Re: Ostrozniej!!
Drogi zekker
Pierwsze słyszę,żeby 8 - letnie dziecko umiejące jeżdzić na rowerze,używające kasku i jeżdżące przepisowo potrzebowało karty rowerowej,żeby przejechać ścieżką rowerową z Sopotu do Brzeżna.Jestem pewna,że Straż Miejska wlepiałaby mandat za mandatem,gdyby tak było.Poza tym mylisz się:ścieżki rowerowe służą również do rekreacji,nie tylko do komunikacji.Do lasu jeżdzimy,owszem,ale czasem również lubimy pojeżdzić nad morzem i chcielibyśmy,aby był to kulturalny przejazd,a nie walka z pseudo - rowerzystami.
Do innych
Oczywiście,że wiem,że prawdziwy rowerzysta nie jeżdzi ścieżką dla rowerów - dlatego napisałam w cudzysłowie i z przekąsem.Tych prawdziwych oprócz umiejętności można tez poznać po kulturze.Znam wielu rowerzystów z pasja i zamiłowaniem i żaden nie powie do kobiety z dzieckiem na rowerze"sp...dalaj z tym bachorem,tu jeżdżą prawdziwi rowerzyści"A taką właśnie wypowiedż niedawno usłyszałam i dlatego piszę.Tych prawdziwych podziwiam(chciałabym do nich dołączyć,ale kondycja nie ta),ci pseudo mnie wkurzają,bo stwarzają zagrożenie.I tyle.
0
0