Ogromny Stand-up

Temat dostępny też na forum: Ogromny Stand-up
Legendy stand-upu dla imigrantów wystąpią dla Ciebie w Pub G10: Pasha Rodevich, Siergiej Nowikow i Żenia Awdejuk.Привет, ГданьскДля Вас выступят легенды мигрантской стендап-комедииПаша Родевич стендап-комик с богатым 9-летним опытом выступлений. За его плечами участие в комедийных шоу по всему СНГ и во многих странах Европы, а также съёмки в самых популярных интернет- и телепроектах.Сергей ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szczyty bezczelności.

Choć nie powinnam się dziwić: wpisują się w klimaty funkcjonowania ukrnacji we wszystkich krajach, dokąd ich naniosło.

Ja akurat ten bełkot w języku pochodzącym od innego, ale bardzo zanieczyszczonym (nie móc się zdecydować, jakich znaków używać i mieszać języki, to jak w żargonie prostactwa a nie w języku, i wstyd dla nacji), zrozumiem. Ale nie muszę. A mam prawo wiedzieć, co się publikuje i po jakiemu w mojej i naszej ojczyźnie.

Ale do rzeczy. Taka forma publikacji na pewno popada pod jakieś artykuły. Zgłaszamy obcojęzyczne wyziewy? A może się umawiają na ostrzelanie naszego kraju, tak jak Donbasu, lub jak na pójście z widłami na sąsiadów?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mili państwo, wyjaśnię moje zbulwersowanie,

otóż w godzinach porannych w dniu 25 kwietna, w anonsie o tym stand- upie, czy czym tam wtedy, nie występowało ani jedno polskie słowo w alfabecie łacińskim, włączając nagłówek, podtytuł, hasła reklamowe.
Wszystko było w ukraińskiej karykaturze cyrylicy.

Podlega to co najmniej pod artykuł 15 Ustawy o języku polskim i przepisy o dyskryminacji ze względu na narodowość, gdzie jesteśmy my, gospodarze którzy przyjęli ukr..., dyskryminowani.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i proszę, można dodać

podstawowe przynajmniej dane w języku kraju publikacji. Zdaje mi się też, że mamy tu już czysty język rosyjski, co na pewno sprzyja tłumaczeniu.
Tym bardziej podejrzane się staje, co w tej publikacji było wcześniej, skoro pospiesznie trzeba ją było zmienić.
Do redakcji apeluje o uważność w pilnowaniu litery prawa. Publikacje to nie miejsce szyfrowania przekazów, krycia treści, dyskryminowania Polaków i Polek ze względu na narodowość i używanie języka polskiego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Polska - Bośnia i Hercegowina (10 odpowiedzi)

4 kwietnia 2025 roku na stadionie Polsat Plus Arena Gdańsk odbędzie się spotkanie reprezentacji...

XTB KSW 107 (10 odpowiedzi)

Wyczekiwane zderzenie na szczycie wagi ciężkiej KSW zbliża się wielkimi krokami. Podczas gali XTB...

Największa sesja jogi i uważności (4 odpowiedzi)

Wielkie Otwarcie wakacyjnego sezonu praktykowania jogi i uważności w niedzielę, 29 czerwca!...