mieszkania Mat Bud Rumia,ul. Dąbrowskiego

Możliwość negocjacji-ile mogą zejść z ceny? cena wyjściowa 5500zł/m2 może jest tu ktoś kto kupił tam mieszkanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: mieszkania Mat Bud Rumia,ul. Dąbrowskiego

Aneta to opłaty tak zle nie wygladaja ale zapewne za prad wiecej bedzie teraz wychodziło za to za gaz mniej a zima odwróci sie sytuacja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

60m2 a aktu oczywiście jeszcze nie ma :D ale liczyłam się z tym że nie ma co liczyć na obietnice mat-budu

a jak sprawa z aktem not. dostałaś już?

Aneta przypomnij jaki masz metraż?

za gaz mieliśmy 450zł ale to za okres kiedy nie mieszkaliśmy, czyli nie używaliśmy ciepłej wody
za prąd dostaliśmy 100zł ale też tylko kilka dni wtedy mieszkaliśmy, więc większość prądu poszło w remoncie

a ile Ci średnio rachunek za gaz wychodzi i prąd bo zapewne maCie wszystko na prąd tak jak i my bedziemy mieli??

teraz z wodą 190zł miałam + gaz( co 3 miesiące) + prąd (co 2 miesiące)

wiec ile czynsz miesieczny wynosi??

nie wiem jak to było robione, ale dopiero od podajże kwietnia mamy w czynszu wodę :)
czynsz się składa:
sprzątanie klatki
wywóz śmieci
opłata zarządcy
woda
i chyba to tyle
więc czynsz był niższy bo reszta to opłaty stałe a teraz dodatkowo płacę za zużyta wodę to raczej normalne :)
więc ogólnie opłaty niższe bo gaz będzie mniejszy za obecne miesiące, ale sam czynsz jako czynsz jest wyższy :)
co do sklepów to akurat siedzę w domu dlatego tak mi się to rzuca teraz w oczy
a teren w okół budynku chyba tak zostanie, zrobili tylko teren między blokami a reszta chyba nie należy do mat-budu

woda dochodzi?? No ale wtedy miesliście ogrzewanie a teraz niema ogrzewania wiec czemu czynsz coraz drozszy?? Byłem widziałem wasz blok z bliska uwazam ze partery sa za niskie kazdy złodziej wejdzie do mieszkania infrastruktura wokół bloku jak tak patrzałem to zostawia wiele do zyczenia sadziłem ze bedzie czarnoziemia ładna trawja a tak piach złoty lezy. Odnośnie sklepów to przeciez nie musisz robic tam zakupów mozesz gdzie indziej po drodze z pracy do domu. Tak sie troche dziwie ze w sklepach śmierdzi może zmien sklepy na inne.

nie są niższe,bo nie przyszedł na razie inny za gaz, a czynsz z kolei co miesiąc wyższy bo teraz woda dochodzi :)
a mieszka się średnio, nie ze względu na blok, ale jego położenie, niby sklepów sporo ale nędzne, warzywniak drogi, mięsny wygląda jakby ciągle stare jedzenie w nim było, w delikatesach śmierdzi, więc strasznie utrudnia mi to życie, bo muszę raz w tygodniu do większych zajeżdżać żeby normalne zakupy zrobić
no ale cóż może się przyzwyczaję :)

Cześć Aneta i jak sie mieszka na sowim zadowolona?? teraz pwnie mniejsze macie opłaty miesieczne prawda??

tyle że u nas okradli tylko te piwnice gdzie były rowery

jak nie ma ,jak jest:)wypełniłem. a jeśli chodzi o włamania, to u nas na bydgoskiej, też były prawie zaraz jak się wprowadziliśmy. okradli niemal wszystkie piwnice. zabierali nawet drobne pierdoły wiec to chyba jakieś szczyle liczący na to ,że nowowprowadający się trzymają cenne rzeczy w piwnicach

Weszłam na podana stronę ale tam nie ma żadnej ankiety.

uważaj na plamy na suficie. nas pan Grzegorz zapewniał przy odbiorze,że owszem były nieszczelniści przy kominach, ale zostały naprawione. Byliśmy głupi i mu uwierzyliśmy. Później po każdym większym deszczu pojawiały się zacieki albo w łazience przy kominie albo w kuchni

witam kupiłam mieszkanie kilka lat temu. Ostrzegam sprawdzajcie wszystko przed podpisaniem umowy, bo jeśli będziecie mieć jakiekolwiek uwagi zapisane i podpisane przez pana G w protokole, to i tak nie doczekacie się ich naprawy. Z przeciekającym dachem walczyliśmy 2 lata. Uważajcie na źle wykończone podjazdy do garaży, przeciekający dach i brak stelaży w konstrukcji dachu, co skutkuje pęknięciami na suficie. Dodatkowo po dwóch sezonach fugi na balkonie już nie ma, a płytki same odpadają.

Witam,
piszę licencjata na temat "czym kierują się klienci kupując mieszkanie". Jeżeli chciał by ktoś poświęcić 2min na wypełnienie ankiety będe wdzięczny :)
http://www.ebadania.pl

Re: akt not.

nie mam pojęcia, ale rozważe ich notariusza

Re: akt not.

dzięki, a wiesz może ile wyniesie notariusz?bierzecie ich notariusza?