mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

to duzo 4m 3 na dobe jak sie tam nie mieszka to wcale mało nie jest skoro około 2 zł za 1 m3 wychodzi no niewiem tak mi sie wydaje potem dojdzie jeszcze ciepła woda w kranie wiec wiecej pójdzie m3 nie uważasz??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ile kosztuje m3 gazu??

teraz spoko ok 3-4 m3 na dobę

jak tam Aneta ile ci idzie gazu??

ja dopytywałam przy odbiorze o media i Justynka powiedziała że Chopin jest cwany i kładzie kable przy każdej budowie a oni nie mają z nimi żadnej umowy, i że każdy ma wolny wybór i może zakładać co chce
nie mniej z UPC może być ciężko bo oni położą swoje kable jak się zgłosi więcej chętnych na nich bo np. dla jednej osoby to im się nie opłaca
ja też jak nie UPC to wezmę jakiś talerz
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

budynek 1 wygląda całkiem nieźle jak na odbiór siepień-wrzesień. Nie panikujcie. Podstawy już ma zostają tynki wewn i zewnatrz i jakaś mała aranżacja ogródka i dojazdu.

Szwagierka w budynku przy ul.Dabrowskiego ma cyfre a net z tygrysów. Nie trzeba sie godzic na to co oni maja tam popodpisywane i jeśli w ogole cos takiego maja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

to wiem niemusimy sie godzin na chopina i tyle bez sensu ten mat-bud podejmuje decyzje albo im posmarowali kase chopin.

Osobiście wolałbym jednak mieć TV z UPC. Chopin jest strasznie drogi i mają dziwne opłaty jak np. miesięczna opłata za dekoder.

Artur pewnie możesz wziąć internet z Chopina i nie musisz korzystać z Lan.net. Wiem tylko, że oni maja podpisaną umowę z Mat-Bud'em.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmmm ciekawe czemu chopin netu nie zaproponował byłoby taniej jak razem z tv by było a tak z dwóch firm to jest bezsensu

ja zrezygnowałem z parapetów ciekawe jak sam kupie to oni mi je wstawią??

Musiałbyś najlepiej sam zadzwonić i dopytać. Moi rodzice jak robili bodajże 3 lata temu to 4200 bez sprzętu AGD, ale kuchnia jest w miarę spora.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dzisiaj byłem ustalać elektrykę w mieszkaniu plus rozmieszczenie kaloryferów. Dowiedziałem się, że dostawcą internetu będzie http://www.lan.net.pl/ (firma mojego kolegi) natomiast jeśli chodzi o TV to najprawdopodobniej Chopin z Wejherowa. W mieszkaniach będą czarno-białe videofony z podglądem na to kto dzwoni przy klatce oraz przy drzwiach wejściowych do mieszkania oraz alarm z czujką na drzwi wejściowe oraz balkonowe.

ja w to wątpie zeby sie wyrobili sierpień wrzesień duzo pracy przed nimi bedzie poślizg zapewne

A jak w tych kuchniach cenowo wygląda?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja również zakupiłem z narzeczoną mieszkanko na Alei Dębowej w budynku nr 1. Wyszło 4200 za metr i załapałem się jeszcze na halę garażową plus piwnica gratis. W/g umowy odbiór ma być na przełomie sierpnia i września 2011, zobaczymy czy tak właśnie będzie. Dopiero teraz piszę bo znalzełm to forum (może ktoś by się pokusił o założenie osobnego tak jak ma to osiedle Królewskie w Rumi?? http://www.krolewskie-rumia.cba.pl/). Co do komunikacji to nie jest tak źle biorąc pod uwagę położenie osiedla - nie oszukujmy się, ale centrum Rumi to to nie jest :)) Jeżeli chodzi o kuchnię to na pewno będziemy zamawiać u stolarza, którego zna z poprzedniej pracy (robił kuchnię u rodziców i szafę również). Solidny fachowiec, ale to już każdy sam musi się przekonać żeby nie wyszło na darmową reklamę. Podaję adres jego strony - http://www.meblekuchenne-czerwionka.pl/firma.asp
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: WYKOŃCZENIE MIESZKAŃ

piotrusiek nie wtracaj sie w ten temat nie bedziesz tam mieszkał wiec nie zawieraj głosu bo nikt nie chce cie słuchac.

Re: WYKOŃCZENIE MIESZKAŃ

Nie wiem co za ludzi teraz wypuszcza PG, ale za moich czasów
to był inny poziom kulturalny :)

no wreszcie cos wstawili powoli im idzie nawet pierwszego budynku niemaja zamknietego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Są fotki budynków na stronie Mat BUDu