Najniższa płaca

Atrakcyjne wynagrodzenie, w rozumowaniu pracodawców, to takie, które pozwoli nam ledwo ciągnąć koniec z końcem. Aby nie być w żadnym wypadku gołosłownym- podsumujmy. W przypadku wielu obecnych pracodawców to minimalne wynagrodzenie, na rękę około 1150 złotych.

348 zł- w moim przypadku to oplata za czynsz.

120 zł- średnie wydatki miesięczne na energię elektryczną.

100-200 zł- koszt biletu miesięcznego do pracy, jeśli ktoś jeździ także kolejka z Gdańska do Gdyni, to musi liczyć 200 zł jako bilet na dwóch organizatorów ( jeśli jesteś ochroniarzem z grupą inwalidzką to podziel ten koszt przez dwa )

30 zł- opłata miesięczna za gaz.

60 zł- koszt chleba na miesiąc, nie każdy dużo je, więc kwotę należy podzielić przez dwa.

90 zł- coś do chleba- mowa tutaj o wędlinach ( na ser nas nie stać), koszt około 3 zł dziennie, pod warunkiem że zjemy 5 plasterków na śniadanie i 5 plasterków na kolacje ( nie zapominajmy że na obiad nas nie stać)

60-90 zł- OPCJONALNA kwota jaką należy zapłacić za internet, ale nie trzeba jej wliczać do naszych kosztów, gdyż i tak żyjemy jak biedacy, a biedacy nie mogą mieć dobrze w życiu.

Kwota nam się zamknęła w 848 złotych, zostaje nam 302 złote na życie. Jedziemy dalej.

Jako że nie samymi wędlinami człowiek żyje, potrzeba nam także witamin.
Witamina C wystarczy, koszt dwóch cytryn to 1,97 zł ( sam dziś sprawdzałem).
Innymi słowy codzienny zapas witaminy C jakże niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu uszczupli nasz jakże wypchany powietrzem portfel o 24 zł.

Zapomnijmy o mydle w płynie- mydło bambino, podaruj sobie odrobinę luksusu.

Módlmy się tylko o to, aby nasze chińskie buty z supermarketu za 30 złotych się nie rozwaliły, więc albo płacisz 30 zł, albo dygasz do lumpeksu po jakieś używane, dolicz sobie koszt iluś tam złotych jeśli dostaniesz grzyba.

Reasumując, koszt takich trzewików to około 30-40 złotych.

Masz komórkę na pre paid ( każdy bezrobotny ma!), dolicz sobie 30 zł miesięcznie.

Podsumowując : 302-24-30=248 złotych ( butów nie wliczam, jeśli akurat się tobie rozwaliły to sorry ale musisz dopisać)

Jako ludzie z najniższego szczebla nie chodzimy do kina, teatru, restauracji, kupujemy ciuchy w lumpeksach, ale jeśli lubisz kino, a twoja kobieta lubi jak się za nią płaci, 50 zł za kino z kanapkami i herbatą w termosie powinno wystarczyć.

Przybory higieniczne- papier toaletowy, 80 gr. sztuka x15=12 zł

Pasta do zębów- 5 zł
Szczoteczka do zębów- 3 zł z kiosku
Proszek do prania- 30 zł
Płyn do płukania- 7 zł

Łącznie kwota przyborów higienicznych i pielęgnacyjnych zamyka nam się w 57 złotych.

Czyli: 248 50 zł ( kino) 57 zł = 141 złotych

Niech będzie, na mieszkanie 2 pokojowe uzbierasz po 100 latach J
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Najniższa płaca

no wlasnie, a trzeba wziasc pod uwage, ze przy tuch zarobkach to raczej czlowiek nie ma wlasnego mieszkania, bo co maja powiedziec mlodzi ludzie? chca pracowac, a zarabiaja 1150 na reke, rodzice kaza sie mwyprowadzic co dalej? jak wyzyc za takie pieniadze?!! nie dawno przez to tez przechodzilam, na szczescie siedze za granica i czesto odwiedzam to forum i az krew sie we mnie gotuje!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie no rewelacja :) zarabiam trochę więcej, bo 1980 zł, ale mam co nieco kredytów także miesięcznie wychodzę na ZERO. Mam 26 lat i też liczę na kroplę szczęscia, napotkania umierającej babci,która ofiaruje mi swoje mieszkanie pachnące naftaliną.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

To znajdźcie lepiej płatne prace. W Polsce na dnie łańcucha pokarmowego ludzie ledwo wiążą koniec z końcem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

to daj namiary,na pewno każdy chętnie zmieni
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Heh a ja jeszcze do tego wynajmuję. Zyję z przyzwyczajenia:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...