Agent celny

-od kilku miesięcy szukam pracy w tym zawodzie,mam 50 lat i kilkunastoletnie doświadczenie w tym zawodzie ale nie mam już złudzeń że facet w tym wieku może już w tym kraju zostać rencistą albo wyjechać za robotą bo u nas w tym wieku to emeryt.Zastanawiam się gdzie jest ta "zielona wyspa",chyba napiszę do Tuska bo jakoś nie mogę znaleźć.Pozdrawiam wszystkich.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Agent celny

Skoro masz 50 lat to domniemam, że za komuny walczyłeś o to by w Polsce nastał wolny rynek. A skoro tak, to teraz spijaj to co uważyłeś. Mówi Ci to 28 latek :] (również bezrobotny).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Agent celny

widzę przyjacielu że nie masz zielonego pojęcia o tym o co walczyli ludzie w latach osiemdziesiątych,poczytaj sobie trochę historii ,poznaj postulaty strajkowe a nie wypisuj bzdur.Nikt nie walczył o to co teraz w Polsce się dzieje bo to dziewiętnastowieczny kapitalizm i wyzysk.Ludzie domagali się chleba i pracy-ot co.Nikt nie chciał aby ówcześni I sekretarze PZPR w zakładach ich klika przejeli zakłady za grosze i dziś są Prezesami i z komuchów stali się biznesmenami.Oczywiście nie wszyscy ale było ich wielu,a związkowcy z tamtej Solidarności też się nieźle ustawili/nie wszyscy oczywiście/No a tacy jak my dziś są nikim,na dzisiejszym rynku pracy oczywiście.Jakbym miał Twoje lata już by mnie tu nie było w tym kraju.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Stres w pracy (38 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (5 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...