Robo- Dom Sp. Z o.o.

Czy ktoś wylatuję do pracy w Edynburgu ? i wpłaca wcześniej kwotę 300 zł na mieszkanie/ przed wylotem ? jakieś opinie ? doświadczenia ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Robo- Dom Sp. Z o.o.

Nigdy nie płać przed wyjazdem za mieszkanie, przejazd itp. Jeśli już masz coś płacić to na miejscu. Jak jedziesz pierwszy raz do anglii, to jedyne za co musisz zapłacić to za rejestracje WRS i to na miejscu do urzędu i masz na to 30 dni.

Też zacząłem powątpiewać w tą ofertę pracy, w mailach w sumię odpowiedzi na wszystkie pytania dość precyzyjne. Tłumaczenie wpłaty za mieszkanie dot. tego, abym wstawił się w dniu wylotu, to dla nich pewna gwarancja, informują jednak że jeżeli się nie wstawię, kwota przepada. Pieniądze należy wplacić przez western union na dane pełnomocnika zarządu (adres prywatny- w szkocjii) w związku z szybkością dot. transferu pieniędzy. Umowa zostaje podpisana dopiero po przylocie (o pracę, na podstawie kodeksu pracy w Polsce) ponieważ zarząd znajduję się w Szkocji. Bilet lotniczy ma być do odebrania w Gdańsku, w dni wylotu, na lotnisku, wręczony przez pracownika firmy, który zresztą leci z nami. Nie mam pojęcia co o tym myśleć.

To na 100% oszuści! Nie daj się okraść!

Inne tematy z forum

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...