Progres HR - odradzam!

Z całego serca nie polecam nikomu wysyłania CV do w/w agencji pracy. Ostatnio zadzwoniła do mnie miła pani z informacją, żebym się stawił do nich do siedziby w Gdyni w celu podpisania umowy o pracę. Przez telefon zostało mi wszystko ładnie wytłumaczone, nic tylko jechać. Po przyjeździe na miejsce okazało się, że muszę poczekać 30 minut na klatce schodowej(!!!), ponieważ teraz odbywa się jakieś sprawdzanie dokumentów wewnątrz "firmy". Początkowo moje czekanie miało trwać "góra 10 minut" wedle zapewnień jednej z pracownic. Czy może być coś gorszego od siedzenia na zimnych schodach na klatce schodowej? Otóż może... Po owych 30 minutach, kiedy już pozwolono mi wejść do środka okazało się, że oferta jest już nieaktualna, bowiem jakiś pan był szybciej ode mnie i to on podpisał umowę. Dodam tylko, że przez telefon owa "miła" pani powiedziała, żebym przyjechał tego samego dnia tj. poniedziałek 10.12.2012 do godziny 16:00. Stawiłem się tam wczoraj chwilę po 14:00 czyli 2 godziny po telefonie z "agencji pracy". W żałosnym wytłumaczeniu usłyszałem, że na to stanowisko było 3 chętnych i obowiązywała zasada coś w stylu kto pierwszy ten lepszy. Szkoda, że nikt nie raczył mnie o tym poinformować przez telefon.Totalnie niepoważna firma, która robi sobie jaja z ludzi...

Naprawdę nie polecam wysyłania CV do nich. Szkoda czasu i przede wszystkim nerwów.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Progres HR - odradzam!

No bo do takich firm się nie chodzi. Wszyscy o tym trąbią na lewo i prawo, Z DALEKA OD POŚREDNIKÓW! To wyzyskiwacze, którzy upierdzielają ci z twoich pieniędzy 25% twojej ciężkiej robocizny. Na takie ogłoszenia nie odpowiadać, i tyle. W końcu jak większość społeczeństwa się nauczy, że oni proponują tylko śmieciówki i wyzysk to może trochę się polepszy. Pozdrawiam, trzymajcie się na froncie żołnierze :]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Progres HR - odradzam!

Nie wiem skąd to zdziwienie, dla wszystkich agencji liczy się ilość a nie jakość. Traktują ludzi jak bydło - bo takie czasy. Chętny student zawsze się znajdzie a nawet trzech.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (5 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...