Praca w Golden Tulip

czy ktoś wysyłał tam swoje CV, odzywali się?? Ja czekam juz dobre 2 tygodnie i nic...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Praca w Golden Tulip

też wysyłałam i nikt póki co się nie odezwał :-(

wysłałem CV miesiąc temu i nic

ja tez wyslalam i nic

dopiero zaczynają umawiać spotkania rekrutacyjne. cierpliwości to zadzwonią

dostałam dzisiaj meila że moja aplikacja o pracę nie przechodzi do dalszego etapu rekrutacyjnego :-(

Rekrutują przez agencję.
CV nalezy wysłać do agencji HR

Właśnie Pani z tej agencji napisała mi meila

Dobrze, że napisali. Czekanie bez żadnej odpowiedzi jest najgorsze. Liczę, że mi się uda tam dostać i będzie fajna ekipa :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja aplikowałam na kierownika gastronomi, nie dostałam się bo pierwszym kryterium było doświadczenie w cztero i pięciogwiazdkowych hotelach, ja pracowałam w mniejszych obiektach trzygwiazdkowych :-(, odpisali mi chyba dlatego że sama do nich pierwsza wysłałam meila z zapytaniem jak wygląda i na jakim etapie jest rekrutacja, gdyby nie to to pewnie sami by nie informowali.
czy ktoś widział ogłoszenie że szukają też na inne stanowiska niższego szczebla bo ja szczerze mówiąc widziałam tylko to jedne na kierownicze stanowisko?? pytam bo jestem ciekawa czy może najpierw wybiorą kadrę kierowniczą która będzie już sama szukać i dobierać pracowników czy wszystkich przez pośrednika rekrutują.

Były ogłoszenia na wszystkie stanowiska od dyrektora po kelnerów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam,

a na jaki mail wysyłaliście ofertę- ja za pośrednictwem pracuj.pl, nikt się nie odzywa do tej pory

Hej :)
Ja również wysyłałam kilka aplikacji do tego hotelu, ale nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Wysyłałam za pośrednictwem portalu pracuj.pl
Czy do kogoś się odzywali?
Zostały przeprowadzone już rekrutacje?
Wysłałam właśnie maila do TPA Horwath, mam nadzieję, że odpiszą...

Też przez pracuj.pl Odezwali się,ale strasznie długo to trwa i jest trochę dziwne. Zadają pare pytań przez telefon i informują,że na rozmowę rekrutacyjną będą zapraszać jak będzie znany termin i miejsce,ale mówie strasznie długo to trwa.

A na jaki adres mailowy do tpa horwath wyslalas maila- jesli nie jest to tajemnica?

office@tpa-horwath.pl
Nie jest to tajemnica :-) udostepniaja to na swojej stronie :-D
sprawdz to jeszcze,bo moglam popelnic literowke :-)
Stawiaja bardzo na doswiadczenie.
Pozdrawiam.

Jest ktoś kto ma z nimi rozmowę?

Na rozmowę nie zostałam zaproszona- jeszcze ( być może nie będę),ale...
Wysłałam zapytanie odnośnie rekrutacji na adres mailowy -podany wyżej, Pani odpisała tego samego dnia i poinformowała mnie , ze na stanowisko, na które aplikowałam - niestety nie ma szans, ale jeśli zgodzę się wezmą pod uwagę moja ofertę na inne. Tak więc jeśli ktoś nie dostał żadnej odpowiedzi warto skontaktować się z firmą TPA Horwath HR. Powodzenia!!!

Ja mam rozmowe w poniedziałek :-)

Gratulacje! daj znać jak będziesz po.powodzenia.

rekrutacja podzielona na etapy. pierwsza z hrami a druga już z dyrektorem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

a wiecej konkretów?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rozmowa bardzo ogólna na zasadzie "jakie obowiązki". Mają się odzywać do poniedziałku czy przechodzi się do następnego etapu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odezwali się w kwestii kolejnego etapu? Ja na szpilkach czekam na telefon...

Po weekendzie majowym

Tzn. zadzwonili, że przeszłaś do kolejnego etapu i masz umówione spotkanie po weekendzie majowym ?

