Praca w biurze rachunkowym

Witam!
Czy ktoś zna i może polecic biuro rachunkowe które potrzebuje osoby na pomoc w biurze w pracach księgowych?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Praca w biurze rachunkowym

Chyba troszkę mało wiesz o pracy w księgowości :). To nie jest okres aby biuro rachunkowe przyjmowalo nowych pracowników do prac pomocniczych chyba, że ma tzw. mus. Ktoś musi poświęcic czas aby pokazać co robić i jak.
Teraz jest okres wysyłania PIT-ów (do 28 lutego) i bilans się kłania.
Próbuj może Ci się uda. Wydrukuj ...dzieści CV i osobiście od biura do biura. Wysyłanie raczej się nie sprawdzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki za odpowiedź a zarazem podpowiedź.

Jeszcze jedna podpowiedź. Praca w księgowości(biura rachunkowe) wbrew pojawiającym się tu ogłoszeniom nie opiera się na exelu i wordzie. Pracuje się na KPiR, Płatniku, Symfonii. To najpopularniejsze programy i wymagana jest ich faktyczna znajomość. W dużych firmach mających własną księgowość często są to programy robione dla konkretnej firmy i wtedy nowego pracownika wdraża się w system, czego nie powinnaś raczej oczekiwać w biurze rachunkowym. Sa też programy dla całych branż ale to już inna bajka.

Zdaję sobie z tego sprawę że praca w biurze rachunkowym opiera sie na programach księgowych bez których ani rusz. Dziekuje za odpowiedź.

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/poczatkujaca-ksiegowa-ogl6344412.html

Inne tematy z forum

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...