Ergnomia

Idę na stogach sobie do plaży i jedzie dwóch młodych nastolatków na tanich góralach 'hipermarketowych', już dawno w sklepach takich nie ma i jeden mówi: 'pie...do.. nie pedałuje już', widziałem że siódelka mają za nisko i to bardzo - stopa w dolnej pozycji prawie 90st. A sam mam dolegliwość: w prawej nodze boli mnie przodostopie i skraj najmniejszego palca- odcisk. Jeżdżę na zwykłych platformowych pedałach, spd odstawiłem po wypadku - zerwanie więzadeł, zbyt dużo kosztowało mnie czasu leczenie.. i w ogóle już nie to kolano, interwałów robić nie można ze względu na chrząstkę. Nie wiem ten ból przodostopia raczej nie od butów, bo mam też luźniejsze i to samo.
Siodelko mam prawidłowo ustawione.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Ergnomia

może udałbyś się do jakiegoś fizjoterapeuty?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

przykro "nam" z powodu Twoich dolegliwości ale o co Ci konkretnie chodzi z tym postem?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do fizjoterpeuty ale rozumiem że na NFZ? Bo nie mam teraz tak żeby 90zł lekką ręką wydać bo bezrobotny szukający pracy jestem.
Chodzi mi z tą dolegliwością że mnie przód prawej stopy boli a właściwie to co jest zaraz przed największym paluchem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Myślałeś o tym, żeby lżej zasznurować buty? Mi to pomogło na różne bóle w stopie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

"to co jest zaraz przed największym paluchem" raczej za, bo przed to u mnie już nic nie ma ? A jeśli za, to podagra zlokalizowana w stawie śródstopno-paliczkowym dużego palca u nogi . Jest to typ dny moczanowej. Może trwać nawet 2030 lat, zanim ujawni się ostrym napadem. Zaczyna się przeważnie nagle, bez żadnych sygnałów. Atak może być spowodowany niedużym urazem, spożyciem dużego posiłku lub alkoholu, stresem, zabiegiem chirurgicznym, zmęczeniem, infekcją, zatorem tętniczym. Pierwszym objawem jest silny ból jednego lub wielu stawów, często zaczynający się w nocy, nasilający się i trudny do zniesienia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

2030 lat!?!... no to kolega dbig widać ma sporego pecha...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

spacyjka i przecineczek zniknęłi jakośik tajemniczo :(

powinno być:

20, 30 lat
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miał tu kolega racje, lżejsze sznurowanie obuwia pomogło:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdzie kupić rower? (26 odpowiedzi)

Cześć! Szukam jakiegoś sklepy w Trójmieście, gdzie mógłbym kupić dobry rower po niewygórowanej...