Kółko przerzutki

szukam i szukam, i widzę że do przerzutek 9s i 10s to najtaniej ceny zaczynają się od 30-40zł/szt.
standardowe do przerzutek typu acera/alivio są tanie, ale za grube.
macie jakieś pomysł by nie bulić minimum 60zł za regeneracje przerzutki?! Toż to tylko dwa małe kółeczka, nawet nie wymagam łożysk maszynowych, kawałem plastiku + tulejka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kółko przerzutki

kółka BBB na allegro 33zł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zwykłe bez grupowe kółeczka shimano które chodzą po 8-10zł podejdą nawet do XX. Działają bez problemu - sprawdzone

gdzie dostać?

Może i podejdą ale jakość zmiany biegów pozostawia wiele do życzenia - sprawdzone :)

To tak jak kupić mercedesa a jak się zepsuje to włożyć skrzynie biegów od lanosa:D:D taniej!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie zauważyłem żeby jakoś się zmieniła. Działa tak samo płynnie, cicho i szybko. Nawet w głębokim błocie. Wolę nawet co zawody rozbierać i czyścić niż wydawać kupe kasy na coś takiego. Poza tym według mnie te tanie kółeczka wolniej się ścierają niż XTR czy XX
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja kupuje na Wysepce
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

czyli w najgorszym sklepie w trójmieście
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

W czym jest najgorszy, to puste słowa nie poparte faktami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie potrafią wycentrować nawet kół, trzy razy latałem z reklamacją do nich, w końcu okazało się ze kase oddali hehe pojechałem do innego serwisu to się śmieli z nich jak opowiedziałem im o akcjach z nimi, i że nie jestem pierwszą osobą, także czy to zbieg okoliczności, nie sądzę, płace i chce mieć dobrze zrobione a nie na odpierdziel w 5 minut, a zęby się z nimio dogadać to trzeba mieć nerwy ze stali, po prostu katastrofa co oni tam wyczyniają z klientami, a powinno im zależeć na klientach chyba? spieprzyli mi również manetki, chciałem tylko żeby odpowietrzyli hamulce, chyba nawet nie zlali płynu tylko nowym zalali gdzie doszła reakcja łańcuchowa i zaczął mi dymek lecieć z manetki, tak jak by się paliło, niestety tu musiałem kupić za swoją kasę manetki bo jak to udowodnić że to ich wina :-( pewnie myśleli że unich będę kupować :D a tu się mylili :-) w gruncie rzeczy nie polecam tego serwisu jeśli komuś zależy na sprzęcie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

serwis a towar to co innego, czyli twierdzisz że produkt X kupiony tam będzie gorszy niż ten sam X np u zarąbistej konkurencji? :D
gadamy o kołeczkach, nie o serwisie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

najgorszy serwis nie znaczy najgorszy sklep. Nie zebym ich bronił ale dobrych, sklepów serwisów poprostu nie ma. Wszyscy mają mniej lub bardziej za uszami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

mnie to tam rybka, wyraziłem swoja opinie, a co kto zrobi to jego sprawa, scot chciał potwierdzenia to je opisałem :-) ja mam na uwadze dwa dobre serwisy w których robią bardzo dobrze, ale nie zdradzę ich zęby nie robić reklamy :-) pozdrawiam i niech moc będzie z wami :D

no niestety tak to jest! kawałek plastiku warty 2,-, a żądają kupę kasy. mnie udało się kupić oryginalne do XT za 50,- czyli tyle co nowa kompletna Acera.
recepty na tanie obejście nie mam, ja szukam okazji ale na półśrodki się nie piszę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Spróbuj zeszlifować po obu stronach pilnikiem albo papierem ściernym. Dziś trzeba kombinować bo każdy chce zarobić a nie dać zarobić.. Taka polityka shimano i nie tylko, niby innowacje, ale wprowadzić bajery dla 'jeleni' co lubią wypas żeby bulić jak z nowymi autami nic samemu nie można, przerośnięte elektroniką a guano psuje się bardziej jak stare!
Czemu nie produkuje się napędów 6-7 rzędowych z wyższych półek a nawet odchodzi się od ich produkcji?
Szersza koronka, szerszy łańcuch - więcej materiału mniej podatne na zużycie tym bardziej jeżeli będzie to wyższa grupa - wykonanie i materiał bardziej zaawansowane.
Już za dużo oczywistych rzeczy napisałem- czekam na obrzucanie błotem..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja osobiście kupię shimanowskie kółka, bo nie ma sensu przepłacać. Za 50zł to już powinny być łożyskowane. Jak tu kolega wspomniał, że są nieco grubsze i to można zeszlifować. I słusznie po co przepłacać na zwykłe kółka plastykowe

no niestety marketing rzadzi ;-)
sprobuj na chainreaction poszperac, wydaje mi sie ze produkuja jeszcze takie rzeczy w wysokiej jakosci.

ja też używam napędu 8 rzędowego,bo dla mnie jest prawie niezniszczalny,mam klamkomanetki starego xtr-a m-900,zaje....ie mocny łańcuch hg-91 ,biegi wchodzą aż miło i nic nie zamierzam zmieniać

genialny pomysł ze szlifowaniem, chwila roboty, kilka pomiarów suwmiarką i kółeczko identyczne jak pod 9s XT.
Cena kółeczka 3zł/szt :)

Ciekawe, gdzie kupisz kółeczko za 3 zł

kupiłem już 6szt, w sklepie na Wrocławskiej w Gdyni, więcej nie mieli.
Masz na allegro za grosze właśnie te grubsze, trzeba spiłować do 1mm po każdej stronie i myka idealnie.

Inne tematy z forum

Gdzie kupić rower? (26 odpowiedzi)

Cześć! Szukam jakiegoś sklepy w Trójmieście, gdzie mógłbym kupić dobry rower po niewygórowanej...