mieszkanie - Kolendrowa - pytanie

Witam, szukamy mieszkania do kupna w Gdyni (Karwiny, Dąbrowa), oglądaliśmy ładne mieszkanie na sprzedaż przy ul. Kolendrowej (chyba 7). To jest SM Na Wzgórzu. Problemem jest wygląd zewnętrzny, elewacja budynku (i kilku innych obok) - odstraszająca: szare płyty, jakby w kwadratach, poklejone czymś na spojeniach. Elewacja starego typu po prostu. Czy wiecie może, jak to jest w praktyce w tych blokach - są jakieś mankamenty, np. jest zimno, wychodzą jakieś rzeczy na ścianach (grzyb?). Są ta wysokie czynsze - ponad 800 zł. Natomiast, samo mieszkanie jest dość zachęcające.

Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkałem na Kolendrowej 7 klatka C ponad 16 lat, stan budynku z zewnątrz to tak naprawdę zasługa spółdzielni i mieszkańców którzy nie potrafią się zorganizować i pewnych spraw załatwić.

Dziękuję za odpowiedź. Chodzi mi bardziej o to, jak się ma stan wizualny budynku do faktycznych mankamentów w mieszkaniu: zaciski, grzyb itp. Dziękuję za odpowiedź

Czyli chodzi mi o kwestie praktyczne bardziej niż estetyczne (wizualnie widać, że dramat).

Witaj nie wiem jak dziś, ale generalnie nie przypominam sobie by u mnie czy u sąsiadów problem z grzybem , raz zdarzyły zacienki bo sąsiadowi wylała pralka ale wystarczyło zostawić i pomalować.
Generalnie pamiętam że mieszkanie było Ciepłe i słoneczne, szczególnie pokoje wychodzące na Miłkową.
Uważam, że mieszkanie na kolendrowej to bardzo dobra lokalizacja, szczególnie dla rodziny .

No tak, ale czynsz 800 zł w bloku który wygląda gorzej niż źle? Ja wiem, metraż duży, ale mimo wszystko.

Czynsze na Dąbrowie są chyba raczej wszędzie wysokie :/
Kupiłam właśnie mieszkanie 63 m i czynsz zimą bedę miała 782 zl.

Niestety ale tak jest. Dąbrowa jest bardzo dobrą dzielnicą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Nowa Dąbrowa (8 odpowiedzi)

Ze względu na lokalizację nowo powstającego osiedla przyszli mieszkańcy Nowej Dąbrowy będą mogli...