mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: WYKOŃCZENIE MIESZKAŃ

dokładnie tak niema tej krótkiej prostopadłej scianki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba tak :) nie ma te prostopadłej a jest równoległa tak?

zmieniłem postawiłem równoległą do sciany łaczacej łazienke z kuchnia oddalona o 2metra wgłab salonu o długości 2,6 metra która oddziela kuchnie od salonu rozumiesz??

Artur

dobrze że mi przypomniałeś już ściągam program do projektowania i zaraz się za to zabiorę, a jak ścianki działowe, są takie jak pokazywałeś mi na rzucie mieszkania? czy coś zmieniłeś?

Aneta

chyba juz zapomniałas o moim projekcie:( no trudno bierz sie za urzadzanie mieszkanka mam nadzieje ze sie pochwalisz kuchnia i łazienka

pozdrawiam

przestan nic tam nie smierdzi bez przesady te czasy juz mineły a ceny to od 4100 do 4300 plus hala garażowa 15000 tak to wyglada na dzien dzisiejszy

3800-4200 to faktycznie dosyć tanio...

A jest ktoś w posiadaniu jakiegoś orientacyjnego cennika ?

A co ze śmieciskiem na Dębogórzu ?

Aneta napisałaś to jasno:) taka lokalizacja jest jeszcze do przyjęcia:) ale współczuję innym mieszkańcom którzy mają właśnie okna w okno ;/można z sasiadami z bloku przeciagnac sznurek i bez problemu wieszać pranie...

Jak ja sie orientowałam,wiosna 2010r to ceny były od 3800-4200m2 w zależności od kondygnacji

Temat na prawie 300 postów widzę....

Za darmo chyba rozdają te mieszkania :), a tak na poważnie i z ciekawości-i

lle na tej dębowej wychodzi średnio za m2?

to są takie drobiazgi, panowie wg mnie są solidni
z resztą zobaczysz jak sam będziesz odbierał
co do metrażu to naprawdę szkoda zachodu

Aneta

tak szczerze to nie odebrałbym tego mieszkania podpisujac protokół zdawczo-odbiorczy nawet z takimi usterkami a w 3 dni to odwalą fuszerke tak ja do tego podchodze. Odebrałbym dopiero po tym jak poprawią swe niedoróbki i wtedy bym podpisał bo to róznie bywa a tego sie dowiedzialem na wykładach na targach mieszkaniowych żeby tak postępować.Jjesli chodzi o metraż mieszkania to tyle ile wymierzyliście to tyle powinniscie miec w akcie notarialnym po co wam wiecej jak jest mniej a co za tym idzie mniej bedziecie płacili takie jest moje zdanie chociaz 1 cm to pikus wiec raczej tez bym to chyba zostawił zalezy na ilu metrach mieszkania czy da to jakis ułamek m2 ?

Ps. daj mi znać co do kuchni jakie koszta i skad zamawiasz??

Artur dziura na kratkę większa niż kratka :)
tak, na dzień dzisiejszy jesteśmy zadowoleni
plan mamy taki: sobota jedziemy do pana od kuchni ustalić szczegóły i wycenić będzie nam robił również dwie zabudowy wnęk
zaczynamy od łazienki i ścian w całym mieszkaniu, później podłogi i meble :) chyba jakoś w tej kolejności

roto-z metrażem nic nie robiliśmy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy z tym metrażem coś robiliście?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

a powiedz mi Aneta ogólnie zadowolona jestes tak?? Bo widze ze to duze usterki to nie są fajnie juz masz swoje m3 i co teraz juz masz plan prac w mieszkanku??

a co było zkratka wentylacyjna nie tak??

była Justysia, jakiś robotnik, hydraulik i jakiś podwykonawca
metraż mierzyliśmy sami wcześniej i jest ciut mniejszy tzn ok.1cm na każdej ścianie
usterki to: wylewka niewykończona, kratka wentylacyjna, nie wyrównany tynk(nie wiem jak to opisać:))
brak skrzynek na listy i klucza

kto był przy odbiorze?? jak metrazowo wyszło zgadzało sie co do metra jak w umowie masz?? A jakie miałas drobne poprawki?? co było nie tak??

JA RÓWNIEŻ MAM OKNA OD "ŚRODKA" ALE NIE MAM BLISKO ŻADNEGO BLOKU, MAM MNIEJ WIĘCEJ PO ŚRODKU A NAWET BLIŻEJ TEJ STRONY OD TEGO PUSTEGO PLACU CO SIĘ TAM MIEŚCI, BO MOJE OKNA SĄ NA WPROST TEGO NOWEGO BLOKU A NIE TEGO CO JUŻ STAŁ, MAM NADZIEJĘ ŻE W MIARĘ JASNO TO OPISAŁAM :)

Aneta a nie przeszkadza Tobie ta bliskość dwóch budynków?
Moja szwagierka mieszka w tym już wybudowanym i 2 okna ma po wewn stronie czyli zaraz na przeciwko ma okna nowego budynku i jest to przerażająco blisko;///

obiecałam że dam znać po odbiorze mieszkania, więc tak:
mieszkanie odebraliśmy, jest kilka poprawek, ale mają to zrobić do środy (mamy to wpisane na protokole)
wszystko przebiegło bardzo sprawnie i w miłej atmosferze :)
jak macie pytania to piszcie