Mandat SKM

Cześć, szukam porady. Jechałam dziś SKM i o 8:29 kupiłam bilet na aplikacji Skycash ważny od 8:33. Niestety pomyliłam się i zamiast kupić bilet relacji Wyścigi-Wrzeszcz, kupiłam odwrotnie, bilet relacji Wrzeszcz-Wyścigi. Czy ktoś kiedyś był w takiej sytuacji, czy jest sens się odwoływać? Uważam, że ten mandat jest niesprawiedliwy, bo za bilet zapłaciłam i oczywistym jest, że w tak krótkim odstępie czasu nie mogłam jechać nigdzie indziej. HELP
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mandat JEST sprawiedliwy, bo nie miałaś ważnego biletu na przejazd, przez własną pomyłkę.
Odwoływać się oczywiście możesz, wskazując, że bezsensem byłoby kupowanie biletu, którego nie zdążysz wykorzystać.
I możesz liczyć wyłącznie na zdrowy rozsądek i dobrą wolę przewoźnika - bo prawo jest po jego stronie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wprawdzie to twój błąd ale argumenty masz słuszne. Odwołaj się, jest szansa na pozytywne rozpatrzenie.

W takich sytuacjach najlepiej jest nie przyjmować mandatu (który w rozumieniu prawa nie jest mandatem karnym tylko opłata administracyjną) Eee...niewazne;) po prostu poproś o anulowanie mandatu argument jest sensowny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mysle, ze masz 50/50 szans na to, ze ci to uznają :D Oczywiście Twoja wina, no ale moooooooże.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

dlatego lepiej sobie kupic bilet za pare zeta papierkowy - dziala w obu kierunkach.

A dla urzedasow nie miej litosci bo od nich zadnej litosci nie zaznasz!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Grajdołki (108 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

Pierniki jako forma promocji (3 odpowiedzi)

Przychodzę z tematem pierników. Myślicie, że to dobry pomysł na promocję? Podrzućcie od razu...