mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Wspólnota MIESZKANIOWA RUMIA ALEJA dębowa

z tego co ja sie orientowałem to chopin albo upc bedzie tv kablową napewno niebedzie multimedia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wspólnota MIESZKANIOWA RUMIA ALEJA dębowa

Słyszałem, że Multimedia...

Re: BUDOWA RUMIA ALEJA dębowa

witam wszystkich może cos mi powiecie na temat tej inwestycji zamierzam kupic tam swoje mieszkanko czy warto??

Re: Witam sąsiadów!

Halloooo
Zajrzałem tu po raz pierszy i już wiem, ze mam sąsiadów!
Fajnie, pozdrawiam wszystkich - ja kupiłem w drugim bloku, parter 50m2. Mam nadzieję, że będzie miło, a przede wszystkim bez problemów z nowym "M"
Pozdrawiam
Jarek

Anka

Pierwsze odbiory są dopiero między wrześniem a pażdziernikiem z tendencją na pażdziernik.

Anka

dużo obiecywali tez mi mówili ze pokryją to cenami za garaż ale z Tego co widzę to do każdej transzy muszę wpłacać 1 % więcej z własnej kieszeni. Ostanio byłem na budowie 3 i 4 budynek jest juz w budowie parter juz stoi przeraziłem sie linami wysokiego napięcia akurat nad 4 budynkiem bedą około 3 metrów nad budynkiem ale zapewniano mnie że jest to wszystko zgodne z normami oby. pozdrawiam

Witam sąsiadów,
My z narzeczonym też kupilismy mieszkanie w budynku nr 3 na al dębowej i coraz bardziej mnie to przeraza co do vatu to było wiadome juz w zeszłym roku ale ponoc dzis Pani z mat budu powiedziała mi ze mozna to spłacic az do odbioru czyli w naszym przypadku do grudnia i liczyłam na to ze jak sprzedadza te garaze to pokryja nam vat ale nic z tego szkoda. Czekam z niecierpliowścią jak oddadza u nas pierwsze bloki czy ktos jest z budynku nr 1 ?? Ktos wie kiedy pierwsze odbiory sa tam planowane bo nie pamietam sierpień?? czy szybciej??

BUDOWA RUMIA ALEJA dębowa

Ina

Ciekawy jestem w jakim stopniu będzie przechodził protokół zdawczo-odbiorczy oby nie było żenady ale ważne ze idziecie ze znajomym co się na rzeczy zna wszystko im wytknij za to przecież płacisz!!! A poza tym to co piszesz wyżej, że kafelki fruwają, cegły jako schody jest to nie do przyjęcia jak tam mieszkać ja bym się wkurzył i to bardzo. Wiem że wszystko przed nami ten odbiór i jak pomyśle o tym aż się boje żeby nie było dużo usterek, ale trzeba być dobrej nadziei.
Pozdrawiam

agusia0607

ja sie doczytalem ze po 30 dniach zwłoki beda placic 0,02 % za kazdy dzien zwłoki przynajmniej ja mam tak w umowie

piszą, że w ciągu 30 dni można odstąpić od umowy :) i tyle :)

czekam z nie cierpliwosćia pozdrowienia

to się okaże :D
zdam Wam relację w sobotę lub w niedzielę

Aneta - jestem ciekaw jak oni zareagują jak nie odbierzesz mieszkania i powiesz ze to ich wina myślisz ze kare zapłaca ci (odszkodowanie) czy wyjda z tego bez kaichkolwiek problemów.

kajagdynia masz racje niestety dodatkowy wydatek bedziesz miała teraz do kredytu wspólczuje.

agusia- bank nie może zmienić umowy,tzn jesli udzielił Ci już kredytu na daną kwotę to już nic nie mogą z tym zrobić, po prostu tą różnicę 1% będziesz musiała zapłacić gotówką, nie poprzez transze. Transze zostają w takich kwotach jakie były ustalone.....

ja własnie jeszcze nie dostałem ale uwazam ze te transze to jest nie fer ze teraz dopiero wysyłaja skoro jest juz 17 styczen cos długo im to zajeło nie uwazacie?? I co tam ciekawego pisze bo domnie jeszcze nie dotarło nic a wiem ze wysłali bo dzis byłem w mat-budzie.

Dostałam polecony odnośnie podwyżki vat-u :D wzrosły transze a ja mam już umowę z bankiem przygotowaną wg starych transz, ciekawe co teraz :D

dziekuje poczytam i tez sie zstanowie nas tym piecem

Nie wiem czy Urlich ma kondensacyjne. A w innych firmach to jest sporo droższy, musisz poczytać.

prajs duzo drozszy jest taki kocił kondenascyjny od takiego dwufunkcyjnego ulricha??