In vitro do skutku w 2011

Witam,
chcemy z mężem podejść do tego programu ale czytałam wiele opinii o poprzedniej edycji, ze sie nie opłaca - normalne podejście do in vitro tańsze niż w programie. Oprócz zryczłtowanej kwoty bardzo dużo kosztów dodatkowych. Jeśli ktoś może sie wypowiedzieć na ten temat z własnego doświadczenia to bardzo proszę, bo sama nie wiem co mam robić.
Nata
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: In vitro do skutku w 2011

My zdecydowaliśmy się podejść do programu i jesteśmy w trakcie przygotowań do pierwszej procedury. Owszem ryczałt to nie wszystko, co trzeba opłacić. Po pierwszej wizycie kwalifikacyjnej koszt badań do wykonania obojga partnerów to około 3000zł (chyba, że macie ważne wyniki badań wykonanych w Invicta). Większość z tych badań robi się tylko raz. Potem jeszcze koszty badań przygotowania do znieczulenia (wizyta 100zł + badania około 100zł). Koszt szczepienia przeciwko żółtaczce około 250zł. No i oczywiście koszty wizyt przed rozpoczęciem stymulacji, każda 100zł. Potem hormony, kolejny koszt około 2000zł. Kosztów jest wiele, jednak jeżeli zakwalifikujecie się do jednej z niższych grup, koszt nie jest wyższy niż w standardowym in vitro. Trzeba tylko trzymać kciuki, aby za pierwszym razem się udało, w tedy koszty programu spadają do 9600zł.

Jeżeli masz jakiś pytania, chętnie się podzielę tym, co wiem.

Myślałam, że nikt sie już nie odezwie - dziękuję.

Piszesz, że przy pierwszej udanej próbie koszty spadaja do 9600zł ja czytałam, że do 6300zł - oczywiście plus koszty dodatkowe.
Ponadto znajoma miała in vitro poza programem i całość włącznie z wizytami wyniosła ją 13000zł. A w tym programie nawet przy 1grupie jest to niemożliwe a z tego co czytałam to kwalifikacja do pierwszej grupy graniczy z cudem. Jeśli możesz to napisz proszę na jakim etapie jesteś teraz i czy jesteś zadowolona z Invicty? I kto Cię prowadzi? I jeśli podliczasz koszty to ile do tej pory wyniosły?

Nata

Masz rację, 6300zł... Jesteśmy na etapie przygotowania do stymulacji. Niestety nie wszystko poszło od początku jak należy. Invicta wprowadziła nowy lek Synarel (do stosowania donosowo, jak krople na katar), do stosowania zamiast Gonapeptylu (w zastrzykach) i niestety nie zadziałał. Więc stymulacja opóźniona o tydzień i 500zł większy koszt (leki 300zł, wizyta 100zł i badania 97zł). Niespodzianki więc niestety są i z tym trzeba się liczyć. Mam nadzieję, że dalej pójdzie sprawniej.

Ogólnie koszt do tej pory (jeszcze bez leków do stymulacji) to około 17000zł. Całość wyjdzie pewnie około 20000zł, więc nie jest tanio. Prowadzi nas dr Stencel i jak na razie jesteśmy zadowoleni z jego podejścia.

Jeżeli chodzi o kwalifikacje do grup, to wartość fragmentacji DNA plemników na poziomie 20% to granica dla II grupy. Innymi kryteriami są poziom AMH (ja mam 3) i obecna / przebyta endometrioza, którą niestety mam,

pozdrawiam

czyli rozumiem, że jesteście w drugiej grupie?

My mamy wizytę w środę więc zobaczę jak nas zakwalifikują (fragm.DNA - 7% i AMH 2) ale jestem po poronieniu w zeszłym roku i ciąży pozamacicznej w tym roku, myślę, że to będzie miało znaczenie.

Mam nadzieję, że Wam sie uda za pierwszym razem - wiem jak to jest gdy się pragnie dzieciątka więc mocno trzymam kciuki.

Pozdrawiam

Wyniki macie dobre, więc chociaż jeden plus. O wcześniejsze ciąże również pytają, więc na pewno będzie miło to znaczenie. Trzymam kciuki. Oby jak najniższa grupa ;) Daj znać jak poszło

Niestety - IIIgrupa :(
powodem jest poronienie i wiek takze nie podejdziemy do programu tylko poza nim.
Napisz jak Ty się czujesz po zastrzykach?

To szkoda. A tak właściwie to może wyjdziecie na tym lepiej...

Po zastrzykach wszystko jak na razie ok. Jutro kolejna wizyta, więc dowiem się jak reaguję na zastrzyki. Trzeba przywyknąć do kłucia się co rano...

Kiedy zaczynacie?

Witaj!

Próbowaliśmy jeszcze naturalnie ale niestety :( podchodzimy na przełomie października/listopada.
A jak tam u Ciebie?

Niestety pierwsze podejście nieudane. Nie doszliśmy nawet do stymulacji. Nie działa na mnie Gonapeptyl... Jesteśmy w trakcie drugiego podejścia. Obecnie ponownie próba z Gonapeptylem. Mam nadzieję, że tym razem będzie udana. Koniec stymulacji na początku listopada.

Kurde, bardzo mi przykro, bardzo....
ale skoro mówisz, że Gonapeptyl na Ciebie nie działa, to dlaczego znowu to samo? czy będzie zwiększona dawka? czy nie ma innego leku, żeby nie ryzykować?

a czy sama procedura jest bolesna i czy przyjmowanie niezbędnych hormonów powoduje znaczne tycie?

http://www.kregoslup.polbox.pl/pages/kosc_ogonowa.htm
Jeśli masz z tym problem i tego nie naprawisz to nic z waszych starań nie będzie i wydacie kupę kasy na nic. 58 351 15 38 - tu może dowiesz się czegoś więcej i może pomóc.

popieram;)

Witam,
Również z mężem chcieliśmy dostać się do programu, niestety zakwalifikowali nas do 3 grupy, koszty nas troszkę przerosły... (19600 opłata za program + 3000 badania - wykonane tylko w invikcie + koszt leków).
Koleżanka powiedziała mi o podobnym programie w invimedzie w Gdyni "in vitro z sukcesem". Jesteśmy już po kwalifikacji. Koszty są zdecydowanie niższe. Jedna opłata ryczałtowa 11500 + 700 badania - akceptują wyniki z innych klinik + koszt leków.
Zamin się zdecydujesz sprawdź program "in vitro z sukcesem".
Powodzenia,

Moja siostra robiła in vitro za pierwszy razem im się udało. Wam tez na pewno sie uda POWODZENIA.
http://postlinknews.com/457news.php

czesc olu.czy maszmoze jakiegos maila?ja wlasnie sie zapisalam z partnerem do tego programu w gdyni i strasznie zalezy mi na szczegolach?jestesmy przed wizyta kwalifikacyjna...i strasznie sie stresuje.moj email to kingawysocka@tlen.pl prosze o kontakt

Inne tematy z forum

Szukam seksuologa, problemy ze wzwodem (3 odpowiedzi)

Witam . Prosze o poważne odpowiedzi.Mam problemy z erekcją. Szukam dobrego seksuologa ,...

Mój mężczyzna ma problemy ze wzwodem (6 odpowiedzi)

Mam pytanie. Mianowicie mój mężczyzna ma od jakiegos czasu problemy ze wzwodem. Ogólnie nie chce...

Mały penis we wzwodzie (7 odpowiedzi)

Mam 22 lata i pewien kompleks spowodowany niewielkimi rozmiarami mojego członka. Chodzi o to, że...