Kupno roweru.

Witam serdecznie,
oglądam rowery na allegro (z powodu braku czasu żeby pojechać do sklepu) i w ko wpadł mi ten rower.
Z tym że ja się niezbyt znam na osprzęcie.
Czy ktoś może skomentować ten rower? czy cena jest adekwatna do sprzętu?
dzięki za odp,
pozdrawiam : )

Link do aukcji.
http://allegro.pl/item1159106582_kands_1300_sh_alivio_sr_suntour_dostawa_w_24h.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kupno roweru.

Rower może być, ale jak już go kupisz koniecznie zawieź go do profesjonalnego serwisu niech Ci go poskładają i dokręcą każdą śrubkę porządnie. Zapłacisz stówe ale bedzie pewność że nic nie odpadnie.

... do czego ma być ten rower ??? jaką jazdę preferujesz ??

jazda po mieście i po dróżkach polnych, typu trasa w otominie nad jeziorem itp.
jak już kupić to sprzęt nie byle jaki ; ]

... generalnie to szału nie ma w tym rowerku ale jak preferujesz jazdę rekraacyjną to powinnaś być zadowolona - stosunek jakości do ceny jest zadawalający... a co do stwierdzenia "... jak już kupić sprzęt to nie byle jaki ..." hmmm ja kupiłem unibike fusion i po 45 dniach wymieniłem na osprzęt pełnej grupy deore ( klamkomanetki , korba , kaseta , przerzutki , łańcuch ) oraz amortyzator na manitou drake do tego pedały i buty spd razem jakieś 2700 + cena podstawy ( rower ) 1300 - do tego pierdamony typu oświetlenie , licznik , błotniki razem wyszło 4500 i zastanawiam się w przyszłym sezonie nad ramą ( jakieś 3000 ) , kołami i wymianą hamulców ( 1200 ) ... więc jak sama widzisz rozpiętość cenowa jest ooooogromna - trzeba zachować zdrowy rozssądek - czemu ja wymieniłem : bo znudziło mi się śmigać po mieście i jeżdżę po lasach w trudnym terenie i w ciągu nst 40 dni nastukałem ponad 1000km :-) - nie wiem czy Ci ułatwiłem :-) ... Pozdrawiam... reasumując - do wypadów stricte rekraacyjnych podany przez Ciebie będzie ok - tylko dobierz rozmiar ramy do swojego wzrostu... Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

...nie xtr-y napędzają rowery... ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też zamierzam kupić nowy rower i mój wybór padł na Kross Crow Preria (zastanawiałam się też nad Unibike Viper) rower szosowy, w miarę lekki, można przerobić go na trekkingowy po dodaniu bagażnika, oświetlenia i błotnika.

Podaję linka:
http://allegro.pl/item1185262316_kross_crow_preria_damski_40_taniej_wawa.html

Jak za taką cenę wydaje się być całkiem całkiem, jednak w dwóch sklepach rowerowych które odwiedziłam nie mieli tego modelu, zamierzam szukać dalej. Pozostaje tylko dobór odpowiedniej ramy, gdyż mam 183 cm wzrostu i waham się między 19' a 21' wolałabym usiąść, przejechać się i dobrać odpowiedni rozmiar niż kupować w ciemno na allegro.
Miło widziane wszelkie uwagi i sugestie na temat modelu Preria lub jakiegoś innego z podobną ceną i sprzętem :)

Mada, uważaj on ma przeżutki zamiast przerzutek ;))

pozdr.

Jak jesteś lekka to rower może się sprawdzi. jak ważysz ze 120 Kg to na pewno szybko go zajeździsz. Widać, że ma dość miękki napęd... ale ze 2-4 lata powinien wytrzymać.