mieszkania Mat Bud Rumia,ul. Dąbrowskiego

Możliwość negocjacji-ile mogą zejść z ceny? cena wyjściowa 5500zł/m2 może jest tu ktoś kto kupił tam mieszkanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: mieszkania Mat Bud Rumia,ul. Dąbrowskiego

widze ze to twoja wina kolezanko a nie mat-buda
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

z tego co piszesz to nie uważam aby MAT-BUD był winny. Umowa jak wiadomo jest wiążąca dla obu stron, także skoro termin odbioru wg. umowy wyznaczony jest na 31.12.2010 to nie widzę problemu. Co do transz to z tego co mi wiadomo można było dogadać się z Justyną podczas podpisywania umowy wstępnej, a poza tym transze dostosowane są co do etapu zaawansowania budowy. Bez obrazy ale wygląda na to, że kwestia winy jest raczej po Twojej stronie, trzeba patrzeć co się podpisuje.

PS. ja mam transze ustalone co do etapu zaawansowania budowy, a ostatnia transza przewidziana jest na 10 dni przed końcem inwestycji.

zapomniałam dodać że specjalnie transze były ustawione max do początku sierpnia, bo obiecywali odbiór na max koniec sierpnia, a teraz jak się o to upomniałam to usłyszałam "cóż, trzeba trzymać się umowy, a w umowie odbiór na 31.12.2010" stąd moje wkurzenie
dlatego właśnie pisałam że są mili tylko na początku, jak chcieli pieniądze to szybciutko się sprawili z umową, a teraz mają klientów w d.....

Kochani, niestety nie mam o co walczyć bo wg umowy odbiór jest na koniec tego roku, wiem że to co mówili to teraz mogę wcisnąć między......... niemniej uważam że ciężko im ufać i dlatego jestem zła, na dzień dzisiejszy nie zgłaszałam żadnych usterek bo nie miałam oficjalnego odbioru, mieszkanie już widziałam razem ze specjalistą i nie popuszczę ani jednej wady
a Wy dopiero zamierzacie kupić mieszkanie czy już kupiliście?
bo moje tyczy się budowy na dąbrowskiego

dziwne rzeczy widze ze sie tworza w mat budzie zenada

wiec powiedz mi szczerze jaka przyczyne podaje mat-bud ze nie oddaje do odbioru Twojego mieszkania czym sie tłumaczy i czy Justyna mówiła Ci kiedy masz sie spodziewac tego mieszkania?? Tylko Ty masz problem z odbiorem czy inni mieszkańcy juz odebrali te mieszkania?? Ja bym pojechał do nich do biura i zrobił raban z tego powodu wydaje mi sie z4e jest to nieorzeczna sytuacja którą da się rozwiazać z korzyścią dla Ciebie wiec walcz. Moze miałas jakies usterki co do mieszkania szczególów nieznam Twojej histori zwaiazanej z Twoim mieszkaniem napisz coś wiecej napewno odpisze.

uwazam ze powinni ci zwrócic troche kasy.

powiem jeszcze tak jedni chwalą mat-bud drudzy nie moze masz pecha co do tego mieszkania sam niewiem ale wspólczuje Ci naprawde. mam nadzieje ze umnie z tym mieszkaniem niebedzie lipy. jak narazie widze opinie pozytywne i negatywne ale to normalne jak u developera tak sadze wszystkim nie dogodzi tak sadze. pozdrawiam

odczucia kiepskie 1 transza przedemna wiec niewiem co zrobie z tym fantemzapłaciłem i sie dziwie przeciez w umowie jest ze oni za zwłoke oddania mieszkania płaca Tobie jak sie termin wydłuzy im z odddaniem mieszkania jak to jest u Ciebie powiedz czy zamierzają płacić?? Duzo osób jest w takiej sytuacji jak Ty??

już odpisuje :)
kupiłam to mieszkanie na kredyt, wg rozmowy z Panią Justyną i wg harmonogramu spłaty transz odbiór miał być w sierpniu, oczywiście do dziś nie mam ani telefonu z firmy mat - bud odnośnie odbioru ani samego odbioru
jestem zła bo raty muszę spłacać w całej kwocie (bo bank już dawno przelał całą sumę za mieszkanie) a mieszkania jak nie miałam tak nie mam
kupiłam mieszkanie na ul. dąbrowskiego albo janowskiej, sama nie wiem, jak ostatnio rozmawiałam z szanowną Panią Justyną to ona również jeszcze nie wiedziała jaka to będzie ulica :/
oczywiście miała do mnie dzwonić na dwa tygodnie przed odbiorem, ale nadal nie dzwoni więc jak widać odbioru w połowie listopada też nie mam się co spodziewać :/
jestem strasznie wkurzona na całą tą sytuację i dlatego się tu wyładowuje
a jak Twoje odczucia?

kuiłem ale jest w budowie a ty gdzie kupiłas?? az tak zle z odbiorem??

UWAŻAM ŻE TO NIEFAJNA FIRMA
ZAKUPIŁAM W MAT-BUDZIE MIESZKANIE CI CZEKAM NA ODBIÓR, ALE NIESTETY JESTEM STRASZNIE NIEZADOWOLONA ZE WSPÓŁPRACY,
PANI KTÓRA OBSŁUGUJE KLIENTÓW POTRAFI BYĆ MIŁA TYLKO PRZED PODPISANIEM UMOWY A PÓŹNIEJ MA WE WSZYSTKO WYLANE, CIĘŻKO SIĘ COKOLWIEK DOWIEDZIEĆ, A TERMIN ODDANIA BUDYNKU JEST PRZEKŁADANY Z TYGODNIA NA TYDZIEŃ
POZA TYM NIESTETY PO OBEJRZENIU MIESZKANIA ZAUWAŻYŁAM PLAMY NA ŚCIANACH ORAZ NIERÓWNOŚCI
JEST KTOŚ KTO RÓWNIEŻ KUPIŁ TAM MIESZKANIE?
PROSZĘ O OPINIĘ

odpowiedź była do osoby , która napisała , że kupiła mieszkanko na Subisława od firmy Semeko, a tam był cmentarz ewangelicki. Czytaj dokładnie posty a później wyzywaj kogoś od idiotów.

kupilismy na łakach aleja dębowa dopiero sie buduje tam niemam cmentarza idiotko

i jak się mieszka w mieszkanku przy Subisława, które wybudowane zostało na starym cmentarzu. Nie straszy tam przypadkiem???

ALEJA DĘBOWA

jesli masz w umowie kwestie vatu to ją zapłacisz to logiczne nie przejmuj sie to tylko 1% niema co płakac i tak satanie mieszkania itd itp. troche badz powazniejszy to co pisze tak jest w umowie ja podpisałem i nie narzekam

tez kupujesz tam mieszkanie jak tak to w którym budynku??

to jeszcze nie jest sprecyzowane do konca ale podobno deweloper to pokryje tymi garażami

A co z podwyżką Vatu, czy trzeba będzie więcej płacić, bo ponoć w umowie jest taki aneks, że wrazie podwyżki płacisz Ty.

teraz od listopada ma być płatny garaż podziemny dodatkowo i wzrośnie cena sprzedazy