury jest w pomieszczeniach, jaki jest piec itd itp. No ale ok, może się czepiam.
Dzwoniłem do UPC - no i nie dowiedziałem się niczego ciekawego. Jak nie znają adresu nieruchomości to nie wiedzą czy tam są przewidziane kable. Nie rozmawiają z lokatorami tylko z zarządca budynku lub właścicielem. Z tego wynika, że musimy poczekać na zawiązanie się Wspólnoty Mieszkaniowej i dopiero wtedy możemy zacząć działać. Ale jest światełko w tunelu, bo sympatyczna Pani ma mi za kilka dni podać adresy gdzie będą kłaść kable na Dębogórskiej.
Dzwoniłem też do Mat-Bud'u z zapytaniem kiedy będą znać nasz adres, ale jeszcze nie wiedzą i nie wiadomo kiedy będą znać.

I jeszcze z ciekawości się Was zapytam - czy ktoś zmienia okno balkonowe na przesuwane lub jedno okno stałe a dwa otwierane?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

witam uważam że forum nam wszystkim służy a złosliwe opinie sa tu nie potrzebne każdy ma prawo na temat naszych mieszkan sie wypowiedzsiec. pozdrawiam sąsiadów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam, aż miło się czyta,mądrego człowieka miło posłuchać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Po co się spinacie od razu ludzie. Każda praktyczna informacja jest ważna i przydatna dla oczekujących na Swoje mieszkanie. Franz dzięki za załatwienie sprawy z UPC i czekamy na pozytywny odzew od nich. Aneta również dzięki za informację odnośnie ogrzewania. Pewnie i tak każdy poustawia Sobie w/g własnych potrzeba, ale Twoje info to już jakaś wskazówka i określenie pi razu oko kosztów Nas czekających. Lepiej myślmy nad tym żeby każdemu dobrze się mieszkało na Aleji Dębowej a nie kłóćmy bo to bez sensu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Talerze to najlepsza tv w tej chwili wiec kable mnie ogólnie nic nie interesują
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Franz rzeczywiscie masz problem tv jest najwazniejsza dla Ciebie. Pytam jej o takie rzeczy żeby wiedziec mniejwiecej jakie opłaty mnie czekaja i czego sie spodzieważ po odbiorze mieszkania.

ALE JA MIESZKANIE MAM NA DĄBROWSKIEGO A TY RÓWNIEŻ?

Anetko, jutro zadzwonię do UPC i zapytam się jak to u nas by wyglądało.

myślę że trzeba by zgłosić się samemu do upc po ofertę a wtedy oni pewnie przyślą jakiegoś przedstawiciela co przeleci się po bloku
u mnie zaczynam się martwić bo kilka osób już pozakładało talerze, więc nie wiem czy upc założy swoje kable :/

Artur ze swoimi pytaniami jest tak ciekawski, że zaraz będzie się Anetko Ciebie pytał ile papieru w toalecie zużywasz:))))))))))
A gdzie kuchnie, a ile prądu, a ile gazu, a zaprojektuj mi chatę....
Anetko, nie daj się!!!

Zmiana tematu - czy mi się wydaje, czy większość sąsiadów woli UPC? Jeśli jest tak jak ktoś wcześniej pisał to UPC zgodzi się na położenie kabli. Tylko jak to teraz załatwić?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

niesnastki są głównie przez piotruśka a generalnie rzecz biorąc przydatne są twe opinie i odczucia odnosnie mieskania Aneta.

w sumie Kaja masz rację :)
ja tu się spowiadam ze wszystkiego żeby przyszłym nabywcom było lepiej a tu ciągle jakieś niesnaski
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

co wy się tak czepiacie spalania gazu i temp w pomieszczeniu!!!
Aneta, olej i w ogóle nie odpowiadaj
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

termometry wiszą na ścianie gdzie nie sięga ew. promień słońca, mniej więcej po środku pokoju na ścianie gdzie nie ma grzejnika
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przy oknie czy w centrum mieszkania?

mam termometr w pokojach więc wiem ile mam stopni

Cieplej to masz zaprogramowane. Ale w ciagu tych 4 godzin to może
temperatuca Ci wzrosnie do tych 21 kolo 22:00.

wieczorem mamy cieplej, 18 stopni mamy w nocy i w ciągu dnia jak jesteśmy w pracy a od godziny 18 do 22 mamy cieplej i później od 6-8 również cieplej, ale teraz Wam nie powiem ile bo nie pamiętam, bodajże 21

Artur - idzie im 3-4 m3 na dobę bo mają tylko 18 stopni.

ja uważam że nie jest źle, teraz mieszkam w 30m2 i płacę za ogrzewanie 150zł miesięcznie a tam powinno mi wyjść jakieś 250zł prawie jeszcze raz tylu metrach