Klub Włóczykijów

Temat dostępny też na forum: Klub Włóczykijów
Opinie do filmu: Klub Włóczykijów.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetny film,

jak dawne dobre filmy, tylko uwspółcześniony i nakręcony obecnie dostępnymi środkami, rewelacyjna muzyka. Takich filmów dawno w Polsce nie kręcono, warto iść do kina i to zobaczyć, stare dobre kino, film nakręcono na podstawie powieści dla młodzieży Niziurskiego, polecam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam gorąco

Bardzo dobre kino familijne dla całej rodziny! Warka akcja, dobra muzyka, pościgi, tajemnica rodzinna, tropienie skarbu i miłość ... to i wiele innych elementów w jednym filmie. Nie brak również gagów zrozumiałych tylko dla Polaka. Do tego dobra obsada i nie jest się rozczarowanym.
Nasz 5 latek śmiał się głośno, podobnie 10 latka. Mi i mężowi film bardzo się podobał.
Polecam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Twórcom udało się złapać idealną równowagę pomiędzy klimatami PRL-u a nowoczesnym kinem przygodowym. Mamy Policję, żywcem wyjętą z anegdotek o Milicjantach, "Chłopców Radarowców" w tle, Cypriana z jego gruchotem, Muzeum Techniki w PKiN i, ogólnie, obraz rodem ze slajdów ORWO Chrom. Z drugiej strony nie wyszedł z tego skansen ani Bareja, co byłoby niestrawne dla młodego widza.

Zarówno ja, stary koń i fan Niziurskiego, jak i moje dzieciaki, 7 i 9 lat, wyszliśmy z kina bardzo zadowoleni. :)

Mam nadzieję, że ktoś kiedyś postanowi reaktywować u nas sci-fi i nakręci "Tajemniczego Nieznajomego z Zoo" z równie dobrym efektem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetne!

Naprawdę polecam film, nie ma przemocy, humor dla dorosłych i dla dzieci, przypominają się czasy własnego dzieciństwa. A nowe pokolenie oczarowane - dużo emocji, piszczenia, śmiechu, powtarzania fraz. I ten klimat przygody, poszukiwania skarbu - nasze dzieciństwo i nasze marzenia ;) Cały film zlatuje tak szybko, że człowiek nawet nie zauważa. Dawno nie widziałem czegoś tak dobrego. Więcej takich filmów!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam

Polecam serdecznie. I mogą 9 letnia Corka i ja- jej tata (40- ka OMC) swietnie sie bawilismy.
Warta akcja , i miłe wspomnienie wakacyjnych przygód !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

beznadzieja

Wporównaniu z książką baaardzooo ubogo.Czy aktorzy nie umiejją już normalnie mówić tylko drą ryja, jakby byli obdzierani ze skóry? Wersja w stylu sitcomów disneya, brakowoało tylko sztucznych śmiechów. Jak dla mnie dno... szkoda, bo książka jest genialna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Okropne

Film okropny daje1/10nie radze!

Lipa

Filmy z karolakiem juz mnie nie interesuja...

Inne tematy z forum

Ostatnia sesja w Paryżu (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Ostatnia sesja w Paryżu . Przeczytaj o filmie.

Dobry chłopiec (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dobry chłopiec . Przeczytaj o filmie.

Drama (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Drama . Przeczytaj o filmie.