Bolesne miesiaczki

Jakie macie sposoby na radzenie sobie z tymi dolegliwosciami?, bo juz niedlugo mnie to czeka i az sie boje, bo od 2 miesiecy cos sie u mnei zmienilo w organizmie, przez pierwsze 3 dni jestem totalnie wylaczona z zycia, nie wiem co sie stalo :(?, ostatnio spotkalam sie z reklama buscopnu, ale zupelnie tego leku nie znam, wiec sama nie chce probowac, czy ktos moze slyszal cos na ten temat?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Bolesne miesiaczki

2 ibupromy co 8 godzin i żyję ;)

znam ten problem, z tym że ja się tak męczę - uuuh -od lat! ból brzucha, promieniujący na plecy i nerki, mocny na tyle że zwykłe leki nie pomagają, ból głowy, nudności, ból piersi... co z tym wszystkim zrobić? doraźnie polecam jak wspomniała "nusia85" tabsy przeciwbolowe (tylko z umiarem!!) + rozkurczowe typu NoSpa, bo jakoś funkcjonować jednak trzeba. musisz odszukać swój sposób na ulgę - może ciepły termofor, herbatka rozluźniająca,rumiankowa, czy malinowa-gdzieś słyszałam że działa:), położyć się, nie przemęczać się w te dni itp itd pełen relax:D

ale myślę że co najważniejsze - warto iść do lekarza - i przebadać się. kontrolnie. u mnie okazało się że takie dolegliwości nie mają podloża w złym funkcjonowaniu, czy wadach narządów rozrodczych, ale pamiętajcie że tak może być! i znam takie "przypadki" :( myślę że w pierwszej kolejności należy wykluczyć tą ewentualność. a potem szukać sposobu na odprężenie...nic więcej poradzić nie umiem. trzymajcie się kobitki!

Hm, ale mnie nastraszylas, byc moze to dobrze, w koncu zmoblilizuje sie, aby zrobic badania kontrolne, a na razie kupilam zestaw roznych herbatek na pocieszenie :)

Też mi się wydaję że jeśli ból jest bardzo uciążliwy to warto by się przejść do lekarza, bo musi być jakaś przyczyna że aż tak boli.

tez tak miałam. po latach okazalo się, że to endometrioza... warta się przebadać

Mi na bolesne miesiączki pomogły brzuszki :)

No a jakie badania się robi, żeby zdiagnozować endometriozę???

badanie ginekologiczne i usg

Jezeli lekarz nie stwierdzi u Ciebie zadnych problemow zdrowotnych to proponuje sprobowac buscopan. Naprawde dobry w tego typu sprawach

ja np. podczas miesiączek mdlałam wymiotowałam ogólnie padałam w ciągu kilku godzin :( jak tylko widzialam że leci np. w szkole to od razu uciekałam do domu,.Kiedyś dwa razy mi się zadżyło ze nie dojechałam autobusem do domu bo musiałam szybko wyskoczyć na wcześniejszym przestanku i wymiotowałam za nim a ludzie patrzyli na mnie jak na jaką ćpunkę albo nie wiem co za dziwactwo ;/ i nie byłam w stanie dojść do domu i musiałam czekać pół godziny na następny autobus. Poszłam do ginekologa aby mi coś zapisała czy doradziła na co ona że po ciąży mi przejdzie czyli 9lat co miesiąc mdlałąm i rzygałąm jak kot bo nie zachodziłam w ciążę :) a moja koleżanka np. miała takie same problemy i jej ta ginekolog zapisała zastrzyki i jak tylko zaczynał się okres to szybko jechała na zastrzyk i było spoko

w końcu zaszłam w ciążę w wieku 21lat i co.... pierwszy rok ok a teraz znów umieram ale już nie mdleje i nie wymiotuje ale muszę leżeć w łóżku bo nie jestę do niczego zdolna :(

i bądź kobietą ;/ zawsze mówiłam że faceci mają lepiej ni9e mają co miesiąć okresu i nie trzeba słuchać: "ojej znowu..."
nie bolą ich cycki
nie muszą nosić dziecka przez 9miesięcy
nie mają migreny
a tak w ogóle to też was strasznie bolą jajniki w 14dniu (szczycie) czy ja jeste jakas nadwrażliwiona?

Asiu, współczuję... trzymaj się babeczko, ale moim zdaniem powinnaś iść do innego ginekologa, albo najlepiej do kilku innych i porównać ich diagnozy. Bo to co przechodzisz nie jest naturalne, ale nie można opierać się na "wyroku" jednego lekarza i po prostu się tak męczyć żyjąc z takimi dolegliwościami, bo " jest pani kobietą, tak jest i już". Lekarz to też człowiek i czasem (albo hmm częściej :-/ ) się myli, albo co gorsza nie wgłębia się w problemy pacjenta ignorując je.

Wlasnie przeczytalam Wasze komentarze, obiecuje, ze juz wiecej nie bede narzekac na swoje bole. Na szczescie moje dolegliwoscie nie sa tak dokuczliwe jak u Asia0907 i ostatnio troszke zelzaly. A swoja droga przetestowalam buscopan, na mnie podzialal juz po pierwszej tabletce, ale ta moja meisiaczka tym razem byla lagodniejsza. A jak na Was dziala?
Asia0907, ja mysle, ze powinnas isc na konsultacje do innego lekarza, przeciez nie mozesz byc na kilka dni w miesiacu wylaczona totalnie z zycia. Moze powinnas wspomoc sie nawet leczeniem hormonalnym, pewnie nalezysz do grona osob wrazliwych na bol, ale z pewnoscia mozna to zlagodzic. Nie wierze, ze musi tak byc i tyle, choc tak mowia Tobie specjalisci. Trzymaj sie dzielnie i walcz o swoje :)

Asia ja miałam podobnie i przez jakiś czas brałam bardzo silny środek, ale miał silne działanie uboczne i nie mogłam prowadzić samochodu :( Teraz używam Buscopanu, ale staram się go brać zawsze przed wystąpieniem bardzo silnych objawów. U mnie @ występuje regularnie i dzięki temu udaje mi się mocno złagodzić przykre dolegliwości. Trzymaj się dzielnie Kobietko i idź na konsultacje do innego lekarza!

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Hiszpańska mucha czy to działa? (9 odpowiedzi)

Witam, ostatnio zamówiłem kropelki hiszpańska mucha żeby jeszcze bardziej polepszyć życie...

powiększanie penisa tabletkami czy jest realne ? (3 odpowiedzi)

Szybkie pytanie i na temat. Czy realne jest powiększenie penisa tabletkami ?. Koledzy z siłowni...