APEL DO NOWYCH MIESZKAŃCÓW OSIEDLA !

Przyszli mieszkańcy zanim odbierzecie klucze i sfinalizujecie do końca płatności zobligujcie developera, aby na waszym odcinku utwardził Wam drogę. Na chwilę obecną na drodze znajduje się gruz pobudowlany i kilka wywrotek piachu co w suche dni kurzy się niesamowicie a w mokre robi się niezłe błocko.
Przyjedźcie sprawdźcie, jeśli nic nie zrobicie ciężar utwardzania spadnie na Was. Co oznacza dodatkowe koszty, bądź problem z dojazdem do domu, bądź brakiem możliwości dojechania szamba. Jest to jedyny czas, aby wyegzekwować jakąkolwiek poprawę jakości ( jeśli o takiej w ogóle możemy mówić, patrząc na wcześniejsze posty ) drogi dojazdowej.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: APEL DO NOWYCH MIESZKAŃCÓW OSIEDLA !

Czemu to jest z tagiem Niedźwiednik ? ^_^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przepraszam tag umieszczony został pomyłkowo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to powinno dotyczyc wszystkich mieszkancow nie tylko tej ulicy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam się, że apel jak najbardziej dotyczy wszystkich nowych mieszkańców. Rozumiem szczęście, podekscytowanie momentem odebrania kluczy, ale trochę zdrowego rozsądku również się przyda. Warto o tym pomyśleć, patrząc na jakość dróg osiedlowych, brak reakcji gminy, developer się wzbogaca, a na końcu zostają mieszkańcy z dziurami w drogach.....i za chwilę "odczują" i oni i ich samochody czego dotyczy ten apel......
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tego co wiem tam drogi wcale nie było. Teraz jest. Czemu jak Ty sie tam budowałeś nie zrobiłeś drogi? Czemu niby deweloperzy w Baninie mają robić drogi a ludzie budujący się sami w tym nie uczestniczyć? Budując swój dom cegły pojedyńczo nosiłeś? cięzki sprzęt nie jeździł? Teraz masz drogę, której nie było i wymagasz od jednej osoby aby sie tym zajęłą? wszyscy mieszkańcy korżystają teraz z tego przejazdu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Drogę na budowę swojego domu utwardzilem sam bo kierowcy nie chcieli marnować czasu. Dziś deweloper ,,biznesman'' doprowadził tę drogę do ruiny a skargi na gminę nic nie pomagają taki to kraj.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odechciewa się wchodzić na to forum. Każdy kolejny, nowy wątek kończy się durnymi komentarzami. Ludzie ogarnijcie się i więcej empatii życzę.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na tym forum można być pewnym tylko jednego - cokolwiek się napisze znajdzie się sfrustrowany hejter czy troll i wyżyje swoje frustracje, nie ważne jak, byle po kimś pojechać jak po łysej kobyle :( Każdy powód jest dobry...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drogi Kolego lub Koleżanko ? Baniniak ?
Nie wiem w jakiej formie się zwracać do Ciebie !
Droga - najważniejsza treść naszej egzyntecji. Deweloper niszczył, niszczy i będzie niszczył nawet to czego nie było ( drogi ) ALE TO ON DEWELEPER JEST ODPOWIEDZIALNY ZA TOTALNE ZNISZCZENIE DROGI, a nie TEN INDYWIDUALN Y BUDOWNICZY. DLA KOGO TO PISZESZ ? Czy TO TY jesteś DEWELOPEREM - modne słowo - A TO TYLKO "BUDOWLANIEC"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pozwolę się odnieść do Twojego postu, tak jak już uczynili to inni uczestnicy tego apelu. Budując własny dom byłem zmuszony utwardzić dojazd do budowy, więc swój wkład włożyłem w drogę, mieszkając kilka lat kilkukrotnie partycypowałem w kosztach jej naprawy, bądź wyrównania , mój apel potraktuj jako dobrą przestrogę co Cię czeka w przyszłości, a nie jako atak. Niestety to co zostało wykonane przez obecnych mieszkańców jest ewidentnie niszczone przez nowych developerów, a prowizorki typu gruz pobudowlany, piach są naprawdę ŻENUJĄCE - dzień , dwa dni deszczu i toniesz w błocie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdzie kupujecie mięso? (23 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...

Krzyki ul. Zlota (3 odpowiedzi)

słuchajcie, średnio co dwa tygodnie w weekendy dochodzą krzyki z ul. Złotej. Taka ślepa uliczka,...