mieszkania Mat Bud Rumia,ul. Dąbrowskiego

Możliwość negocjacji-ile mogą zejść z ceny? cena wyjściowa 5500zł/m2 może jest tu ktoś kto kupił tam mieszkanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: mieszkania Mat Bud Rumia,ul. Dąbrowskiego

hmm, chyba powtorze te słowa na duuu!!! Popierwsze kotłownie,a nie tak jak tam piszesz!!!! Po trzecie ci pseudo fachowcy raczej nie mają wiele do gadania w sprawie czy ma być wspólna kotłownia czy każdy mieszkaniec ma indywidualne grzanie,,po dziewiate masz własne ogrzewanie to nie interere Cie koszty wspólne i stałe,płacisz za zużyty gaz i tyle.obsługa i serwis kotłowni czy też węzla ciepłowniczego też Ci odpada...więc może zastanów sie co najmniej cztery razy nad tym co chcesz napisać i kogo oczerniać na forum...Pozdrawiam.Serwisant eber!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba pseudofachowcom partaczom :D Ciężko im było choćby
wspólną kotłonię zrobić? Nie, bo i po co jak można zarobić
na frajerach i wcisnąć każdemu za kilka tysięcy kocioł :)))

OJ PIOTRUSIEK piotrusiek durrrrrny TY!!!!!!!Dopóki nie wynajdą indywidualnego ogrzewania atomowego....hmmm to może zajmij sie tym na czym zarabiasz!!!!! reszte zostaw F A C H O W C O M ! ! ! Bo posty Twe zdradzają,że Ty poooo podstawówce jesteś!!!!!! M A S A K R A !!!!

Dla mnie MAT BUD to partactwo już z samego powodu, że
do ogrzewania mieszkań każdemu wstawia kocioł gazowy.
Mamy juz XXI wiek i trochę inaczej się to robi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeżeli chodzi o kredyt skontaktuj się z Panem Aleksandrem z Open Finance. Mają oferty wszystkich banków. Jest szybki w działaniu i rzetelny. Nam pomógł. Kontakt do Pana Aleksandra 667 890 346

powiem szczerze że na razie każdy podwykonawca wywiązywał się z poprawek bez problemu, więc mam nadzieję że to co piszesz jest prawdą :)
pozdrawiam sąsiedzie :)
mieszkasz przy bydgoskiej?

Aneta, oby Ci sie dobrze mieszkało! Nam niedociągnięcia wychodzą właśnie po około 1, 2 roku od zamieszkania.
Jedna tylko uwaga- kilka ekip (podwykonawców) Mat Bud już podobni zwolnił bo zawalali robotę a wszystko szło na ich konto. Z nową ekipą być może Wasze bloki postawione są solidniej:)

no oby, bo nie wyobrażam sobie takiej męki :/
dzięki za info

Życzę, żeby w Twoim przypadku wszystko było ok, ale tak na prawdę większość poważnych usterek wyszła po 2-3 latach i na szczęście będą musieli to nam jeszcze naprawić w ramach rękojmi. Gorzej z mieszkaniami które czeka generalny remont, zrywanie posadzek i burzenie ścian działowych. To dla tych ludzi będzie koszmar. Cóż czujemy się oszukani...oby Wam się bardziej poszczęściło

trochę mnie dziwią te opinie, bo zanim kupiliśmy mieszkanie to rozmawialiśmy z mieszkańcami bloku przy bydgoskiej i nie narzekali, wręcz przeciwnie mówili dobrze (oczywiście nie był to cały blok a kilka osób)
byli tylko wkurzeni na bliskość nowego bloku no ale nie ma się co dziwić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ważna informacja dla wszystkich, którzy zastanawiają się na kupnem mieszkania w MAT-BUDZIE.

