80 milionów

Temat dostępny też na forum: 80 milionów
Opinie do filmu: 80 milionów.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie pójdę obejrzec bo

... policzyłam; w ciągu 2 min 20 sek zwiastuna padło 16 niecenzuralnych słów; czyli takie właśnie słowo wpada w ucho dbiorcy częściej niż raz na 10 sekund.
Rozumiem, że trzeba obrzydzic paskudnych czerwonych, pokazac, że ci stojący po słusznej stronie działali w śmiertelnym stresie i trzeba zastosowac odpowiednie środki artystyczne, żeby oddac atmosferę. Ale obawiam się, że w tym przypadku, to tylko epatowanie widza chamstwem i pospolitością. A pierwotnym pomysłem na ten film może byc po prostu zużyty już do nieprzyzwoitości wątek napadu na bank, tyle że osadzony we wzniosłych czasach, rzeczywiście chwalebnej wali z idiotycznym ustrojem, która jest naszym powodem do dumy, powszechnie uznawaną świętościa. Ale to jeszcze nie powód, aby przed każdym filmidłem zahaczającym o realia godnej podziwu walki z komuną klękac na kolana i biec na film z patriotycznego porywu.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 15

idz na epoka lodowcowa

powinien sie spodobać.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

:)

Malgorzato..widac, ze nie ogladalas filmu. Nie pisz jednak co myslisz o filmie, bo trafiasz kula w plot. Myslisz, ze owczesna milicja przeklinala "o motyla noga"? Ja mysle, ze nie;) Byla chamska, brutalna i o tym jest m.in. ten film. Widzialam probe reklamowania go jako komedie z wartka akcja i fajna muzyka. Nic bardziej mylnego. Ogladajac tamtych ludzi i tamte czasu od razu nabiera sie szacunku za to co robili. Za odwage, wiare w wolna Polske. Dzisiejsza mlodziez tego nie zrozumie. Moga wyjsc z domu o 2 w nocy, kupic kilkadziesiat rodzajow makaronu, sa wolni, wszystko moga. Wtedy ludzie mieli inne priorytety. Tamte czasu juz nie wroca. Mam na mysli zachowanie ludzi majacy wiare, jakis cel. Warto isc zobaczyc, zastanowic sie nad tamtymi i obecnymi czasami. Tylko absolutnie nie nastawiajcie sie na komedie. Film po prostu przedstawia historie z tamtych lat. Czasem o zabarwieniu humorystycznym, ale to na pewno nie komedia.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

:(

Zgadzam się z opinią ca. Małgorzato nie wydaje się opinii o filmie którego się nie widziało. Poza tym nie jest to historia napadu na bank. Fakty są takie, że tuż przed ogłoszeniem stanu wojennego, młodzi działacze Solidarności zorganizowali brawurową akcję wyprowadzenia z wrocławskiego banku 80 milionów związkowych pieniędzy w obawie przed zablokowaniem konta przez UB.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bardzo dobry film

jestem pod wrażeniem, bardzo dobrze zrobiony i ciekawy film.Polecam!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam!

Świetnie zrobiony film o smutnych czasach reżimu, bez zadęcia i patosu, z dużą dozą humoru
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

film ok. Szczególne brawa dla Sobczaka :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

po raz pierwszy miałam ochote wyjśc z kina podczas trwania filmy,wynudziłam sie strasznie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: re re kum kum

Całe szczęście TVN juz zaciera łapki i kręci drugą część Listów do M. Na tym na pewno się nie wynudzisz, bo to rozrywka dostosowana do Twojego poziomu intelektualnego
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: re re kum kum

co ma piernik do wiatraka - tu się nie mówi o "listach do M"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po co tyle przekleństw?

Ja rozumiem, że to język mówiony, realny ale troche uszy więdną.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

film bez rewelacji, ogólnie nie polecam...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

BABYKINO?

i to jest seans na którym mają być małe dzieci (babykino)???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

polecam!

Właśnie wróciłam z kina i jestem zachwycona tym filmem! Polecam wszystkim!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

do Pani Natalii

która chyba nie rozumie co to jest Babykino. Babykino nie wyświetla filmów dla dzieci, tylko umożliwia rodzicom niemowlaków obejrzenie filmu w kinie w sytuacji, gdy nie mają z kim zostawić dziecka. Jak to się mówi, głupich nie sieją.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: 80 milionów

Bardzo dobry film. polecam! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziwne pory wyswietlania

We wszystkich kinach Trojmiasta film jest wyswietlany albo w porze porankow (12,13) albo kina nocnego (21 i pozniej).
Ale i tak sie wybiore.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

80 milionów

Bardzo dobry film. polecam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

80 Milionów Wspaniały Film realia tamtych czasów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Projekt Hail Mary (9 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Projekt Hail Mary . Przeczytaj o filmie.

Miłość, która zostaje (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Miłość, która zostaje . Przeczytaj o filmie.

Skarbek (9 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Skarbek . Przeczytaj o filmie.