mieszkania Mat Bud Rumia,ul. Dąbrowskiego

Możliwość negocjacji-ile mogą zejść z ceny? cena wyjściowa 5500zł/m2 może jest tu ktoś kto kupił tam mieszkanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: mieszkania Mat Bud Rumia,ul. Dąbrowskiego

fajno a skąd sie przenosisz do rumi bo ja z gdyni??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ok wyślę może zdążę jutro tam podskoczyć

ina podaje maila aryjczyk1981@o2.pl wyslij foty pieca z rurami wraz z parapetem wewnetrznym i plamami jak bedziesz mogła

chyba zależy co rozumiesz przez słowo zaufanie?

witam, czy ten deweloper jest godny zaufania?????

mnie najbardziej załamuje ta bliskość pomiędzy drugim budynkiem(równoległym)(mam rodzinke która mieszka już w tym powstałym) szczególnie współczuję osobom mającym mieszkania właście od wewn strony...wtedy z sasiadami z drugiego bloku na TY.
Można by sobie przeciągnąć linke i wieszać nawzajem z sąsiadem pranie...mieszkanie od zewn stronie ok, ogolnie podobaja mi sie te mieszkanka i cały budynek,patrzyłam na mieszkania u nich ale sprzed nosa zostało nam zwiniete i kupiliśmy w Redzie.

my jeszcze troche dopiero budyja koniec przyszłego roku.

aha a fotki to tak jak pisałam najszybciej w weekend

a Wy kiedy macie odebrać mieszkanie?

jestem zadowolona z ceny :)
z tego że jest miejsce parkingowe i komórka lokatorska w cenie :)
i na razie to by było na tyle, może jak się wprowadzę to napiszę co jest jeszcze dobrego
czy sąsiadów nie słychać itp oraz jak wychodzi cenowo ogrzewanie
ale to pewnie gdzieś na początku roku
na dzień dzisiejszy jestem na nich strasznie wkurzona i może dlatego nie widzę więcej pozytywów, jak ochłonę to pomyślę :)

ina a jestes z czegos zadowolona odnosnie mat buda czy same negatywy???

aha bo nasze dopiero jest w budowie dlatego tak sie rózni. wyślij mi te fotki jak zrobisz w sobote interesuja mnie te rury z piecem i parapety wewnetrzne jak wygladaja. z góry dziekuje

my nie mieliśmy takiego wyboru, może dlatego że nasze mieszkanie już stało i może już były gniazdka
a piec to urlich wandich future wa24

powiem tak nam Justyna powiedziala ze beda nas wołac jak beda gniazdka montowac elektryczne i do tv zebysmy sami zdecydowali gdzie co i jak tak samo jak grzejniki równiez wg nas zrobia gdzie bedziemy chcieli tam zrobią oraz nasza aranzacje wnetrza chodzi mi tu o zmiane scianek działowych. przynajmniej tak obiecała ale niewiem jak to w praktyce bedzie czas pokaze. nic niewiem na temat pieca jaki ma byc montowany wiec jutro do niej zadzwonie chyba ze Ty mi jakoś pomozesz jaki bedzie ten piec.

no bardzo bysmy byli wdzieczni za fotki zrób tez przy okazji własnie tego kotła z rurkami oraz okna jednego z parapetem wewnetrzny z góry bardzo Ci dziekuje. wiesz cos moze na temay wspólnoty mieszkaniowej jak to ma wygladac finansowo?? czekamy na fotki z zona.

a co do rur to może podjadę tam w weekend i zrobię fotkę to sami zobaczycie :)

drzwi zewnętrzne, nie wiem jakiej firmy, bo nie pytałam a papierów żadnych jeszcze od nich nie widziałam wizualnie są ładne ale za soldne to nie są, przy zamknięciu drzwi wychodzą chyba 2x po 3bolce i to tylko z boku a od góry i dołu zero :/
natomiast okna nie są złe, sama mam teraz w domu bardzo dobrej firmy i do tej się nie umywają, ale nie są najgorsze
co do gniazdek to jak przyszłam to już były, nikt o nic nie pytał

hmm na rurkach to ja się nie znam, ale wygląda to tak:
z góry kilka rurek później jest piec i od pieca znowu kilka rurek do podłogi, kilka to żeby nie skłamać będzie z 7 albo i więcej
w każdym razie raczej je w ściane nie wpuszczą bo jakby chcieli to by to już zrobili, najlepsze jest to że jak oglądałam mieszkanie przez zakupem to pieca jeszcze nie było i była mowa o tym że w tym miejscu będzie, o żadnych rurach ani słowa, ot cały bud-mat

to co napisałas odnosnie rur to jest przerazajace. napisz cos wiecej prosze. Jakiej firmy masz drzwi zewnetrzne i jak okna solidnie wygladaja?? sama ustałałas gdzie maja byc gniazdka itd itp??

NIE ROZUMIEM A OD CZEGO SĄ TE RURY KTÓRE IDA OD PIECA. WIEC CHYBA PRZY ODBIORZE MUSISZ POWIEDZIEC ZE MAJA BYC SCHOWANE W SCIANIE LUB TAK ZROBIONE ZEBY NIE RZUCAŁY SIE ZAMOCNO W OCZY CZYLI PRZY PODŁODZE JESLI MÓWIMY O RURACH MIEDZIANYCH DO OGRZEWANIA MIESZKANIA TAK?? WYDAJE MI SIE ZE MOZNA TO USTALAC PODCZAS BUDOWY GDZIE CHCESZ MIEC TE RURY. WSPÓLCZUJE CI ALE MYSLE ZE JEST TO DO POPRAWY.

a ja widzę że chyba ktoś z mat budu się odezwał :/
owszem piszę otwarcie o całej sytuacji, nie ukrywam jej, więc w czym zawiniłam?
w tym że mam żal i że czuję się oszukana?
słowa które padły z ust Pani Justyny brzmiały tak:" wpiszemy do umowy 31.12.2010r bo chodzi o wykończenie całej inwestycji, ale mieszkanie będzie oddane do końca sierpnia"
zapomniałam jeszcze dodać że pierwszym terminem był wrzesień, a już przy podpisywaniu umowy Pani się szeroko uśmiechnęła i powiedziała:"mieszkanie zostanie oddane w sierpniu, więc ustalamy transze max do (bodajże)5 sierpnia żeby przed oddaniem cała suma za mieszkanie była przez bank wypłacona"
zobaczymy co będziecie pisać po odbiorze mieszkania, bo jak już wspominałam, ja już swoje zobaczyłam i mam piękne prawdopodobnie tłuste plamy na ścianach, ściany wyglądające jakby ktoś zapomniał je po cekolowaniu wyszlifować, mnóstwo rurek na przedpokoju wychodzących od pieca (aż strach jak pomyślę czy da się jakoś zabudować), no ale widziałam inne mieszkania w tym budynku (drzwi były otwarte) i inni mają z tymi rurami jeszcze gorzej
masakra jakaś
nie wydaje mi się żeby nie można było tych rur jakoś w ścianie upchać a tak zajmują dobre 50cm szerokości od samej góry do dołu