Reakcja łańcuchowa

Temat dostępny też na forum: Reakcja łańcuchowa
Opinie do filmu: Reakcja łańcuchowa.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szału nie ma

Widziałem dzisiaj ten film. Historia oparta na faktach przekazana w nie do końca atrakcyjny sposób. Gra niektórych aktorów pozostawiała wiele do życzenia. Sama historia dawała reżyserom i aktorom pole do stworzenia intrygującej i trzymającej w napięciu historii z tragicznym finałem, ale otrzymaliśmy film słaby i nijaki, nie dający szansy na zdobycie nagród.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Drętwe sztuczne dialogi, podobnie jak gra aktorów kompletnie bez podłączenia emocjonalnego, postaci schematyczne oparte o stereotypowe widzenie tzw. "warszawki". Scenarzysta i reżyser się nie popisał, raczej dodawał głębi poprzez manieryczne, wydumane sekwencje nurzania się w basenie oraz oglądania panoramy Warszawy oczami zepsutej "bananowej młodzieży". Można odnieść wrażenie, że to nieudany powrót do lat siedemdziesiątych - bezcelowego i pustego epatowania nagością i zatrzymania się na wystylizowanej powierzchowności. Kalki i klisze. W sumie gniot z aspiracjami do dzieła sztuki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gniot

Dawno nie widziałem tak słabego, manierycznego i kiczowatego filmu.Pojawienie się takich "produkcji" w konkursie głównym świadczy o poziomie całego Festiwalu. Jakie były kryteria kwalifikacji filmów do konkursu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

do gniota

widziałem i całkiem niezły ambitny temat, mogło być lepiej, ale jest nieźle. Aktorsko nawet bardzo dobrze, gniotem jest powyższa wroga wypowiedź jakiegoś ugniecionego gnieciucha co ciska w necie ;) film nie dla gnieciuchów...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

są momenty!

;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Olo

Kicha kicha kicha
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Melania (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Melania . Przeczytaj o filmie.

Wanda Rutkiewicz. Ostatnia wyprawa (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wanda Rutkiewicz. Ostatnia wyprawa . Przeczytaj o filmie.

Hamnet (10 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Hamnet . Przeczytaj o filmie.