BEAUTYCAM

BEAUTYCAM. Czy ktoś wie coś o firmie? Ktoś pracował? Można zaufać (proszą o skan dowodu).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: BEAUTYCAM

Nigdy, przenigdy nie wysyłaj skanu dowodu! Powiedz, że ten dokument okażesz przy podpisaniu umowy o pracę.
Zobaczysz, że nikt się nie odezwie, bo to ściema.
Dasz skan, możesz sobie narobić kłopotów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak to jest z firmami, z którymi umowy podpisuje się na odległość? Rekrutantka powiedziała, że swoja siedzibę maja w Szczecinie i powinnam wysłać wypełnioną umowę w 2 kopiach, a jedną odeślą do mnie. Czy to jest w ogóle normalna procedura w takich wypadkach? Czy można zawierać umowę na odległość?

Pytanie poważne - czy zdajesz sobie sprawę jaka to praca, czy jesteś zwyczajnie.....blondynką?

tak wiem na czym polega praca. ale wydaje mi sie, że ta firma moze być oszustwem i dopytuje się o opinie. O to czy ktoś w ogóle miał z ta firma doczynienia. W internecie znalazłam tylko 3 opinie na jej temat, a to zadziwiająco mało.

No, skoro wiesz..

Moim zdaniem pracodawca, który każe sobie wydrukować umowę i wysłać ją razem ze skanem dowodu jest nieco "niepoważny".
Sam skan dowodu może przysporzyć kłopotów. Dane osobowe, adresowe, pesel...ciekaw jestem, czy na podstawie tego ktoś może wziąć na Ciebie jakąś pożyczkę.

Poczytaj trochę tutaj - http://forumprawne.org/prawo-karne/57984-skan-dowodu-osobistego-oszustwo.html

dzięki :)

Powodzenia.

To ta firma http://www.beautycam.pl/opracy.html ?
Eeee... na pewno chcesz tak pracować? Serio, serio?
Nie wysyłaj skanu dowodu.
W żadnym wypadku!
Najpierw niech Cie umówią z przedstawicielem jakimś, umowę pokażą czy coś;)

umowe wysłali mailem. To normalne czy nie ?

według maps google pod adresem AL. Papieża Jana Pawła II 50 w Szczecinie, czyli tam gdzie mieści się podobno firma Beautycam wskazuje lokal, w którym swoją siedzibę ma Open Capital, doradztwo finansowe. Niemniej jednak fotka jest z września 2011 roku, mogło się co nieco zmienić od tamtego czasu. Ale ja bym była ostrożna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe, że pod tym samym NIPem jest też biuro rachunkowe..

http://www.baza-firm.com.pl/biura-rachunkowe-doradztwo-podatkowe/szczecin/biuro-rachunkowe-ewa-gu%C5%82a/pl/257999.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Abstrahując od atrakcyjności tej pracy, jak dla mnie wszelkie takie umowy/zlecenia na odległość są podejrzane.
Oczywiście możesz ryzykować.
Ale jak dla mnie to ryzyko.
Za dużo ujawniasz, a za mało masz realnej gwarancji, że wszystko będzie dobrze ze strony potencjalnego elektronicznego pracodawcy. Bo nie spotkasz ani jego, ani nikogo z biura "na żywo".

Inne tematy z forum

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...