Po weekendzie majowym będą podejmować dopiero jakieś decyzję i ustalać terminy rozmów. Generalnie jak się do nich nie napisze to siedzisz jak na szpilkach.

bajer ta firma
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja też czekam jak na szpilkach, strasznie się ten proces ciągnie...(aplikowałam na stanowisko specjalisty ds. administracyjnych)

ja tez czekam , aplikowałam na stanowisko kierownika gastronomii !!!

Odezwali się do kogoś ??

Jakaś niepoważna ta firma hr, czas oczekiwania na jakąkolwiek odpowiedź kooosmicznie długi, pozostawiają człowieka samemu sobie, bez jakichkolwiek informacji. Napisałam sama w sprawie rekrutacji na koordynatora służby pieter -dostałam standradową odpowiedź ( po 3 tygodniach oczekiwania!!)- nie możemy zaprosić Panią ...itd. , ale proponujemy udział w rekrutacji na inspektora służby pieter - po czym po mojej interwencji mail dotyczący dalej rekrutacji na Koordynatora a nie Inspektora. Wkurzające jest to, bo od aplikujących wymaga się solidności a sami - tragedia.

Ciesze się, że nie tylko ja mam takie odczucia. U mnie trochę inna historia nie mniej jednak równie zabawna. Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną, na której dowiedziałam się już na samym początku, że nie nadaję się na stanowisko, na które aplikowałam... W trakcie rozmowy zostało mi zaproponowane inne stanowisko. Rozmowa polegała na omówieniu moich obowiązków w poprzednim miejscu pracy i pytaniu o moją znajomość języków (nie zostało mi zadane ani jedno pytanie w języku obcym, a znam ich trzy-najwyraźniej za mało). Po rozmowie czekałam na jakikolwiek kontakt, zmęczona czekaniem napisałam i otrzymałam odpowiedź, że znajduję się w czołówce. Dzisiaj dostałam odpowiedź, że sorry ale jednak nie, bo inni mają więcej doświadczenia. Nie neguje tego, bo zawsze znajdzie się ktoś lepszy i bardziej doświadczony. Pytam się tylko po co przeprowadzają rozmowy kwalifikacyjne (pierwszy etap) skoro ludzie są wybierani tylko i wyłącznie na podstawie cv. Ja zostałam na jego podstawie zaproszona by potem zanim otworzyłam buzię usłyszeć, że jednak się nie nadaję ... samego procesu rekrutacyjno nie skomentuję, bo trwa stanowczo za długo ...

Rzeczywiście co najmniej śmieszna sytuacja.A ja - o dziwo- otrzymałam wczoraj maila , że w przeciągu 2- 3 tygodni ktoś skontaktuje sie ze mną w sprawie rekrutacji na stanowisko Inspektora!!!!!!
Żal, niby poważna firma a takie cuda. Chyba lepiej udać się bezpośrednio po otwarciu hotelu i próbować, bo ta firma rekrutująca to jakiś żart.

To życzę Ci powodzenia. Nie mniej jednak czekać teraz kolejne 2-3 tygodnie i pewnie będziesz musiała się sama jeszcze upomnieć ... taka niby super firma hr ...

a ja nie wiem czy się cieszyć czy nie ale dostałam się do kolejnego etapu na stanowisko które aplikowałam. fakt długo się czeka na jakikolwiek kontakt zwłaszcza że zaznaczałam na rozmowie że mam umowe w obecnej pacy do końca kwietnia. a teraz mała d*pa bo już jestem na nieokreślonym:)

Ewa, a kiedy masz rozmowe?

w czwartek

do jakiego dzialu aplikowalas? daj znac jak poszlo po rozmowie ;))

Ewa jak Ci poszlo? Kiedy dadza Ci znac? Podobno dzis maja decydowac..?

pytania byly na logike odnoszace sie do mojego obecnego doswiadczenia. Nie bylo zle ale bylo magllwanko:) aplikowalam na specjaliste ds rezerwacji i dystrybucji. Maks do srody maja dzwonic.moze zaplusowalam bo poszlam na ta rozmowe z przesunietym dyskiem w kregoslupie:p

Ponownie pojawiły się ogłoszenia, aplikujcie bo nie zdążymy uzbierać personelu przed otwarciem.

To już chyba problem hotelu i firmy rekrutującej

Inne tematy z forum

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...