Nie popełnijcie tego błędu! Mieszkam od 3 lat na osiedlu Dębowym i to co się tu dzieje przekracza wszelkie możliwe normy. Duża część mieszkań nadaje się do kompletnego remontu, osiadają posadzki, pękają ściany działowe, sufity. Jest w wynik złego osuszenia terenu pod fundamentami, złego utwardzenia gruntu i braku odpowiedniego drenażu - teren jest bagienny. Poza tym nagminne są inne usterki jak przeciekanie, wilgoć, grzyb itp. Jednym słowem kompletna porażka i totalne dziadostwo....My mieszkający na osiedlu jesteśmy totalnie udupieni. MAT-BUD to dla nas synonim partactwa i cwaniactwa.

proponuje deski a nie panele

skończona łazienka, gres w kuchni, jutro wchodzą z meblami do kuchni i zostaną panele, szafa wnękowa i resztę mebli wnosić i możemy się wprowadzać :) podejrzewam że za jakieś 3-4 tyg jeszcze nam zejdzie bo drzwi i ościeżnice dopiero wtedy dojadą

witaj Aneta jak tam idziesz do przodu z urzadzaniem mieszkania niedługo pewnie sie wprowadzasz co??

tak bloki są już oddane,
a Pan/Pani sąsiedzi, mieszkacie na bydgoskiej tak?
ja mam mieszkanie na ost. piętrze i dach nie przecieka, specjalnie się cieszyłam że pada deszcz i śnieg żeby to sprawdzić, ale nic czyściutko jest
co do kafli to tak jak już pisałam u mnie jest ok, nie narzekam, kafle jak kafle, jak mi zbrzydną to wymienię :) ale to w końcu tylko balkon
a co do bloków które mają stanąć to gdzie dokładnie?
tam gdzie teraz jest takie błoto i stają samochody? czy na tej łące równoległej do ul. dąbrowskiego?
i jeśli można to skąd te informacje? mat-bud się wypiera

Wypowiedź madagaskar to prawda. Mieszkania przy Bydgoskiej budowane przez firmę żonę właściciela Waszych blokó to żenada. Grzyb, przeciekający dach, nieszczelne okna, zalewane garaże , skuwane kafle na balkonach to tylko nieliczne usterki.
Wasze budynki są już po odbiorze a ciagle coś w nich poprawiają- np. skuwają już kafle, uszczelniają okna, wszystko robione na odwal i w pośpiechu bo czas zdawania mieszkań się zbliża (już minął?).
Jak Wasze opinie?
No i też słyszeliśmy,że przed Wami mają stanąć bloki (nie jeden), ale my słyszeliśmy to samo:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

madagaskar

nam mówiono że ten budynek nie został postawiony przez mat-bud tylko przez chyba firmę brata właściciela mat-budu
mnie osobiście żaden blok obok nie będzie przeszkadzał :)
a ma go postawić mat-bud?

szkoda że nie zajrzałaś na forum szybciej :/

witam wszystkich ktorzy kupili mieszkanie w MatBudzie przy ulicy Janowskiej/Dabrowskiego, ja mieszkam w bloku przy Bydgoskiej (to ten pierwszy blok MatBudu ktory tam powstal) niestety ale nie ma Wam czego gratulowac :( ja jestem na etapie szukanie nowego mieszkania i napewno nie w tej firmie (to mieszkanie oddaje na wynajem-przynajmniej bedzie ktos kredyt spacal - a pozniej na sprzedaz) ogolnie to żenada - po roku mieszkania zaczely wychodzic pierwsze minusy a wlasciwie na pierwsza zime, piec ULRICH ktory mial tak super dzialac zawiesza sie dosc czesto i poprostu ktoregos razu "umarl" wymiana kabelka 70zl - przy czym Pan Fachowiec zaznaczyl ze jesli ta wymiana nie zaskutkuje to niestety piec mozna tylko wymienic na nowy bo nie nadaje sie to na gwarancje (bo to rzekomo z mojej winy i koszt nowego pokrywam ja) woda w lazience zimna (trzeba spuscic przynajmniej 8l aby byla ciepla (zaznaczam nie goraca) okna nie szczelne (zero pianki do uszczelnienia - kto wstawial te okna????) a oprocz tego pojawila sie wilgoc i grzyb (oprocz salonu mam poprostu wszedzie "syf "na scianach) prosze o interwencje od 2 miesiecy ale oczywiscie MatBud ma na wszystko wylane, (sa mili ale tylko przed podpisaniem umowy) oprocz tego nie wiem czy Was poinformowano ale tam bedzie jeszcze jeden blok (przed waszym na łące) takze zycze wszystkim wygranej walki z MatBudem - odnosnie transz i całej reszty problemów z mieszkaniami

Justyna zła , bo za karę pracuje .

Diablica i Aneta to może to ta pani Marzena którą poleca a zarazem reklamuje :)