Rodzaj umowy.

Witam

Czy firmy, badz też osoby prywatne zamieszczające na tym portalu ogłoszenia są poczytalne ?

Do czego zmierzam, a no do tego, iż szukam zatrudnienia wyłącznie w oparciu o umowę o pracę.

Ostatnimi czasy byłem na rozmowach w dwóch firmach, które w ogłoszeniach za pośrednictwem tego portalu miały w rubryce rodzaju umowy wybraną opcję umowa o pracę, na miejscu zaś się dowiedziałem, że zatrudniają na podstawie tzw. śmieciówki.

Tak się składa, że na podstawie umowy zlecenie pracuję obecnie, nawet za nie najgorsze pieniądze jak na obecne czasy - ale wiadomo, chętnie zmieniłbym pracę, na taką, która zaoferowałaby mi zatrudnienie w oparciu o normalną umowę i przynajmniej pieniądze takie, jakie zarabiam obecnie.

Jednak straciłem czas i pieniądze na paliwo jadąc do tych dwóch firm na rozmowę, gdyż najzwyczajniej w ogłoszeniach były zamieszczone kłamstwa dotyczące formy zatrudnienia.

Tak więc z łaski swojej, piszcie pracodawcy do ch*ja prawdę, w jakiej formie oferujecie zatrudnienie.

Druga sprawa - nie odbiegająca od tematu, tym razem skierowana do moderatorów portalu.

Moglibyście w zakładce rodzaju umowy stworzyć wariant wyboru jedynie jednej formy zatrudnienia, bo ogłoszenia typu rodzaj umowy: umowa o pracę, zlecenie, dzieło, wywołuje już u mnie poirytowanie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Rodzaj umowy.

Hej, to nic nie da , że pracodawcy będą pisali rubryczkę "umowa o pracę" jestem właśnie po rozmowie kwalifikacyjnej , w ogłoszeniu była umowa o prace co prawda. Spędziłam na okresie próbnym 4h po czym pracodawca powiedział mi , że owszem może mnie zatrudnić ale na czarno ;/ .

Nam polakom zostaje umowa śmieciowa i odprowadzanie na własną rękę 100-200 zł. miesięcznie na emeryturę.

umiesz liczyć licz na siebie, smutne ale prawdziwe.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale dlaczego tak się dzieje?czemu się na to zgadzamy?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

..bo często jesteśmy w sytuacji podbramkowej i każde źródło dochodu jest dla nas ratunkiem?
Przykre ale prawdziwe.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

tu jest polska i tu się kradnie i oszukuje też nagminnie ponieważ jest przyzwolenie społeczne na takie zachowania i ten kto oszukuje często uważany jest za osobę zaradną życiowo. do tego od 20 lat mamy do czynienia z pernamentną obstrukcją wymiaru sprawiedliwości czego efektem są praktyki opisywane przez Poirytowanego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Teraz wiem czemu żona ciągle wypomina mi nieudolność :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...