Pierwszy człowiek

Temat dostępny też na forum: Pierwszy człowiek
Opinie do filmu: Pierwszy człowiek.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

3/4 filmu to zlepek ujęć trzęsącej kamery ze zbliżeniem na twarz głównego bohatera lub otaczających go przycisków na kokpicie statku kosmicznego. Dla mnie koszmar- strasznie dłużył mi się ten film..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 23

Te ujęcia, o których piszesz nie stanowią nawet 10 procent długości filmu. Nie wiem, jak tak trzymający w napięciu, emocjonujący film mógł się komuś dłużyć?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Coś tu nie pykło

Zwiastun zachęcający, ale sam film trochę drętwy. Zdjecia też nie powalają, film można spokojnie obejrzeć w telewizorni. Muza dziwaczna, sekwencje lotu w kosmos to telepiąca sie kamera i dziwne wybuchy w tle. Dramat obyczajowy - kosmiczne rozterki Astronauty + kilka sekwencji w rakietce. Kurtyna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 16

"Pierwszy człowiek" - świetny film, emocjonujący ze znakomitymi zdjęciami i muzyką. Tylko ignorant mógł napisać taką opinię jak powyższa. Dodam, że "Kler" to przy "Pierwszym człowieku" komercyjne dziadostwo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szukaj innego tytułu.

Niewiadomo o co chodziło reżyserowi . Nuda i nędza na ekranie .
Szkoda czasu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 18

Chyba widzieliśmy inny film. Dla niektórych wszystkie filmy zmuszające do głębszej refleksji a nie będące tylko durną rozrywką to filmy nudne.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo się nie szczelają, co nie? Bo gdyby się szczelali albo by były pościgi, to by było super! A tak to, jak piszesz, nuda i nędza. I tej wersji się trzymaj. Tylko żeby nie zaskoczył Cię marzec, gdy podczas gali oskarowej autorzy tego filmu będą wychodzić po nagrody co najmniej kilka razy, a może i kilkanaście razy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzki gust jest nieodgadniony

Dla mnie i mojego męża film fenomenalny. Wiadomo nie ma tam szybkiej dzikiej akcji ,ale jest świetnie poprowadzona kamera, wyczuwalne emocje i piękna muzyka. Film o kosmosie,a tak naprawdę o życiu, o człowieku.Na pewno nigdy nie polecę w kosmos,ale ten film dał mi namiastkę takiego uczucia.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

Otóż to! Mam podobne odczucia po obejrzeniu filmu 'Pierwszy człowiek'. Po komentarzach widać, ze większość widzów nie potrafi docenić prawdziwej filmowej sztuki, ale nic dziwnego skoro są karmieni głupimi blockbusterami i odmóżdżającymi programami telewizyjnymi.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film jest wybitny!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzieło
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

świetne kino, naprawdę warto obejrzeć

j.w.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam

Dobry film. To nie Superman ani Szybcy i W. Warto poznać ta historię z tej strony. Polecam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo dobry film o ludziach, którzy ryzykowali nieustannie życiem.

Niektóre fragmenty ogląda się z zapartym tchem. Mało mówiło się kiedyś o tym, jak bardzo ci ludzie balansowali na granicy katastrofy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Dream Scenario (10 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dream Scenario . Przeczytaj o filmie.

Lesbijska księżniczka z kosmosu (18 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Lesbijska księżniczka z kosmosu . Przeczytaj o filmie.

Rambo: Pierwsza krew (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Rambo: Pierwsza krew . Przeczytaj o filmie.