Muszę przestrzec przed usługami biura Tyszkiewicz Nieruchomości, które świadomie wprowadza swoich klientów w błąd. Biuro reklamuje się jako największe na Pomorzu, zaznacza w materiałach informacyjnych, że kupujący lub wynajmujący nie płaci u nich prowizji. Obejrzałem mieszkanie przez nich sprzedawane, porozumieliśmy się do ceny. Następnego dnia, w momencie podpisywania umowy przedwstępnej, została mi podrzucona faktura, bo okazało się, że to co uznałem we wcześniej podpisanym oświadczeniu za zaznaczenie rubryki 0% Klient nie płaci prowizji było informacją, że jednak biuro chce pobrać ode mnie prowizję . Dodam, że podczas podpisywania oświadczenia nawet nie otrzymałem jego kopii.
Podczas spotkania w dyrektor biura, panią Magdaleną Cebulą, dowiedziałem się, że nie jest to błąd, a standardowa praktyka biura Tyszkiewicz Nieruchomości. Biuro obecnie straszy mnie sądem, bo chce wyegzekwować prowizję, w ogóle nie zważając na to czy umowa została ostatecznie sfinalizowana czy nie! Każdy, kto chce rozpocząć współpracę z tym biurem, powinien mieć to na względzie.