POTRZEBNA KREW

kochani 4 letnia chora na bialaczke Wikusia potrzebuje krwi.3 czerwca 10- 14 w baninie będzie podstawiony krwiobus.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: POTRZEBNA KREW

jaka grupa?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszystko jedno. Jeżeli oddajesz z przeznaczeniem dla kogoś, to wtedy bank krwi wymienia na właściwą grupę. Przynajmniej do niedawna tak było ale nie jestem pewien, czy się nie pozmieniało.

nadal tak jest. tylko trzeba wiedzieć na kogo wypisane ma być to przeznaczenie. A póki co tego nie wiemy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Będzie stal krwiobud i on będzie specjalnie dla Wikusi

Proszę mi powiedzieć czy osoba która ma niedoczynność tarczycy uregulowana eutyroxem , moze być dawcą? Jesli tak, to oczywiście przyjdę w sobotę!!!

Niestety przy Hashimoto nie można oddawać krwi

:( dziekuję za wiadomość.

a przy sarkoidozie?

Sprawdź tutaj https://krwiodawcy.org/dyskwalifikacje

Może się przyda informacja https://www.youtube.com/watch?v=R-yzmO3Rpxk

Wiktoria Markowska PESEL: 11290806041
Uniwersyteckie Centrum Kliniczne w Gdańsku
ul. Dębinki 7
Oddział Chemioterapii i Onkologii Dziecięcej

jeszcze przydałaby się informacja gdzie będzie stał ten krwiobus.

Ktoś wie?

Przy Strazy pozarnej.

podnoszę

i co z tego że krew potrzebna, ambulans do poboru krwi miał być do 14. Byłem o 13 i dowiedziałem się że nie mogę oddac krwi bo jest za dużo oczekujących i ja się przed 14 nie zmieszczę. Czy oni nie powinni stać do ostatniego klienta?
może ja jakiś dziwny jestem ale co wakacje krzyk, że krwi brakuje a tu pracują tylko do 14. Pozdrawiam
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez jestem oburzona,mąż był po 13 nie przyjęto go ,bo już kończyli ,przecież to miała być krew dla chorej na białaczkę dziewczynki i komu tu zależy na pomocy .Nie dość że godziny takie , że trzeba sie było z pracy zwalniać ,to jeszcze nie chcą krwi!!!!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zle kliknelam. Zgadzam sie z opinia.

lekarz i wolontariusze tłumaczyli dlaczego nie będą już przyjmować. Chętnych było bardzo dużo a krwiobud może stać tylko 4 godz bo na tyle wystarczy agregatora w lodówkach do prawidłowego przechowywania krwi. Zawsze tak jest.
Spokojnie nic straconego - można podjechać do akademii na Dębinki i tam oddać. Należy się dzień wolny od pracy, także nie powinno być problemu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

na pewno była jakaś logiczna przyczyna. Najgorsze co może być to się zrazić do takich akcji
jeśli naprawdę chcecie pomóc, krew oddać możecie w każdym punkcie do tego stworzonym. Nie trzeba czekać aż krwiobus podjedzie pod dom

Witam.. I mam pytanko..wie ktoś do kiedy zbierana jest krew? Bo dopiero mogę oddać 20-go czerwca.. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam:)

I dla wszystkich zainteresowanych.. oddając krew należy się dzień wolny z pracy..trzeba tylko powiadomić pracodawcę, że tego,i tego dnia oddajemy krew..jedziemy np. do Kartuz,Gdańska,czy też Gdyni..pracodawca nie moze odmowic,ewentualnie wyznaczyc dzien,w ktorym mozemy oddac krew..i trzeba pamietac,aby wypisali zaswiadczenie,ze danego bnia oddalismy krew..I nie trzeba zwalniać się z pracy itp..pozdrawiam:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A moźe da się zrobic taką akcje z jedną z naszych przychodni, krwiobus -zbyteczny , moźna np . pobierać przez cały np. tydzień w godzinach pracy przychodni. Wszyscy i ci mocno zapracowani a chetni -zdąźą, unikniemy kolejek, a krwi nazbieramy więcej niź się spodziewamy.

Nie każdy ma taką umowę, że mu się należy... Jak masz umowę o dzieło albo zlecenie to jestem na 99% pewna, że każdy to oleje ciepłym moczem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

taka umowa działa w dwie strony...

Inne tematy z forum

Gdzie kupujecie mięso? (22 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...

Krzyki ul. Zlota (3 odpowiedzi)

słuchajcie, średnio co dwa tygodnie w weekendy dochodzą krzyki z ul. Złotej. Taka ślepa uliczka,...