2 dni w Nowym Jorku

Temat dostępny też na forum: 2 dni w Nowym Jorku
Opinie do filmu: 2 dni w Nowym Jorku.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nadużycie i żenada...

"Kontynuacja DWÓCH DNI W PARYŻU", "Woody Allen na obcasach" - te hasła reklamujące owe "dzieło" autorskie Julie Delpy (scenariusz, reżyseria, muzyka) mają tyle wspólnego z rzeczywistością, co stwierdzenie, iż Trabant był rozwinięciem koncepcji luksusowego modelu Mercedesa... To zwykłe NADUŻYCIE marketingowe. Podobnie jak próba wykreowania tego filmu na komedię - patrząc na wysiłki aktorskie bohaterów i wykrzykiwane przez nich dialogi poczułem się zmęczony, a do głowy przyszło mi raczej słowo "dramat" w sensie potocznym. Sposób przedstawienia francuskiej rodziny głównej bohaterki (Marion - J. Delpy) - można odnieść wrażenie, że Francja to jakiś egzotyczny, dziki kraj - był raczej w stylu Borata. Choć nie jestem zwolennikiem humoru w stylu tego ostatniego, to nawet przygody Borata bywały zabawniejsze. ŻENADA, szkoda czasu i pieniędzy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepsze sceny tego filmu są w jego reklamie... potem nuda i dziadostwo...

niestety najlepsze sceny tego filmu sa w jego reklamie... sam film jest nudny, wcale nie jest komedia, dowcipy wysilone, Francuzi pokazani jak mieszkancy III Swiata... czyli dzicz, perypetie glownej bohaterki wyssane z palca i dla przecietnego widza w Polsce czy Europie niezrozumiale... Za darmo to mozna by jeszcze obejrzec dla zabicia czasu, ale wydawac pieniadze na ten kiepski film to naprawde zly pomysl... Szkoda.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Najlepsze sceny tego filmu są w jego reklamie... potem nuda i dziadostwo...

Też dałem się nabrać na szumną reklamę! To ordynarne "nabijanie w butelkę" widzów. W przypadku tak rażącego rozdźwięku między tym, co obiecuje reklama dystrybutora i tym, co faktycznie się okazuje w czasie seansu kina powinny zwracać za bilety - może powstrzymałoby to dystrybutorów przed takim "przeginaniem" w reklamach, a same reklamy sprowadziłoby do poziomu bliższego rzeczywistości!!! Jak sądzicie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoda czasu i pieniędzy

Niestety film okazał się cieńką produkcją, początek - kilka zabawnych tekstów a reszta nudna.Do tego stopnia że zaczęłam obawiac się ze niebawem zasnę( przeszkadzały mi hałaśliwe pyskówki z ekranu wcale nie zabawne.Reklamy poprzedzające film wzbudziły większe zainteresowanie.Żałuje że wybrałam się na ten film a można było w ciekawszy sposób spędzic sobotni wieczór. Generalnie ODRADZAM !

zapamietajcie na przyszłość

reżyseria Julie Delpy scenariusz Julie Delpy, lepiej w tym czasie podłubac w nosie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zapamietajcie na przyszłość

Fakt!!! Pożytku i satysfakcji byłoby więcej. To dowodzi, że nie każdy rodzi się dobrym scenarzystą i/lub reżyserem, a tylko mu lub - jak tutaj - jej (J. Delpy) tak się wydaje :-/ Ten film=zmarnowany wieczór. Szczerze odradzam

DZIEKUJE BARDZO ZA WIARYGODNA OPINIE.

DOBRZE, ZE PRZECZYTALEM RECENZJE, BO JUZ NALOZYLEM BUTY. PODOBNIE PRZEJECHALEM SIE NA "MROCZNYCH CIENIACH".

roman poluński

Gniot gniot gniot gniot gniot gniot odajcie mi kase wy łobuzy nie co za gniot

Re: roman poluński

Ocena 6* ??? To chyba żart. Nie potrafię sobie wyobrazić za co można byłoby przyznać choć 1*. Może za oprawę muzyczną? Tak, chyba tylko za to - ona jedna nie drażniła... Co do reszty, to NO COMMENT (przez litość dla tzw. twórców)

Brak słów

Tak beznadziejnego filmu jeszcze w życiu nie widziałam. Bywają filmy nudne, nie mówiące nic ciekawego, ale to to - to pewnego rodzaju dziwo - głupi tak, że opadają ręce, biust i spódnica. Lubię W. Allena, ale za próbę porównania tego czegoś do jego filmów, powinien ich oskarżyć o zniesławienie. A oprócz tego powinni się obrazić Francuzi, za kretyński swój portret.

Re: Brak słów

bo reżyserem nie jest W.ALLEN - TANI CHWYT REKLAMOWY... FILM BEEEEEZZZZNADZIIIEJJJJNYYYYYYYY!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Brak słów

Im szybciej ten film zniknie z ekranów kin, tym lepiej dla tych wszystkich, którzy jeszcze nie zdążyli się nabrać na fałszywe reklamy!!!!

Ludzie, uwierzcie zapisanym tu opiniom i zachowajcie lepiej czas i kasę na coś ciekawszego, bo to wyjątkowy chłam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie prawda

film jest uroczy, dla wrażliwców, pełen ciepłego humoru i ciekawej czułej obserwacji ludzi, może troche śmiesznych i zagubionych ale przynajmiej myślących. Kudła
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: nie prawda

Chyba nie o tym samym "uroczym" filmie piszesz!!! Spójrz na pozostałe opinie - wszystkie zgodnie wskazują, że to qpa, z czym zgadzam się w 200% Brrr, chcę o nim jak najszybciej zapomnieć... na zawsze!

Jeśli ktoś ma nadmiar czasu...

to może pójśc do kina i spędzić tam czas oglądając być może jednak coś innego. Film jest nudnawy, żarty typu kolacznego. Może ze dwa momenty lepsze, ale generalnie reklamowanie twórczości J. Delpy jako "Allena na obcasach" jest mocno, bardzo mocno przesadzone - nie ten polot ani dowcip ani autoironia. Reżyser chciałaby wzorować się na Allenie, ale w istocie...chciałaby. Film jest słaby pod wieloma względami. Sugerowana nota: 2
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

stracony wieczór

Stracony czas. Rozumiem, że wakacje, że sezon ogórkowy jednak ten film to kategoria C. Marne żarty, kiepska gra, scenariusz może być zabawny dla kategorii młodzież młodsza, choć dla nich ten film nie jest dozwolony (od 15 l.). I słusznie, nie można ryzykować skrzywienia filmowych gustów. Zatem co zrobić z takim kukułczym jajem? Omijać szerokim łukiem.

DNO! Kicz na maxa!!!

w połowie zasnąłem na filmie

Inne tematy z forum

Rambo: Pierwsza krew (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Rambo: Pierwsza krew . Przeczytaj o filmie.

Ostatnia sesja w Paryżu (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Ostatnia sesja w Paryżu . Przeczytaj o filmie.

Maryja. Matka Papieża (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Maryja. Matka Papieża . Przeczytaj o filmie.